Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 2,199)
 • Hallitusneuvottelut

  Orpo kysyy.

  Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

  Mitä raati vastaa?

  Nyt olisi aika ottaa kantaa.

 • Tomperi

  Mitähän tarkoittaa metsätalous?

  Metsätalous tarkoittaa metsänhoitoa sekä puun kasvatusta, korjuuta ja myyntiä.

   

  Apli

  Ei ole helppoa hallitusneuvottelut, demarit ei lähde mukaan jos leikataan sosiaaliturvasta, persut taas jos ei maahanmuuttoa leikata rajusti.. Velkaa tullaan ottamaan lisää ja paljon se on varmaa, pelkästään hyvinvointialueet tarvitsee 1000milj ekua lisää rahaa joka vuosi ja puolustusmenot ne vasta kasvaakin Nato jäsenyyden myötä toki ennen sitäkin.

  Tomperi

  Ja uus tehas alkaa valittaa huonoista teistä ja huoltovarmuudesta…  Pitäsköhän itärajalle saattaa almiiksi hitlerin alottama ratatyömaa niin ois lepposampi torjua mahollinen uhka idästä.

   

  R.Ranta

  Omistusrakenne vaatisi huomiota. Ei ole järkevää, että omistus on pirstoutunut ja asiasta kiinnostumattomilla ja vanhuksilla. Aivan älytön on sukupolvenvaihdoshuojennuksen perustuminen johonkin pieneen maatalousmaatilkkuun.

  Metsätalous on ylisukupolvista touhua, järkevän tilakokonaisuuden siirtäminen seuraavalle sukupolvelle vaatisi peltomaatilkun. Ellei peltomaatilkun kanssa lähde leikkimään, josta ei yhteiskunnankaan  näkökulmasta ole mitään järkeä, myynti perintöverokannalla metsät pois tulee taloudelliseksi vaihtoehdoksi. Yhteiskunta ei perintöverohuojennuksessa häviä mitään. Päinvastoin, kun puunmyynnistä on maksettava 30/34 veroa ilman metsävähennystä.

  Järkevää olisi, että meillä olisi metsätalouteen erikoistuneita metsätalousyrittäjiä. Sitä pitäisi mieluummin tukea, kuin lyödä korvalle, josta häviää myös yhteiskunta verotuloina eikä kannusta pitkäjännitteiseen metsänhoitoon.

  Hallitusta muodostava puolue ei minulta kysynyt, mutta ko. puolueen valitut edustajat tulevat saamaan sähköpostia. Jotain on yritettävä tehdä, kun ne eivät tee, joiden asiaa pitäisi hoitaa.

  Gla Gla

  Metsärauha sellaisilla ehdoilla, että metsätalouden harjoittaminen on mahdollista. Yhtenäinen viesti eu:n suuntaan ja tiivis yhteistyö muiden metsätalousmaiden kanssa.

  Hirvieläinpolitiikka metsätalouden ja luonnon monimuotoisuuden kannalta kestävälle pohjalle. Metsätalouden monimuotoisuudessa huomioitava kestävän metsätalouden harjoittamisen edellytykset nykyisen suojelu- ja lahopuukeskustelun sijaan.

  Metsän omistuksessa ulkomaalaisomistuksen aseman tarkastelu. Kannattaako meidän kannustaa metsien omistuksen siirtoon ulkomaille. Eri omistusmuotojen verotuskohtelun tarkastelu ja tarvittaessa tasapuolistaminen. Valtion tehtävänä ei ole määritellä sitä, mikä on liiketaloudellisesti kannattava omistusmuoto. Metsätalouden kestävyys nojaa muihinkin pilareihin ja siinä suomalaisella kulttuurilla on merkittävä asema.

  Ympäristöministeriön lakkauttaminen ja tehtävien jako maa- ja metsätalousministeriöön sekä elinkeinoministeriöön tai vaihtoehtoisesti jonkinlainen jakokulma uuden luonnonvaraministeriön kanssa.

   

  MaalaisSeppo

  Työsopimukset on kattavasti saatu juuri voimaan. Eli työnantajaleiri (kokoomus) ja työntekijäleiri (demarit) löysivät sopivasti toisensa vaalien alla. Marinkin väistyy, mutta hoitaa vielä hallitusneuvottelut, ilmeisesti kuitenkin jäähdytellen. Eli sinipunaa pukkaa. RKP:lle ko kuvio sopii paremmin kuin persukuvio. Kristilliset sopivat myös mukaan.

  Kepu toimii oppositiosta hallituksen takuumiehenä. Tätä persutkin toivovat, niin helppo rahantulo pienellä vaivalla on taattu vielä 8 vuoden ajaksi. Persujen bisnes (pyramidihuijaus) kukoistakoon.

  narisija

  Epälen vahvasti ettei hallitusta saada kasaan ilman omaan pesään niin helsigissä kuin brysselissä p**kovia vihreitä ja se ei tiedä hyvää maa – eikä metsätaloudelle.

  Jalostusasteen nostaminen ollut tapetilla metsäteollisuudessa vuosikymmeniä ja tulihan sitä kun sellusta siirryttiin paperiin, sivuvirtoja toki hyödynnetään nykyisin muutenkin kuin energiaksi.

  Visakallo Visakallo

  Nyt on Orpon valittava, onko neljän vuoden kuluttua perussuomalaisilla alle 15%, vaiko yli 35% kannatus.  Senkin joutuu nyt valitsemaan, tuleeko valtakuntaan vasemmiston masinoimat yleislakot, vaiko keltaliivien mielenosoitukset.

  Rane

  Todennäköisesti Orpo on jo hyvissä ajoin selvittänyt kenen kanssa ruotsalaiset ovat valmiita olemaan hallituksessa.Marin sanoi ettei heihin ole oltu vakavissaan yhteyksissä.Kertooko tämä jotain vai onko siinä vain toimittajien hämäämistä selviää ensi viikolla.Ihan mielenkiintoista…

  Tolopainen

  Demareissa on selkeästi hallituskipeyttä. Orpo on kuin viilipytty. Hallituspohja on jo sovittu kulisseissa, on tehty kassakaappisopimus oikeistopuolueiden hallituksesta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 2,199)