Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

 • Tämä aihe sisältää 2,198 vastausta, 61 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten artoarto toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 2,198)
 • Hallitusneuvottelut

  Orpo kysyy.

  Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

  Mitä raati vastaa?

  Nyt olisi aika ottaa kantaa.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Konkreettiset ratkaisut jätän viisaammille, kun tähänkin asti on ollut niin tai näin. Metsän omistajien kannalta hallituksen olisi muodostuttava porvaripuolueista ja keskustasta. Silloin olisi paremmin toivoa, muutoin käy kuten nykyisen hallituksen kanssa kävi. Kokoomuksessa on liikaa vihersiipeä, joten lopputulos on arvattavissa. Keskustan kannattaisi neuvotella, eikä tietämättä mitä tarjolla on, hylätä suoralta kädeltä niin kuin nyt Saarikko .

  arto arto

  Eu: jo kanneltu suomalaisten perustoimeentulosta Eu huomauttanut suomea jo kaksi kertaa liian pienestä tuesta. Asumistuki työttömyysraha. Orpo meinaa niistä leikellä muutaman millin. Saa nähdä miten käy.

  Ola_Pallonivel

  Kotimaisen ruuan kysyntää voisi parantaa kampanjalla, jolloin ihmiset edes tunnistaisivat kotimaisen raaka-aineen ja täällä jalostetut tuotteet. Nythän suurin osa ihmisistä ei tunnista raaka-aineen alkuperää.

  Puunmyyntiä piristäisi, jos poistettaisiin 30->34% kynnys pääomatuloista. Nyt se pakottaa ripottelemaan kauppoja eri vuosille.

  Hirvet, peurat kauriit mitä lie kannat alas.

  Vaikka perintövero poistettaisiin, saattaa jälkipolville silti olla kiinnostus metsään vähissä. Nuoriso on kiinnostunut enemmän luontoarvoista. Nyt perintövero pakottaa puukaupoille, että saa verot maksettua.

  Tolopainen

  EU alue on nykyisin kotimarkkinaa. On aivan sama, missä maassa pullapitkon jauhojen jyvät on tuotettu. Iso puimuri pui sadan pitkon jauhot 10 sekunnissa, ei alkutuotanto pahemmin työllistä.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaiselta on pakko kysyä, mitkä tuotannonalat voisivat mielestäsi jäädä tänne Suomeen?

  Gla Gla

  Retkeily muiden metsissä ja tuontikahvin juonti kaupunkikeskustan kahvilassa. Ai niin, myös valtion varoin tuettu ooppera.

   

  Tolopainen

  Niin sitä sopii ihmetellä kun kaikki puolueet kannattavat koulutusta. Täällä ei kuitenkaan mitään kehitetä eikä noista koulutetuista maistereista ole kuin viranhaltijoiksi.

  Täällä voisi olla vaikka sisään hengitystä, sehän vähentää hiilidioksidia. Ei mielellään metalliteollisuutta, se ei nuorisoa kiinnosta. Toimii tuontityövoimalla ja tarvitsee haitallista maahan muuttoa. Täällä on työvoimaan nähden aivan liikaa työpaikkoja eli työvoimapula on tehty ongelma. Se on helppo ratkaista vähentämällä työpaikkoja.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aijai huono aamu taas Tolopaisella. Onneksi hän ei ole tuleva pääministerimme. Kerro vielä miten ratkaistaan hoivatyöntekijöiden pula, joka tästä vielä pahenee ennen kuin lievenee kun suuret ikäluokat poistuvat vähitellen vahvuudesta. Maahanmuutollako?

  Panu Panu

  Metsätalouden ja muunkin talouden osalta vastaus on Laissez-faire eli antakaa tehdä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kannattaa lukea ken näkee ja myös kommentit. Onko maamme vuoden 2035 hiilineutraaliustavoite olennainen vai ei? Eräs kommentoija (Jarmo Niemi 8:36) pitää sitä vain väliasemana: ”Ei hiilineutraalisuus 2035 ole perimmäinen tavoite, ilmastonmuutoksen torjuminen on.” Hiilineutraaliuden meriittiä heikentää päästöjen ulkoistaminen. Näinhän väistämättä käy kun meitä varten tuotetaan tavaraa vaikka Kiinassa. Kiinalaisten päästöistä tosin osa tulee meille metsänhakkuiden muodossa, joten ehkä olemme niiden osalta suunnilleen tasoissa.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009514901.html

   

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 2,198)