Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 72)
 • Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

  En löytänyt hakutoiminnolla, joten uusi keskustelu.

  Millä olette hankintahakkaajat/metsurit tehneet juurikäävän torjuntaa? Urea reppuruiskuun ja sillä kantokäsittelyt aina päivän päätteeksi?

  Valmisteita on ilmeisesti kahta, Rotstop ja urea. Biologinen Rotstop kuulostaisi vähän konstikkaalta käyttää, ei säily pitkään, pidettävä jääkaapissa ja sekoitettava uusi satsi päivittäin. Siksi ajattelin ureaa, jos kuidulla olisi enemmän menoa ja tulisi kesällä tehtyä enskaa.

  Mistä aineet?

 • savo'ttamies savo’ttamies

  Kataja kaikkein herkin juurikäävälle. Punaiset kuolevat katajat ensimmäinen merkki siitä, että metsä saastutettu juurikäävällä.

  Jos näin on, peli silloin menetetty.

   

  tamperelainen tamperelainen

  Tuo suikepullo hankala käyttää raivurin kanssa.Moottorisahakaadossa ureakäsittely sujuu kohtalaisesti

  Jätkä

  Raivuriinkin voisi asentaa ruiskutuksen, joko kulmavaihteen päälle suutin, johon peukalokäyttöisellä pumpulla, taikka pissapojan sähköpumpulla, joka saisi virtansa kahvalämmittimeltä. Suutin voi olla sektorisuojassa, jossa se suihkuttaisi terän alapintaan ja terä leväyttäisi nesteen kannolle. Väriainetta olisi syytä sekoittaa liemeen.

  Kantokäsittelylaitteita on ollut sahoihin, mutta torjunta-aineen ruuttaamista varten.

  tamperelainen tamperelainen

  En kyllä tiedä,että markkinoilla olisi raivuriin asennettavaa kantokäsittelylaitetta.Raivurin kantokäsittelylaitteelle olisi ilmeinen markkinarako.!!

  Suuttimelle paras paikka olisi teräsuojuksen vasen takareuna,painetta pitäisi pumpata vivulla selkäruiskujen tapaan.Nesteineen kaikkineen lisäpaino korkeintaan 1,5 -2kg

  Jätkä

  Ei ehkä nykyään ole. Se on kyllä helppo rakentaa itsekin, esim pumppupullolla, mutta suutin pitää olla sellainen, että se ei tiputa.

  Yksi ehkä hyväkin versio oli, joka ruiskutti terässä olevien reikien läpi. olen nähnyt, toimi, mutta sottasi kyllä myös ympärilleen.

  Itse poraisin aivan kiinnityslaipan viereen reikiä, jotka viilaisin vinoiksi, jotka puhaltaisivat alaspäin.

  Tolopainen

  Ensin tehdään ongelma ja sitten yritetään sitä ratkaista. Ei tulis enää mieleenkään mennä kesäaikaan raivaamaan metsiä, kun haitat on tiedossa.

  Visakallo Visakallo

  Kaikki eivät valitettavasti ole sellaisia eläkeläisiä, jotka voivat valita ajankohdan milloin metsiään raivaavat. Vaikka oma vuosittainen raivausurakkani on vain 10-20 hehtaaria, joudun siitä muiden töiden lomassa raivaamaan osan myös ”väärään aikaan”.

  pihkatappi pihkatappi

  Minäkin pyrin perkaamaan Etelä-Suomessa omat taimikot kevättalvella – keväällä ennen itiöiden lentoja.

  2% oli lahoa kuusivoittoisen sekametsän päätehakkuussa. Runkomäärästä vajaa 10% oli lahoja. Tuolla oli jonkinverran alikasvosta, joissa lahoa esiintyi enempi ja ojien perkaus on suoritettu vajaa 10 vuotta sitten, joka selittää osan. Kaikki männyt olivat terveitä ja tukkiprosentti yli 90, kun kuusella eri-ikäisyydenkin takia noin 70. MT-pohja hirvialueella -> mätästys ja kuusen istutus.

  petep

  Kaksi kuusta mennyt poikki noin kahdestä metristä. Onko parempi jättää kaksimetrinen kanto nyt kesäksi vai vetää tyvestä poikki ?  Ei ole kyllä ”myrkkyä” mitä levittää kannolle …..

  Panu Panu

  Olen sekoittanut kukkalannoitteeksi myytäviä ureahelmia veteen (vähintään 30% liuos) ja pitänyt ainetta maalipurkissa mukana (isommissa määrissä kannattaa toki käyttää kilohinnaltaan paljon halvempaa 25kg tms. urea-säkkiä). Kantokäsittely pensselillä heti kaadon jälkeen syksyisissä hankintahakkuissa kunnes alkaa olemaan alle +5C. Tuo kyllä hidastaa hommaa varsinkin kun on paljon pieniä kantoja mutta ei tosiaan koko hakkuulle ole tarvinnut tehdä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 72)