Keskustelut Puukauppa Hankintakauppa vs. pystykauppa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Hankintakauppa vs. pystykauppa

  Ensinmäinen kerta minulla kahteenkymmeneen kolmeen vuoteen ,kun ei ole tehtynä hankintakauppaa.

  Syynä tähän on hintaero, joka on vain n.kymmenen euroa motille kaikissa puutavaralajeissa.

  Mistä tämä johtuu? Olettaisin että halutaan suitsia MHYn korjuupalvelua.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Yhtiöt mielellään katkovat ja ajoittavat tukkipuut logistisesti itselleen sen hetkisen tarpeen mukaan.Hankintakauppapuissa tämä hiukan hankalampaa.

  En ole tällä vuosikymmennellä hankintakauppoja tehnyt,ne vähät hankintapuut olen vakiostajalle käteikaupalla luovuttanut,kun näistä ilmoista ja talvista on tullut arvaamattomia.

  Mitä hankintapuun hintoihin tulee,niin pystyyn on hintaa ainakin aukkohakkuussa tullut enemmän,kuin hankintatukeille tienvarressa.Mhy:n korjuupalvelu yleensä toimittaa tukit yksityisille sahoille ja kuitupuista on vuosittaiset sopimukset jollekin näistä kolmesta isosta yhtiöstä.Kun puuta on runsaasti tarjolla ,niin siinä myös osavastaus ,mistä tämä johtuu kysymykseen.

  Timppa

  Tehtiinm mekin ”hankintakauppa” viime syksynä. Meillä on laaja pihapiiri, jossa puitakin runsaasti. Melkein joka vuosi joku vanha koivu kuolee. Päätettiin tehdä kertasiivous.Yleensä suuremmat määrät on liitetty johonkin kauppaan kylkiäisenä. Nyt ei kuulemma enää käynyt. Piti maksaa erikseen kaadosta ja ajokoneen tunneista. Yhtiö puolestaan maksoi puista hankintahinnan.

  Työhön littyi myös aikatalutavoite siten, että puut nurin syksyllä ja sen jälkeen kantojen jyrsijä hävittäisi murmikkoalueilta kannot. Kun routa tulisi, niin sitten ajokone keräisi puut jan risut. Alkuvaihe sujuikin suunniotellusti. Mutta loppu ei ihan niin. Kuten tiedetään routaa ei tullut, mutta lunta. Osa puista unohtui lumen alle ja joillekin mnurmikkosalueille jäi ajokoneen jäljet.

  Tienvarteen saatiin 80 m3 kuitua ja 20 m3 koivutukkia sekä erittäin mahtava kokko järven rantaan (paloi hienosti). Kantohintaa ei tälle ”hankintakaupalle” kyllä jäänyt juuri nimeksikään,. Mutta komea kokko ja hyvät juhannusjuhlat korvasi kyllä kaiken vaivan.

  rekkamies

  Joka syksy on pieni hankinta kauppa tehty jostain ensiharvennus kohteelta.Todella mukavaa hyötyliikuntaa ja mieli piristyy metsässä työskennellessä, kun heti näkee työn tuloksen metsän tullessa kasvu kuntoon.
  Samalla saa kätevästi aina vuoden polttopuut kerättyä latvuksista ym. pinoon kelpaamattomasta puusta.
  Ensi syksyllekin vähän reilun sadan motin kauppa suunnitteilla, minkä saa työn osuudelta verovapaasti tehdä.

  Metät kunnossa!

  Sama homma kun rekkamiehellä. Se sata mottia pinoon ja pääasiassa enskasta + muusta siivouksesta, ihan Stihlillä. Polttopuut kämpille samoilla lämpöösillä.
  Se on se liikunta ja lopputuloksen silmää piristävä vaikutus!
  Loput harvennukset ja päätehakkuu on sitten pystykauppaa.

  torppari

  jos intoa / kuntoa riittää niin voihan sitä harrastaa..varmaankin ainoita harrastuksia josta ei joudu maksamaan jos kalusto valmiina.
  vieraalla teetettynä jää vain hyvä mieli jotta tuli työllistettyä….

  Portimo

  Hieno homma, että vielä on harrastusta hankintakauppoihin. Minun harrastukseni on vuodet keskittynyt taimikonhoitoihin.

  Käykääpä katsomassa tästä lehdestä uusia ensiharvennusten hintatilastoja. Ei paljon pystykaupalla myyvää naurata. Hankintamyyjä saa korvausta työlle, vaikka ei hankintahintakaan päätä huimaa.

  koivunkaataja

  Avauksessani ihmettelin lähinnä hinnoittelua harvennuksella,josta osa enskaa.

  Joudun nyt keksimään uusia markkina kanavia hankita harrastukselleni.

  Nyt on suunitelmissa reilut kymmmenen hehtaaria nuoren metsän kunnostusta, joten energiapuuta olisi tarjolla.

  suorittava porras suorittava porras

  Ostajia voi olla vielä niukemmin , kun ensiharvennuksille .
  Risujen keräily on syytä vähitellen unohtaa ja tehdä kaikki voitavansa , että puu on järeämpää korjuuvaiheessa . Kuitua on tarjolla yllinkyllin , kun lähdetään purkamaan harvennusrästejä järeämmästä päästä .
  Energiayhtiöt ovat puolestaan varsin selvästi ilmaisseet , että pieniläpimittaiselle puulle ei ole käyttöä . Hinta on liian korkea ja hakkeen laatu ei täytä vaatimuksia .

  koivunkaataja

  Tarkoitus olisi tehdä karsittua ja aisattua rankaa neljästä sentistä ylöspäin parin pöllinkokoluokaan asti.
  Itsellä kuluu haketta maataloudessa ja talon ja parin hallin lämmityksessä n 200m3.Parin vuoden ainekset on kasassa.
  Myönnän että markkinat on kysymysmerkki.

  Eikös nuorenmetsän kunnostus luojäreyttä tulevaisuuteen.

  Portimo

  On se muuten ennakkoraivaus monesti tosi iso työmaa. Minulla on ollut alueita, joihin olen tehnyt taimikonhoidon mutta sitten ensiharvennusvaiheessa ostaja on vaatinut vielä raivaamaan. Viiden hehtaarin alueella meni monta päivää puun tyvejä kierrellessä. Toisen alueen teetin ostopalveluna niin sain lähes parin tonnin laskun, kun puusto oli sen verran järeää, että jäävä puusto meni pääosin kolmosen puolelle. Ei jäänyt paljon myyntituloa.

  Voisko siinä olla lisäperustelua oman hakkuuhärvelin hankinnalle, että tekisi samalla koneella raivauksen ja pistäisi rangat energiakasaan? Isännällä ois paremmin aikaa näperrellä mutta ei ainakaan tarvitsisi maksaa raivaussahamiehelle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)