Keskustelut Puukauppa Hankintakauppa vs. pystykauppa

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Hankintakauppa vs. pystykauppa

  Ensinmäinen kerta minulla kahteenkymmeneen kolmeen vuoteen ,kun ei ole tehtynä hankintakauppaa.

  Syynä tähän on hintaero, joka on vain n.kymmenen euroa motille kaikissa puutavaralajeissa.

  Mistä tämä johtuu? Olettaisin että halutaan suitsia MHYn korjuupalvelua.

 • Metsuri motokuski

  Tuohan oli sitä aikaa kun mhy:ltä oli puukauppa kieletty. He toimivat silloin vain välittäjinä. Nythän se on sallittua niilläkin. Eikä kyseistä ongelmaa pitäisi tulla.

  tamperelainen tamperelainen

  Sukulaisella oli tämmöinen mhy -hankinta v 2014-verotuksessa.
  Se taisi olla vielä vanhojen normien aikaa ?

  raivuri

  Itsekin olen hintaeron kaventuessa käyttänyt laskinta. Ja tullut siihen tulokseen, että 10 euron erotus tukissa ja 15 kuidussa harvennuksella on itselleni traktorimoton kanssa aivan riittävä hankintakustannusten ollessa katetut. Näillä hinnoilla tulen tekemään kaikki lähitilojeni ensiharvennukset ja osan kakkosharvennuksista. Kakkosta tehdään parhaimmat ja hankalimmat ja muutakin jos maatalous antaa myöten.
  Näin saan ennenkaikkea paremman harvennuslaadun ja vielä korvauksen työstäni. Jos vielä hinnat laskee merkittävästi niin täytyy harkita uudelleen.

  Pientä jatkuvaakin kasvatusta on spesiaalikohteilla kuusi sekä mäntytaimikon päältä ylispuiden poiston muodossa kokeiltu. Kohtuukokoiset koivut vielä nousevat siististi ja hallitusti, mutta kyllä isojen kuusten ja mäntyjen kanssa iso moto tai metsuri toimii paljon paremmin

  Ja muuten…ainakin itse olen havainnut, että ennakkoraivaustarve ei laske 100% vaan vain noin 40-60%. Tekee hommasta omilla koneilla rehevillä mailla huomattavasti nopeampaa ja mukavampaa. Eikä tarvitse korjata jatkuvasti.

  pihkatappi pihkatappi

  Ehdottomasti kannattaa ensiharvennukset tehdä itse, jos on kalustoakin jo olemassa. Tuppaa nuo firman ensiharvennukset olemaan niin rajujakin, että kai se on sit nopeutettua kiertoaikaa tavoittelevaa, mutta samalla laitetaan tukkiaihoita kuitukasaan. Kyllähän ensiharvennuksen jälkeen pitäisi olla pysyssä 800 – 1200 tukkiaihiota. Eihän yksittäinen mutka tee rungosta kuiturunkoa.

  Metsuri motokuski

  Kyllähän tuohon metsänkiertoon pitäisi pääosin kaksi harvennusta riittää. Kolmas onkin sitten lattiaan laitto. Kuusikoissa varsinkin useampi harvennus on aika riskialtista hommaa.

  Noissa ensiharvennuksissa kun suosituksen mukaisesti otetaan niin siten taataan ainakin juuriston vahventuminen ja tuulituhojen minimointi. Se on sitten sama millä konella tai käsin ne otetaan. Sen jokainen voi itsekseen pohtia.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)