Mikä metsässä puhuttaa juuri nyt? Kuukausittain ilmestyvässä Metsälehden uutiskirjeessä perehdymme metsäalan kuumimpiin puheenaiheisiin. Kun tilaat Metsälehden uutiskirjeen, annat samalla luvan Metsälehdelle lähettää sinulle muita metsään liittyviä viestejä. Voit muuttaa suostumustasi milloin tahansa.
Purkkihernekeittoa ja sen kiehuessa kattilassa, sinne puristetaan siskonmakkarapallukoita. Makkaraa saa olla aika reilusti, mutta on hyvää – sen lupaan.
Hernekeitto lienee jokin pula-ajan ruoka. Miksi ne eivät silloin nälkävuosina kylväneet hernettä, vaan noita etelän viljoja, jotka halla vei ja tuli nälänhätä.
Jalostajan hernekeittopurkki, siihen lisää jauhelihaa tai nötköttiä, ruskistaa lihat pannulla ja laittaa sitten keittoon hautumaan. jauhelihan voi maustaa esim lihaliemikuutiolla. Kyytipojaksi kylmää maitoa ja ohrarieskaa voin kanssa! peräruuaksi, paistaa voissa räiskäleet,
Hernekeitto on erittäin hyvä ja helppotekoinen, jos ei lähdetä liotuksen kautta. Käytännössä kaikki purkki – tai pussikeitot (herne) – ovat käypäsiä, mutta lisuketta ne vaatii. Palviliha on varsin sopivaa, mutta suosittelen kokeilemaan siskonmakkaroita. Savukalaa pitäisi kokeilla, voisi olla makuelämys ?
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään