Keskustelut Puukauppa Herrojen tulot

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
 • Herrojen tulot

  Merkitty: 

  Ei ole ihme, ettei puun hinta nouse. Heti päältä pitää ohjata pari euroa/kuutio johtajien palkkoihin. Ei uskoisi, että puunhankinta on noin vaativaa työtä, kun tälläkin palstalla on aavistushakkaajia joukoittain.

  Tämä on tietysti kateellisten panettelua.

 • Puuki

  Jätkän kommenttiin:     Niin se käytännössä on mennyt, että matala puun kantohinta johtuu osin alv:n noususta (alv oli aikoinaan  liikevaihtovero) . Alv:n ostajat siirtää tavallaan puunmyyjien maksettavaksi.    Minä tiedän tasan tarkkaan miten alv:t käyttäytyy kauppatapahtumissa. Siitä tässä ei ole kyse ; ihan eri asia.    Joka ei sitä hintojen muodostumista ymmärrä , ei ole miettinyt asiaa kunnolla, tai jos ei sittenkään mene jakeluun , niin olkoon minun puolesta ymmärtämättä.

  reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  ” voi keskustella kaikista uhrauksista huolimatta, voiko jonkun johtajan työpanos olla oikeasti ~500 kertaa duunarin työpanosta suurempi”

  Ainahan voi keskustella, hurjimmat keskustelee täällä jopa itsensä kanssa.

  Oletuksella, että työpanoksella tarkoitettaisiin tuottavuutta. Ongelma on, että monen työn tuottavuus on niin alhainen, että siitä ei voi oikein säällistä palkkaa maksaa. Valtio joutuu jeesaamaan esim. asumistuella. Kokonainen ala (ml:lainen elämäntapa) on täysin tukien varassa. 100€ panoksella 50€ tuotos.

  Herrojen tuottavuus ei ehkä näytä kovalta. Suomen kokoisessa maassa kykyjä on kuitenkin aika vähän, ja kilpailu ”kovista” nimistä nostaa hintoja. Ulkomaalaisille ihmisille Suomi ei ole erityisen houkutteleva (ilmasto, ihmiset, henkinen taantumuksellisuus).

  Firman imagollekin voi olla edullista maksaa samaa tasoa kuin muutkin. Työpaikan tuulisuudesta kuuluu maksaa ekstraa. Taitaa noissa hommissa tarvita jopa kielitaitoa ja tietää joitain talousalan termejä, joku koulu pohjilla ei haittaa. Vastuu voi olla eri tyyppistä kuin vaikkapa linkomiehellä.

  ♥ Kerttu

  Jätkä

  Puuki:”Alv:n ostajat siirtää tavallaan puunmyyjien maksettavaksi. Minä tiedän tasan tarkkaan miten alv:t käyttäytyy kauppatapahtumissa.”

  Yrität kuitenkin harhauttaa väittelläsi – taikka sinun ”tasan tarkka” perustuu harhaan.

  ALV;n maksaa kuluttaja. Sitä ei maksa teollisuus, eikä metsänomistaja. Mallia voit kysyä sellaiselta puunmyyjältä, joka EI OLE ALV-rekisterissä. Hän osaa varmaan sinullekin neuvoa, missä kohtaa olet harhautunut.

  Joovaan saa – tehdessään puukauppoja, kaikki ALV:t omalle tililleen! Siinä on kanssa yksim pelle, joka ei tiedä mistään mitään.

  Puuki

  Et vain itse tajua, että kun puun kantohinnat on jääneet 1980-luvulle,  mo:t on harhautettu luulemaan alv:n olevan vain lisä jonka puunostajat maksaa omasta pussistaan.   Todellisuudessa osa puun hinnan laskusta on komplattu alv:n maksamiseen (ja jonka erotus maksetaan eteenpäin  läpikulkueränä mitä se tietysti onkin.)

  Metsuri motokuski

  Tuo isaskarin kysymys että voiko toisen työpanos olla 500 kertaa parempi kuin toisen on mielenkiintoinen. Olen ymmärtänyt että näiden suurituloisten yritysjohtajien ja tavallisen duunarin palkaa ei voi verratakkaan pelkän työajan perusteella. Varmaa on että kukaan joka tekee saman 8 h töitä ei ole 500 kertaa parempi kuin toinen. Näille suurtulousille ei maksetakkaan työajasta vaan tuloksesta. Jos miljoona liikevaihtoa tekevä yritys tuottaa hyvin omistajille niin perusteet hyvällekkin palkalle on olemassa.  Nyt ei arvosteta enää työaikaa ja työajalla suoriutumista vaan yrityksen menestymistä. Jos yritys ei menesty niin ei ole myöskään perusteita suurelle palkalle ja tällöin on usein vaihtoehtona pois potkiminen. Vertailupohja on siis eri kahden eri työntekijän välillä eikä näitä voi oikein verrata. Usein näillä yritysjohtajilla työaikaakaan ei ole vaan työaika on yhtä kuin vuorokauden tunnit.

  Tolopainen

  Kyllä se toisen työpanos voi olla jopa 1000 kertainen nykyisin  ohjelmointialalla. Taviksesta ei tulisi Paanasen veroista osaajaa, vaikka mitä tekisi.

  Per Ä Reikäs

  Pää nuppini oikein paisuu ja turpos läpeensä punaiseksi tuloo, verisuonet poksuu karehtiessa muiden ansaintoja

  Scientist Scientist

  Kerttu näyttää nälvimisellään pitävän ihmisiä tyhminä. Jos 6 mrd tappiolla maksetaan johtajalle palkkaa 3 miljoonaa, niin vastuuta on kannettu ? Tosin Rauramo ei ollut Uniper kauppojen aikana tj, mutta talouspäällikkö kuitenkin. Eikö tilanne välttämättä parane tj vaihtamisella.

  Husq165R

  Kyseessä saattaa olla Fortumin ja Rauramon välinen sopimus. Uniperin kompuroinnit tosin jokainen meistä näki tietysti jo viime syksynä.

  Tuo palkkaepäkohta kannattaa saattaa Fortumin hallituksen tietoon. Kipakka sähköposti Reinikkalalle ja McAlisterille riittää asian korjaamiseksi.

  Jätkä

  Puuki. Salaliittoteoriat ovat vallanneet sinunkin mielesi samalla teholla kuin Joovaanin mielen. Noita juttuja jauhetaan ”Veijon Essolla” joutilaitten pöydässä ja kun tarpeeksi valehdellaan ja jauhetaan, niin aloittaja alkaa uskoa omiin juttuihinsa.

  Lopeta hyvä mies hourailu.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)