Keskustelut Puukauppa Herrojen tulot

 • Tämä aihe sisältää 38 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarKurki toimesta.
Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)
 • Herrojen tulot

  Merkitty: 

  Ei ole ihme, ettei puun hinta nouse. Heti päältä pitää ohjata pari euroa/kuutio johtajien palkkoihin. Ei uskoisi, että puunhankinta on noin vaativaa työtä, kun tälläkin palstalla on aavistushakkaajia joukoittain.

  Tämä on tietysti kateellisten panettelua.

 • isaskar keturi

  Onnittelut Husq165R vastasit juuri kysymykseeni, mitä tekemistä johtaminen on! Kaikilla rekrytoitavillanikaan ei ole ollut paikkaa hakiessaan mitään käsitystä, mitä työtä käytännössä pitää tehdä, kun ”johtaa” tai ”koordinoi” jotain tehtävää. Johtaminen on yläkäsite, joka pitää sisällään paljon kaikenlaista konkreettista tekemistä. Johtaminen itsessään ei ole mitään tekemistä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Filosoofinen kysymys: onko ajatteleminen tekemistä eli siis työtä? Sitähän se johtaminen pääasiassa on. Ajattelua ja viestintää. Ainakin itseänsä pitää johtaa vaikka ei olisi alaisia tai kollegoita.

  isaskar keturi

  Käytännöllinen vastaus: ajatteleminen itsessään ei ole työtä, koska sitä teemme koko ajan. Jonkin ongelman ratkaisu tai tehtävä suoritus ajattelemalla on työtä. Ja jos se ei johda mihinkään toimenpiteisiin, se ei ole työtä, mistä kannattaa maksaa.

  Rane

  ” Johtaminen itsessään ei ole mitään tekemistä.”

  Selvennätkö tätä ajatusta?Armeijassahan johtaminen on sitä että laaditaan joku sotasuunnitelma ja käskytetään komentoketjussa seuraavaa joka käskyttää sitten alempiaan jne.

  Periaatteessa isossa firmassakin toimitusjohtaja laatii firmalle bisnessrategian (jonkun tiimin avustuksella) ja se pitää hyväksyttää hallituksella/johtokunnalla tms.Sitten jossakin johtoryhmässä toimari jakaa tehtävät ja seuraa että homma etenee tarkoitetusti.Luulisi että kovin pitää seurata ja etenkin ennakoida markkinoita,palaveerata ja puhua puhelimessa.

   

  Puuki

  RM kun et näemmä älyä mistään muistakaan keskusteluista juuri mitään, niin jätä ne hallelujasi muualle tästäkin ketjusta.

  Jovain

  Onhan se oston alv. vähennysoikeus nähtävä investointi-innokkuutena. Neljännes vähennyksenä suoraan puualveista, onhan se merkittävä. Sotketaan puualveihin, eihän täällä kukaan ole väittänyt, että puualvit voidaan vähentää tai että puualveilla voidaan tienata, korkeintaan hyvitetään lopullisessa verotuksessa.

  mehtäukko

  ”…eihän täällä kukaan ole väittänyt, että puualvit voidaan vähentää tai että puualveilla voidaan tienata…” Joovain yksin ON väittänyt.

  ”..oston alv. vähennysoikeus nähtävä… Sotketaan puualveihin..”Alvi ja investointi-innokkuus eivät ole missään järkevyydessä, jos ostos ei ole tarpeellinen ja tuottava metsätaloudessa.

  Kurki

  Puuki: Minä tiedän tasan tarkkaan miten alv:t käyttäytyy kauppatapahtumissa.

  Mesäteollisuus vie 90% tuotannostaan ulos. Miten on tästä myynnistä saatava ALV? Jos ulkomaisen ostajan ei tarvitsee maksaa alvia, niin mistä sitten vähennetään ostopanosten alvit. Silloinhan alvi on kustannus tai piilovero tai sitten vientiin menevältä osalta valtio hyvittää nuo alvit. Kun suomalainen ostaa puutavaraa kaupasta, hän maksaa alvin, jonka kauppa on maksanut sahaajalle, jotta sahaaja voi siitä vähentää ostoalvinsa eli alvit, mitä on maksanut esimerkiksi tukkien toimittajalle.

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)