Keskustelut Harrastukset Hirvee hinta

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Hirvee hinta

  Metsänomistajille metsästäjät kertovat hirvestyksen kalleudesta.
  Älkää uskoko propagandaa.

  Oma metsästysurani alkoi hankintojen ja lupien puolesta nollasta, ts kaikki luvat oli hankittava ja kamppeet hommattava.
  Halvemmallakin olisi alkuun päässyt. (13€/kg)

  Täälä pelin hinnaksi on tullut tälle syksylle 20€/kg.

  Jos jatkan ensi syksyllä ja saalis on sama hinnaksi jää 4,5€/kg.

  Liha on tietenkin jänteistä, rasvatonta ja luut mukana.

  Ja ihan ilmaiseksi saan liikuntaa ja raitista ilmaa.
  Mielenterveyspuoltakin on tullut hoidettua.
  Ja totuus on löytynyt (kaurapuurosta).

 • jees h-valta

  Mielestäni voisi toimia kun vain ilmoitettaisiin vuotuinen tavoitekanta jonka monipuolinen ja puolueeton asiantuntijaraati antaisi metsästävälle väelle. Ja tuota hirvenmetsästysoikeutta voisi kyllä höllentää kuten mehänpoika on ansiokkaasti ajanut. Maanomistajalle aina metsästyskautena vapaa kaato-oikeus.

  mehänpoika

  jees h-valta:
  ””Mielestäni voisi toimia kun vaan ilmoitettaisiin vuotuinen tavoitekanta jonka monipuolinen ja puolueeton asiantuntijaraati antaisi metsästävälle väelle.””

  – Vuosittain jo ennakkoon myönnettävillä pyyntiluvilla on ilmeisesti pyritty johonkin ”tavoitekantaan”, ja eri alueille myönnettävillä pyyntiluvilla taas hirvikantojen tasoittamiseen.

  Valitettavasti tavoitekanta on jatkuvasti määritetty vahinkoja ajatellen liian suureksi. Myös alueellisilla pyyntiluvilla ei ole pystytty korjaamaan hirvien epätasista jakaantumista. Siksi ”puolueettomasti ilmoitettu tavoitekanta” ehkä johtaisi samaan lopputulokseen. Siksi pyyntiluvista olisi päästävä kokonaan eroon.

  Höllentämisiä tarvitaan metsästysohjeisiin ja -käytäntöihin. Jos hirvikanta näin alenesi, voisi joskus siirtää hirvivahinkojen korvaukset luonnon aiheuttamina tuhoina vakuutusyhtiöille. Sen jälkeen voisi päästä eroon myös kaadetun hirven maksusta.

  Nykyisellään hirvenlihalle tulee liikaa hintaa kun otetaan huomioon myös hirvistä koutuvat menetykset liikenteelle, viljelyksille ja metsätaimikoille. Hirvestyksestä metsästäjälle koituva virkistyshyöty ei vastaa hirvien levittävän hirvikärpäsen haittoja muille luonnossa liikkujille.

  metsä eemeli

  Hirvikantaa ei saada tasaiseksi,että joka 1000ha olisi sama määrä hirviä. Ei tarvita kun karhu tai susi liikkuu aluella niin hirvet ovat laumoissa.
  Keväällä ehkä kanta on tasaisinta kun naaraat etsivät rauhallisia vasomispaikkoja.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)