Keskustelut Metsänhoito Hirvet ahkerina

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 65)
 • Hirvet ahkerina

  Pari sataa järeää kuusen runkoa joutui hirvien kavalan hyökkäyksen kohteeksi aprillipäivänä Lapinlahdella.Hirvet olivat intoutuneet kuorimaan puita,mutta jostain syystä urakka oli jäänyt pahasti kesken.

  Juttu löytyy Savon Sanomista.

   

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Planterilta hyvä ehdotus: rakas riistanhoitotyö voitaisiin jättää vähemmälle, ainakin talviruokinnan osalta.

  Planter Planter

  Koillismaa kirjoitti, että vastuu kaadetaan metsästäjien niskaan. Itse en ole sitä tehnyt, vaikka olen suuresti ihmetellyt ja räyhännyt hirvieläinkannan säätelyn toimimattomuutta.

  Alla olevasta linkissä on kuvattu tyypillinen tilanne tässä maakunnassa. Hirvenmetsästäjät muiden mukana ovat hätääntyneitä kaoottisesta tilanteesta, kun sorkkaeläimiä pursuvat kaikki paikat. Niitä on enemmän kuin koskaan, mutta ei ole lupia kaataa.

  Olen kyllä selvittänyt syyn, mutta ei sitä voi tähän kirjoittaa.

  http://www.rannikkoseutu.fi/uutiset/kolarimaara-huolettaa-metsastajia-6376996/

  mehtäukko

  Aikoinaan v.-84 isä sahaili vajaatuottoisen vaaran mt-etelärinteen,johon jätti 3-4 raudusta.Äestin maan.Siemenpuut ”oli” unohtua ja toistametrisessä taimikossa ne sitten nurin.Siihen iskeytyi heinikko,vatutto,vesakko ja lopulta hirvet.Eräänä keväänä kun koivut (yli 2m) olivat reilulla hiirenkorvalla,hirvet riipivät ne puti puhtaaksi!

  No sinne piti kanniskella kalanperkeitä,lehmän jälkeisiä…ei auttanut,mutta keltainen muovinauha pelasti. Nauhan ulkopuoli maastoa oli ”mustalla muralla” sorkkien sotkemana,mutta niinvain katkennutta nauhaa liittäen koivikko varttui…

  Seitsemisen vuotta sitten poika ensiharvensi sen 2,5 ha kuvion 800r /ha tiheyteen.Kuitua irtosi vähän yli 55m3/ha ja lähivuosina on jo toinen sadonkorjuu..

  Gla Gla

  Jossain lehdessä oli juttu Jari Lepästä. Jutun mukaan kaverin harrastuksiin kuuluu metsästys. Ei siis tämän hallituksen aikana ala metsätalouden edellytysten parantaminen.

  MaalaisSeppo

  Hirvet karttanevat ihmisperäisiä hajuja. Partureilta kerättyjä hiuksia on käytetty karkoitteena. Mitenkähän toimisivat muut ihmisperäiset haisevat jätökset?

  suorittava porras suorittava porras

  Harrastaa metsästystä ! Raskauttava asianhaara !😡

  Erätulilla vuorineuvosten kanssa on mahdollista laittaa vauhtia metsätalouden myönteiseen kehitykseen .😊

  Gla Gla

  Toistaiseksi siellä ei tuottajien asemaa olla parannettu, eikä hirvimetsällä taatusti parannetakaan. Korkeintaan puhutaan siitä, miten puun tarjontaa voitaisiin lisätä eli laskea puun hintaa. Missä muuten ne mainitsemasi uuden hoitosuunnitelman myötä tulleet positiiviset asiat viipyy? Juurihan sanottiin aprillia alentuneelle hirvikannalle päivittämällä arvio kannasta selvästi aiempaa suuremmaksi. Tilanne oli toki ennustettavissa kolaritilastoista, mutta pitkään mentiinkin laput silmillä.

  mehtäukko

  Kyllähän metsätalousyrittäminen / hirvipolitiikka ovat pahassa ristiriidassa. En tosissaankaan ymmärrä,että hirvikanta on alueellisesti pitämällä pidettävä ylisuurena!

  Missä kolarissa kuollut ihminen tai mo voi vain sivusta seurata taimikkonsa tuhoutumista.Ei ole perustuslaillista omistusoikeuden suojaa tai täyden korvauksen peri-aatetta joka ainoastaan olisi oikeudenmukaista.

  Muu on hävytöntä pelleilyä.

  jees h-valta

  Gla oikeassa, Leppähän nimenomaan pyrkii juttujensa mukaan ”kehittämään” metsästysharrastusta.

  wanhajätkä

  Löysäkkääpä sitä kravattia ees pykälä ettette kokonaan tukehdu. Vapaushan teilläkin on metsästää ja hoitaa hommaa kuntoon, Urpot.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 65)