Keskustelut Metsänhoito Hirvet ahkerina

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 65)
 • Hirvet ahkerina

  Pari sataa järeää kuusen runkoa joutui hirvien kavalan hyökkäyksen kohteeksi aprillipäivänä Lapinlahdella.Hirvet olivat intoutuneet kuorimaan puita,mutta jostain syystä urakka oli jäänyt pahasti kesken.

  Juttu löytyy Savon Sanomista.

   

 • suorittava porras suorittava porras

  Pitäisihän ne rosvotkin lain mukaan saattaa edesvastuuseen . Tätä varten on olemassa lakisääteinen virkavastuulla toimiva organisaatio . Tämäkään homma ei onnistu lähellekään 100%:sti . Iso joukko konnia on jatkuvasti vapaallajalalla .

  Pitäisikö jonkun harrastelijaporukan , jonka toiminta on vapaaehtoista ja resurssit niukat, pystyä parempaan? Jos lisää harrastajia ei saada mukaan , tilanne tuskin itsestään korjaantuu . Toisaalta hirvien elinolosuhteet paranevat lisääntyvän puunkäytön myötä ja valitettavasti myös siksi , että monilla alueilla on mahdotonta metsästää .

  Gla Gla

  Tuomitsematta jääneistä perinteisistä rosvoista ei ole tietoa, jos ne ovat jääneet tuomitsematta.  Hirviasiassa ei tästä ole kyse.

  Vapaaehtoisen harrastelijaporukan toiminnassa ei ole kyse resursseista. Kyse on halusta olla leikkaamatta hirvikantaa. Jos metsästäjät sitoutuisivat metsätalouden näkemyksiin ja määrittelisivät avuntarpeensa, yhteiskunta taatusti tulisi jollain tavalla vastaan. Tällaista pyyntöä ei ole esitetty, joten keskustelua ei kannata yrittää ohjata sivuraiteelle pois itse ongelmasta.

   

  koillis lappi

  Niin ja se ongelma on suora seuraus ihmisen toiminnasta.Vastuu vaan kaadetaan metsästäjien niskaan.Ongelmat taitaa olla vasta alussa,metsästäjät ikääntyy kovaa vauhtia ja nuoret harrastaa muita juttuja.Aikasemmista jatinoista saanu sen käsityksen ettei oikein uskota metsästäjien ilmoituksiin hirvikannoissa.Mikäpä estää metsänomistajien omatoimisen lentolaskennan ja käy sitte lyömässä luvut päättäjien pöytään.5e oli oma lentolaskentalisä lupamaksujen päälle.Suurin osa metsästäjistäkin on metsänomistajia,vois vaikka lennellä yhessä.

  Gla Gla

  Metsästäjiä on sellainen joukko, että sekaan mahtuu tietysti motiivia jos jonkinlaista. Kun kuitenkin metsästyslaissa hirvikannan suuruuteen otetaan kantaa, pitää lakia muuttaa jos toimintaa halutaan muuttaa. Siihen metsästäjien edunvalvojilla tuskin halua on. Ensimmäisenä pitäisi vapauttaa valkohäntäpeura kaikesta sääntelystä, mutta huoli riistasaaliiden laskusta estää tämänkin vieraslajiin kohdistuvan toimenpiteen. Tällä hetkellä vain iloitaan valkohäntäpeuran menestyksestä, jota pönkitetään talviruokinnalla.

   

   

  koillis lappi

  Vapaaehtoista toimintaa on aika hankala lailla ohjailla.Jos teillä peuroista ongelmaa niin meillä porot häiritsee koirametsästystä aika lailla.Yksityistä omaisuutta pitkin mehtiä.

  MJO

  Turha asiasta on metsästäjiä haukkua. Jos salaa ampuu, niin siitä seuraa rangaistus.

  Lakia pitää muuttaa. Ensiksi metsästys lupavapaaksi ja metsästysaika tarpeeksi pitkäksi. Jos se ei riitä, niin tapporaha kannustimeksi.

  koillis lappi

  Niin,tuskin tänä päivänä kenenkään elanto on hirvenlihasta kiinni.Kansalaisaloite.

  koillis lappi

  49 metsästysseuraa osallistuu posion kunnassa hirvenpyyntiin.Mahtaa siellä päättäjillä olla monenlaista mielipidettä vastassa kun lupia jaetaan.Ja suurin osa on metsänomistajia polvessa tai toisessa.Ja vielä valtion mailla muutama porukka ulkopaikkakunnista.Viime syksynä oli tullin seurue majoittuneena seuran tiloihin.Eivät vaan tykänny kun tuli tietöntä kairaa vastaan.Eikä aikoneet tulla uudestaan.3 oli lupaa ja saamatta jäi.

  Planter Planter

  Onhan siinä hirvikannan arvioinissa monilla hirvitaloualueilla aikamoisia ongelmia, kun LUKEn tilastojen mukaan kaadetaan hirviä  enemmän kuin alueella niitä on ja siitä huolimatta ne eivät vähene.

  Villisikaongelmaa pahentaa talviruokinta…vaikka se on asetuksella kielletty.  Ne eivät kuitenkaan asetusta ymmärrä, eikä sitä, ettei saisi syödä peurojen/kauriiden ruokintapaikoilla. Tiheä ruokintapaikkaverkosto levittää kantaa kaakosta muualle Suomeen.

  Hyvä lumi-ja pakkastalvi sekä kaiken talviruokinnan kieltäminen pyyhkäisisi pois peura/kauris/sika-ongelman. Joulun jälkeen eväät pois. Sitä ei kuitenkaan haluta, vaan jatkaa vapaaehtoista raskasta riistahoitotyötä.

  http://yle.fi/uutiset/3-9500795

   

  Apli

  Juu täytyy sanoa että ahkerina on olleet hirvet… Vuosiin ei ole tullut kohdalle niin paljon syötyjä puita kun nyt, huokaus… Kyllähän tämä tilanne harmittaa, jotain pitäs tehdä ja pian. Sallia ympärivuotinen metsästys? Lisää kaatolupia? Pedoista tuskimpa on apua tilanteeseen. Riista-aitoja en ala rakentamaan kun viimesessä hädässsä..

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 65)