Keskustelut Metsänomistus Hirvet syövät nyt kuusiakin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 118)
 • Hirvet syövät nyt kuusiakin

  Itä-Suomessa hirvituhoja on havaittu kuusikoissa tänä syksynä jo noin 1 500 hehtaarin alueella. Johtava metsänhoidon asiantuntija Markku Remes Suomen metsäkeskuksesta laskee, että kuusituhoja on noin kymmenesosa kaikista vahingoista. Tyypillisin tuho on ylimmän latvakasvaimen syönti.

  ”Metsänomistajat ovat tehneet virheitä istuttaessaan kuusta liian karuille kasvupaikoille. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa hirvet syövät karujen kasvupaikkojen kuusikot tai ainakin vaurioittavat niitä”, Remes sanoo.

  METSÄLEHTI

  Toivottavasti on viimeinen kerta Remekseltä kun laskettelee suustaan noin pahoja sammakoita.
  Metsänomistajienko vika se nyt onkin, jos hirvien takia on pitänyt karummillekin maille kuusia istuttaa?!!

 • jees h-valta

  Todella typeryyden ja ajattelemattomuuden huippua päästellä tuollaisia.
  Kun se vetelä tulee nyt housuun aivan ja vain sen hirven takia!
  Laitoin tuonne lukijoiden kuviin miten karu mäkikin tuuppaa nuorta kuusta ja mäntyä kun se on aidattu haavikon takia ja jäi sen aitauksen sisälle. Noita mäntyjä jotka sinne oikeasti kuuluisi koko mäen puustoksi ei olisi yhtäkään jos hirvet olisi vapaasti päässeet kulkemaan siinä. Niin kovaa on hirvipaine Satakunnassakin.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tämä samainen remes toimii metsäkeskuksen täälläkin mainostaman miellyttävän keskustelupalstan (siis metsäkeskuksen oman) erikoisasiantuntijana. Tarkoitus on näköjään miellyttää persaukista holtitonta hirvimafiaa ja muita yhtä typeriä sorkkaeläinlaiduntajia. Ja tuhota puuntuotanto tässä maassa.

  Olen juuri raivaamassa kuitukokoista (istutettu 2003) kuusikkoa, joka on täynnä hirvenjälkiä ja kusisia kiimakuoppia löytyy vähän väliä ja josta hirvet ovat kalunneet suuren määrän KUUSIa kuorettomiksi.

  Jätkä

  ”Metsänomistajat ovat tehneet virheitä istuttaessaan kuusta liian karuille kasvupaikoille. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa hirvet syövät karujen kasvupaikkojen kuusikot tai ainakin vaurioittavat niitä”, Remes sanoo.

  Ajattelematon lausunto. Vielä hanakammin hirvet käyvät koivun – tai männyntaimikon kimppuun.

  Hirvimäärää pitää pienentää roimasti, että metsätalous edes jotenkin kannattaisi.

  arto arto

  Kyllä markku kertoi totuuden. Näkee kuusiuskovaiset vesakon viljelijät ettei mikään säily hoitamatta vesakko houkuttaa eläimet ja ruoka loppu menee kuusikin.

  tamperelainen tamperelainen

  Arto,,olen raivannut kaiken vesakon,mutta hirvet syö kuusen latvat,.Kyllä nyt kuules valkopesua hirvistä vaikea tehdä,väärin todistat.

  Petkeles Petkeles

  Vuos sittä olin mehtäkeskuksen koolutuksessa ja siellä olj sama suhtaatuminen hirvituhhoin, vieläpä sama ukko puhumassa. Ee isoja herroja kiinnosta kun ee satu tuho omalle kohalle.

  kuusessa ollaan

  Yhdessä facebook ryhmässä oli kuvia tänään lähes tukkikokoisesta kuusikosta, jossa hirvet olivat syöneet kuusien tyvistä kaarnaa todella paljon pois. Vaikka olisikin yksittäinen tapaus, melkoisen huolestuttavaa käytöstä hirviltä.
  Väittipä jokin kommentoija, että balttiassa jo aiemmin hirvet ovat kiinnostuneet syömään lannoitettujen maiden kuusia.

  jees h-valta

  Arton hirvikoohotus on juuri sellaista kun harrastukseen täysin hurahtaneella yleensä taipumus on. Siinä ei huonoja puolia silloin nähdä ja velatkin muuttuu saataviksi kun pitää muijalle sepittää että miksi taas.

  arto arto

  Jees…Nyt tuli vika-arvio en metsästä enää hirveä. Silti tunnen sen sielun jotenkin ja jotain yhteistä meissä on, Kumpikin elämme metsän antimilla sopusoinnussa .

  Metät kunnossa!

  Voin kertoa, että lannoitus ei tähän asiaan vaikuta. Kokemusta on niin täysin lannoittamattomasta kuin sitten taas ”täyteen lannoitetusta”, ja molemmat kelpaavat kunhan valtion karjaa on riittävästi alueella. Ja se on sitten sen kuusen tarina siinä. Viimeistään muutaman vuoden kuluttua kirjanpainaja viimeistelee lopputuloksen ellei loppu ole aikaisemmin tullut. Ei yksi eikä kymmenen hehtaarilla vielä mitään, mutta……

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 118)