Keskustelut Tekniikka Hirvimiehen 1. pyssy

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)
 • Hirvimiehen 1. pyssy

  Merkitty: 

  On tietenkin 308 tai 30-06 .

  Erinomainen haittaeliämiä taimikosta hävitettäessä.

  7,62x53R olisi hintansa puolesta myös loistava valinta.

 • suorittava porras suorittava porras

  Sykettä tuntuu olevan monilla riittävästi ,kun tullaan ampumakoppiin suorittamaan koetta.

  Hyvältä tueltakaan-paremmalta kun kasa-ammuntatilanteessa- ei saada tarvittavia neljää laukausta toimitettua sallitulle osuma-alueelle.  Kerran kolmeen vuoteen tullaan kokeilemaan ,jos onnistuisi. Viisi yritystä ei ole mitenkään harvinainen tapaus.

  Jos vielä olisi se vanhan hyvä ajan suoritus myös liikkuvaan maaliin , olisi metsällä varmuudella korkeintaan puolet nykyisestä metsästäjämäärästä.  Jos tuelta ampuminen on liian haasteellista , on vapaalta kädeltä liikkuvaan maalin ylivoimaista.

  Per Ä Reikäs

  Ilmastokin puolesta, jahti ralli loppu.

  https://music.youtube.com/watch?v=P40NENvXjJE

  Greta Thunberg vaatii tulevaisuutta

  kim1

  Jos nyt kasa-ammunta ei hirveästi palvele metsästys harrastusta,niin silhuetti ammunta onkin toinen juttu..,täytyy myöntää että joskus on housunpuntit tutisseet kun on tullut pässejen vuoro ja siihen mennessä on vaikkapa 14/15 ” kaatoa”..p.s.joka kesä kannattaisi edes vähän ampua..,jo pelkästään sen vuoksi että toteaa että kiikari on hollilla…

  Gla Gla

  Millainen vanha koe oli? Nykyisessä ilmeisesti neljä laukausta 75 metristä 23 senttiseen ympyrään ja asento vapa, aseen voi tukea esim. hiekkasäkillä.

  Samaan tarkkuuteen pääsee siis ilmakiväärillä 10 metristä 3 sentin ympyrässä (suunnilleen mustalle alueelle osumalla, olikohan se 4 pisteen rinki) ja piekkarilla 50 metristä 15 senttiin.

  Puuki

  Ennen ammuttiin n. 75 m  matkalta 60 cm tauluun ilman tukea . 3 laukausta paikallaan olevaan ja 3 liikkuviin.  Joskus piti ampua pari kertaa liikkuviin , kun ei se niin helppoa ole kuin voisi luulla. Liikkuviin ampumista on hankalampi harjoitella etukäteen.

  Itämaan ihme

  Sen verran uutta koetta puolustettava, että haavakoiden perässä juokseminen on loppuneet melko hyvin. Edellisestä aikaa jo useampi vuosi.

  Aikoinaan se oli joka syksyinen traditio, pahimmillaan useamman kerran syksyssään sai yötä myöten rymytä rapamahalle ammutun eläimen perässä.

  Nykyisin kun ukot ampuu hirvikokeen tuelta, niin ei ne uskalla metsässäkään ampua kuin varmoissa tilanteissa. Ennen se oli sitä +100 metriin täyttä vauhtia juoksevaa hirveä risukkoon.

  Puuki

  Joku paukkuahne on liki joka porukassa.  Meillä oli yksi innokas  ajometsästyksen aikaan jonka piti suunnilleen aina päästä ampumaan olipa tilanne hyvä tai huono.  Koirametsästys on muuttanut hirven metsästystä paljon.  Sillä on ehkä ollut eniten merkitystä haavakkojen vähenemiseenkin.

  Kalle Kehveli

  Kyllä yleinen asenne on muuttunut ja metsästäjiksikään ei tule enään niin paljon toheloita.

   

  Mettämakuri

  Mistä tuon tiedät?

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)