Keskustelut Harrastukset Hirvipeijaiset on maaseudunväestön vuoden kohokohta

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Hirvipeijaiset on maaseudunväestön vuoden kohokohta

  Taas on tullut aika jolloin koko kylän väestö kerääntyy kerran vuodessa yhteen juhlimaan. Ilman peijaisia ihmisten elämät olisi paljon tylsempiä ja he eivät tuntisi toisiaan yhtähyvin. Vain runsas hirvikanta voi taata hyvät peijaiset sillä vieläkin on muistissa ne 90-luvun keittovuodet kun keitosta ei meinannut lihapaloja löytyä. Vetonaulana taisikin silloin olla sahti nylkykopissa kun ruoka oli niin laihaa. Onneksi nykyään on paistia joka vuosi kun hirviä on paljon niin ei tarvitse pihtailla. Sahtia ei enää ole ja pääpaino onkin ruualla. Laulu&soitinyhtye on tosin jokavuosi yhtä hirveä. Tänään on tullut aika juhlia tuota ihmiset yhteen keräävää metsän rikkautta.

 • mehänpoika

  harrastelija:
  ””Onpahan niin innokkait seuroja, että ilmoittavat laskennassa liian suuren lukumäärän saadakseen seuraavana syksynä enemmän kaatolupia.””

  – harrastelijalla tuntuu olevan runsaasti sisäpiiritietoa hirvilaskennoista. Hän tietää, että niillä jahdin jälkeen jääneiden hirvien määrillä kikkaillaan miten sattuu. Hyötyminen tuntuu olevan päällimmäisenä motiivina noissa kikkailuissa. Voidaankin jälleen kerran kysyä, onko tuollaisilla kikkailua sisältyvillä laskennoilla riittävän luotettava pohja aina vuosittain anottaviin hirvenpyyntilupiin perustuvassa hirvikannan säätelyssä? Kokemuksesta ja tilastoista katsoen, ei ole!

  Epäilen kuitenkin, että harrastelijan hirviporukassa ilmoitetaan laskennassa hirvien määrä alakanttiin sen vuoksi, koska se takaa runsaat pyyntiluvat jatkuvasti vuodesta toiseen. Valitettavasti se takaa jatkuvasti myös runsaasti hirvikolareita ja pilolle syötyjä taimikoita. Se takaa myös erittäin huonot lähtökohdat rehellisesti ja ilman taka-ajatuksia pidetyille hirvipeijaisille.

  suorittava porras suorittava porras

  Hyvillä mielin eilen kylän väki keitosta ja ohjelmasta nautti. Perinne on jatkunut 50-luvulta saakka.
  Mehänpoika ei ilmeisesti ole vielä keitolla käynyt . : )

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)