Keskustelut Metsänhoito Hirvistä koituu järkyttävä hintalappu…200 miljoonaa

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 367)
 • Hirvistä koituu järkyttävä hintalappu…200 miljoonaa

  Merkitty: 

  Riittääkö metsälehden toimituksella asiantuntemus avata tuo tutkimus, miten tehty miten laskettu mitä arvoja käytetty?

 • Makarov

  Tämmöstä ihme suhmurointihan se on tuo hirvipolitiikka kuten salonpoika kertoo. Huomattu kyllä sivusta. Uskottavuus riistanhoitoyhdistyksen toimintaan loppunut jo vuosia sitten.

  jees h-valta

  Aivan samansuuntaista olen havainnoinut. Taas jäi aivan liian runsas kanta H-valtaan hirviä ja ainakin metsästäjien mukaan syy on tiukka lupapolitiikka.

  Gla Gla

  Tilanteet ja kommentaattorit vaihtelee, joten on melko turhaa spekuloida, saadaanko lupia tarpeeksi vai haetaanko niitä liian vähän. Onhan tiheä ja pieniläpimittainen riukumetsikkökin motokuskille ok, jos maksaja asiaa sattuu työmaalla kysymään. Näin, vaikka joku nurkka jäisi tekemättäkin.

  Olennaista on asetettu tavoitekanta ja se, missä nyt ollaan.

  suorittava porras suorittava porras

  Salonpoika syyllistää edellisellä sivulla rhy: stä turhaan  tiukoista ohjeista. Rhy:n viestihän vain sisältää yleissuosituksen. Tuplavasoista pyritään jättämään toinen kaatamatta. Jahti  aloitetaan kaatamalla aluksi vasoja ja vasattomia naaraita.  Joillakin vaitettavasti on mielessä vain kilot ja isot sarvet piittaamatta siitä ,miten homma hoidetaan järkevästi. Onnellakin on toki osuutta tapahtumiin.

  Sitten esimerkki elävästä elämästä. Seuramme on käyttänyt neljä pyyntilupaa ,joista yksi käytettiin kaatamalla vasaton naaras ja kolmella luvalla kaatui kuusi vasaa. ”Kiintiösonni ”on vielä pyydystämättä.

  Eilen kaatui ykkösvasa ja pienet tuplavasat . Tänään nähdyistä tuplavasoista toinen. Porukan nuorin vielä isänsä ohjauksessa metsästänyt juniori kaatoi eilen ensimmäisensä ja vuorokauden vaihduttua saldo kasvoi yhdellä. Kävihän se vasaporukka hyvässä haukussa minunkin ulottuvillani ,mutta katsoin parhaaksi antaa niiden mennä passiin ,jossa odotukset olivat korkeammalla. Ampumatonta laukausta ei todellakaan tarvinnut katua. Oikealle miehelle meni.

  vmt

  Se on tuo paikallinen vaihtelu suurta hirvikannassa ja oman vaikeutensa tuo vielä kesä – talvilaidun vaihtelu. Eräällä hirviseurueella Pohjois-Karjalassa oli tänä syksynä yksi hirvilupa ja se käytettiin ekana viikonloppuna, vaikka piti valkatakin sopivaa. Tänä vkl sitten oli hirvilaskenta ja reilun 3000 ha alueelta laskettiin 21 aikuista hirveä 7 vasaa! Paikoitellen niitä ei sitten vissiin hirvitalousalueella ole.

  Arto Arto

  Kahvilla ja nuotiolla on nykyään hirven mehtuu. Kyllähän tuo naurattaa kun paksu mahat kyttää puhelinta teitten varrella. Melkosia vellip*rseitä olette.

  Nostokoukku

  Vellitakamuksiahan sitä ollaan, myönnettäköön. Mutta kun on tullut koettua se tutkatonkin aika. Sitkeää koiraa aamuyöllä etsiessä tahtoi tyhjetä sekä tankki että takki. Ajometsästyksessäkin tuli oltua vuosia mukana. Tosin luvat olivat silloin yhtä ja kahta hirveä. Myöhemmin ne kymmenkertaistuivat. Sitä en ihmettele, jos paksumahaiset vanhat ukot seuraavat tapahtumia ja koiran työskentelyä puhelimelta. Puhelimella ei kuitenkaan saa vieläkään kutsuttua hirveä passiin. Sen sijaan sitä ihmettelen miksi nuoria metsäasiantuntijoita ei saa tieltä ojan yli metsään relaskoopin kanssa. Troonia vain tieltä lennätetään ja tehdään siitä mitä sattuu johtopäätöksiä.

  Gla Gla

  Arton kommentti on juuri sitä cityvihreää marinaa, mitä paikallislehden tekstaripaltaltakin saa lukea. Hirvikanta on leikattu tavoitteeseen, mutta ilmeisesti väärin tehty. Pitäisi juosta tuohivirsut jalassa ja tappaa hirvi itsetehdyllä kivikeihäällä.

  Varsinkin peuranmetsästyksessä tuohon yhdistyy samalla valitus laiskuudesta, kun ammutaan ruokinnalle, eikä jahdata ilman gps:ssää.  Kuitenkin ammutaan liian vähän, kun peuroja on liikaa.

  Seuraavaksi valitetaan, että tiet on huonoja ja nopeusrajoitukset matalia.

  suorittava porras suorittava porras

  ….kyttää puhelinta tien varrella….

  Kun näät puhelinta tuijottavan hirvestäjän tien varressa ,valmistaudu pysähtymään! On hyvin todennäköistä ,että tielle on tulossa hirvi ja koira. Teiden läheisyyteen varsinaisia passeja harvemmin järjestetään. Ei ainakaan valtion teiden. Jos hirvi kuitenkin päättää jälkiään häivyttääkseen suunnata pakonsa tien yli ,mennään gps-tiedon siivittämänä jalka suorana torjumaan vahinkoa ja varoittamaan liikennettä. Punanuttu tien reunassa kännykkä kourassa on kuin keltainen valo liikennevaloissa.

   

  Metsuri motokuski

  Toissa viikolla koirani vei hirven nelostien yli. Onneksi koiragps kertoi mitä on tapahtumassa. Ehdin pysäyttämään liikenteen ja kaikki selvisivät tilanteesta ehjin nahoin. Esimerkki vain siitä kuinka hyödyllinen kapistus koiragps on.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 367)