Keskustelut Metsänhoito Huonon taimikon paikkaaminen

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Huonon taimikon paikkaaminen

  Lukijoiden kuvissa Timpalla on metsäpaloaukosta kuva, jossa ei uudistuminen ole ollut kelvollista. Lisäksi eilen oli kuvissa metsäsuunitelma, johon yhdelle kuviolle oli määrätty täydennystä. Tuo kuva ymmärrettävistä syistä otettiin nopeasti pois, joten ei siitä sen enempää.

  Jonkin tason epäonnistuminen on varmaan syystä tai toisesta kohdannut useimpia, joten millainen tilanne on ollut ja miten se on hoidettu? Onko katsottu, että paikkaaminen on taloudellisesti hukkaan heitettyä työtä, joten luonto saa tehdä parhaansa ja katsotaan mihin se riittää? Vai onko kunnianhimoisesti lähdetty parsimaan taimikkoa?

 • Kurki

  ”Pienillä aloilla on tullut käytettyä paikkausta. sekä männyllä että kuusella. Kuokalla taimet irti sieltä missä en tiheitä esiintymiä.
  Istutus kuokalla laikuttaen. Tulokset olleet positiivisia.
  Taimet alkuun juroneet, mutta muutaman vuoden jälkeen siirto taimia ei enää erota alkuperäisen kylvön tai istutuksen taimista. ”—————————————————————————————

  Sama täällä.
  Nyt on menossa noin hehtaarialan männyntaimikon täydentäminen jossa on ojitusmätästyksen jälkeen alle ja yli metrisiä siemensyntyisiä taimia ja istutettuja puolen metrin männyn pottitaimia, joista osan myyrät tuhosivat.
  Noista isommista siemenlähtöisistä tiheiköistä olen siirrellyt kuolleiden taimien tilalle lapiolla irroittemalla taimet juuripaakkuineen ja sitten lapiolla tehtyyn kuoppaan ja RPK-lannoitetta juurelle.——— Epätasaisilla taimikoilla, jossa taimien koko vaihtelee esimerkiksi 1..2,5m olen lannoittanut RPK:lla pienempiä taimia yksilöllisesti kasvun tehostamiseksi, että taimikosta saisi tasapituisemman, eikä pienemmät taimet sitten myöhemmin kärsisi valonpuutteesta ja riukuuntuisi.

  Gla Gla

  Yhteenveto tämän ketjun otannasta: Männyn kanssa tai männylle sopivalla paikalla ei onnistumiselle ole edellytyksiä. Syynä on joko hirvet, kuivuus tai männyn valontarve, helposti ymmärrettäviä juttuja. Kuuselle soveltuvassa paikassa kanssa asiaa voi harkita.

  Metsäkupsa, millainen puusto sinun tapauksessasi oli olemassa?

  Kaivurin ajattamisesta taimikkoon en oikein innostu. Joku kevyempi muokkausmenetelmä tuntuisi paremmalta. Kuokka lienee silloin ainoa vaihtoehto ja varmaan toimivakin, jos maa on jo muokattu edellisen taimikon perustamisen yhteydessä. Vai onko joku kokeillut jotain poikkeuksellista juttua kuten puutarhajyrsijää tai muuta keksintöä? Terracuttin en usko.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Nm.Gla kysyi millaista taimikkoa olin paikkailut,kun kaivurikin apuna oli.Kyseessä oli lepikon ym.alle jäänyt 15v-kuusentaimikko.Ensin poistin lehtipuut,tuli muuten talven hakepuut joskin työlästä riukujen kasausta.Hakepuut ajatin ja samaa uraa ajatin pyörivän ulottuvan kaivurin taimikkoon.Kaivurin telat eivät montaa tainta katkonut,kun pistot teki reikäsimpisiin kohtiin.Reikäperkausta paikkokoivujen ympäriltä tehnyt istutuksen jälkeen,lopputulokseen olen tyytyväinen.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)