Keskustelut Tekniikka huskin 550 xpg takakahva kuumenee?

  • Tämä aihe sisältää 54 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 54)
  • huskin 550 xpg takakahva kuumenee?

    Mikähän vialla kun aloin sahaamaan tuulenkaatoa niin huskin takakahva kuumenee niin pirusti että ei voi pitää sahaa kädessä.Kahvan lämmitys ei ole toiminut 2 vuoteen johtojen mentyä poikki. Sahalla sahattu n.2000 mottia. käy ja kukkuu muuten normaalisti.

  • Pavekka

    Ei sillä kanavamallilla niin oleellista eroa ole. Kyllä sahan saa määkimään millä vaan. Ajoitus ja täyttö siinä suurimmat on. Niihin on sitten erilaisia temppuja ja tapoja.  Tärkeintä sahassa on terävä ketju ja luotettavuus. Ensimmäinen on sahauksenc suurin käyttäjäkohtainen kipupiste. Itse sahailen enimmäkseen pienellä echolla. Ei se paljoa kierrä mutta on luotettava ja kevyt käyttää.

    Rukopiikki

    Minulla on tuossa pakun 500 ja 5000 sylinterit. Huskin 246 ammattisahan avokanavat vähän aluksi ihmetytti kun ne näin.

    Jätkä

    Huskun 246 ei ole ammattisaha, vaikka siinä onkin kolme numeroa. Kyllä siinäkin ne parituhatta varvia puuttuu.

    Pavekka

    Siinä 246:ssa se höögä on tehty huuhtelusuihkun suuntauksella. Se on hiukan yläviisto. Voi olla vähän parempikin kuin ns. Umpikanava riippuen vähän mitä kukin umpikanavalla ymmärtää. Avokanavaan saa läpihengittävän männän joka parantaa täytöstä. Siis jos näillä on minkään kannalta mitään merkitystä kenellekään.

    Se 246 ammattimallisuus on kanssa yksi maailman tyhjänpäiväisimpiä argumentteja. Se myytiin kestorummulla eli viittaisi maatilamallin eikä kierrä ihan kuten 242 myöskään mutta erot on pieniä. Paitsi jos nyt haluaa siitäkin järjestää älämölöä. Niitä on paljon muutettu 242:ksi kun sylinreitä ei tahdo saada.

    Toinen kestosirkus 242 kohdalla on se xp. Kaikki kun hinkuu sitä xp:tä kun se on vähän tehokkaampi. Ainakin paperilla. En itse niillä eroa huomaa mutta varmaan joku joka on vierekkäin sahannut molemmilla huomaa. Ehkä,hetken.. Jokatapauksessa kova tohina kahdesta kirjaimesta.

    Jätkä

    Avokanavien kanssa käytetään täysmäntää, joka on siis umpipurkki.

    Suljettujen kanavien tullessa markkinoille, puhuttiin ”kevennetystä männästä”, jossa on helmasta poistettu lähes puolet niistä kohdista, joihin ristitappi kohdistuu. Imuaukon ja pakoaukon kohdalla helma on täysi.

    246 on mäntä 44mm teho 2,3.

    242 on mäntä42mm teho 2,4

    242 on ammattisaha, 246 on isäntälinjan saha.

    246 malleja monet piiskasivat koville kierroksille, kun kaverin 242 otti niin reippaasti varvia. Tulos oli muutamalla, että 246 leipoi kiinni.

    Pitäisi ymmärtää, että kun on kaupassa kaksi ”Samanlaista” sahaa ja toisen hinta on parisataa pienempi, että ne ovat sisäkaluiltaan itseasiassa täysin eri sahoja.

    Kauppias on joskus eri mieltä, kun hänellä ropsahtaa parempi myyntikate siitä ”Karvalakkimallista”.

     

    Pavekka

    No joo. 242:en varsinainen maatilamalli oli 42. Siinäkin ero oli lähinnä mäntä,sylinteri,rumpu ja tyyppikilpi. Muuten sama. Kova tohina ollut näistäkin. Toi 246 on vähän outolintu huskikartalla. Sama luotettavuus ja konstailemattomuus mikä on noiden suurin hyöty vieläkin. Kunhan osia saisi. Sitä on myyty myös g-versiona. Jos tuota haluaa pitää ammattimallin mittana.

     

    Rukopiikki

    Ei puutu niin paljon varveja 246 sahasta. Ohjekirja tässä esillä. Se ilmoittaa että 246 sahassa kierrokset 15 000.  Kun taas 242 xp mallille ilmoittaa kierroksia 15 500.

    42 mallille ilmoittaa kierrokset 14 500. Nämä kaikki sahat samassa ohjekirjassa ja  nämä kaikki sahat tuolta autotallistakin löytyy.

    Mielestäni 246 on paljon parempi kuin 242, koska se on tehokkaampi.

    Rukopiikki

    En minä ole alkuperäistä sylinteriä enää löytänyt 242 malliinkaan. Ne tarvikeosat on yhtä tyhjän kanssa.

    Rukopiikki

    Ei se 246 XPG mikään halpa saha ollut.

    Jätkä

    Minusta 242 oli selkeästi huonompi kuin 246.

    Puhut ryntäyskierroksista, joilla ei käytännössä sahata. 246:ssa suurin teho on 9000 r/min. ja 242:ssa 9900 r/min., eli käytännössä niillä sahataan karvan päälle 10 000:n, jos ei paineta puuhun.

    Noilla isoilla sahanvalmistajilla on lukuisa määrä erilaisia sahoja, mutta jos puhutaan metsurien ammattikäyttömalleista, niin niitä löytyy samalta valmistajalta käytännössä ehkä kolme. Pihapuuhenkilöt ja lankunsahaajat ovat luku sinänsä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 54)