Keskustelut Tekniikka Husq. 555fx kulmavaihteen kesto?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)
 • Husq. 555fx kulmavaihteen kesto?

  Hussen 555fx raivuri, ajettu 80 tankillista, n. 100 h. Kulmavaihde alkanut ääntämään, käsin pyöritettäessä tuntuu pientä ”jäksimistä” eli menee kuin pienten pykälien yli, sahattaessa ei kuitenkaan täristä, sivuäänen huomaa. Rasvat vaihdettu kerran n 50 h kohdalla.

  Vika vai ominaisuus? Vielä tuolla sahaa mutta mietityttää joko tuo kohta nasahtaa kiinni? Uusi kulma vai mitä? Onko kokemusta/tietoa?

 • husku550xp

  Yhdestäkään 555 en ole kulmaa saanut rikki, eikä niitä ole muillakaan särkynyt mitä tiedän. Joitakin 545 on joissa on ollut tuo sama tökkimis homma ja niissä on mennyt kulmavaihde.

  arto

  Mulla 555fx sahattu yli 600ha isoja metsiä pääasiassa ennakkoraivausta, Vielä pysyy rasvat sisässä eikä äännä kulmuri. Sahassa tehoiltaan iskussa. Kytkin hiukan kulunnut mutta toimii. Ebausta tilasin rummun ja kytkimen vajalla 60e alkuperäiset hq osat.

  Jätkä

  On selvä, että jos kulmurin hampaat lukevat toisiaan, se ei kovin pitkä-ikäinen ole. Hammaskosketus jää vajaaksi, eli jompaa kumpaa ratasta pitäisi saada siirretyä himpun verran lähemmäs toista ratasta. Joskus niitä sai säädettyä, taisi olla sahan puoleista laakeria sai kierrettyä siaäänpäin tarpeellisen määrän. Siihen oli oma erikoistyökalukin. Välys piti olla hyvin pieni.

  Teränakselissa oli ”säätö” vain säätöprikoilla, jotka olivat satumaisen ohuet.

  Nimetön

  On hajonnut yhdestä 555:tosesta aivan rämähtänyt rojuksi ja tätä nykyä myös n.11 kuukautta sahatussa 555:tosessa rilisee ja  rohisee ja tuntuu käsin jo välys, jotta takuuseen menee jo tuon takia. Kyllä se aivan kiitettävän luja kulma on.

  arto

  Noista 500 sarjan sahoista ei voi säätää kulmurin hammaskulmia. On vaan präsillä sisään ja lukkorikka perään uraan. Takuu korvaa jos vaikka teränstefa menee. Saa uuden.Tai muuten rasva katoaa. Muuten ei pelkällä ääntävällä kulmalla sitä saa.

  meetsuri

  On menny kulmia kyseisestä sahasta. Viimeisin meni aivan varottamatta ja kerralla. Alko vain tärisemään välyksiä ei ollu tuon jälkeenkään mikä oli outoa. Ja olen muistanu lisätä rasvaa sillonku muistanu.

  Nimetön

  Joo, ei pelkällä ääntävällä uutta takuusta saa. Tuossa jota tänään tutkin, näkee silmällä välyksen kun heiluttaa vinkkelin päästä. Tänään jo uskoin jotta rämähtää aivan rojuksi, mutta ei sitten millään.. on ne antanu stihliinkin uuden takuuseen jo pelkän välyksen perusteella. Ei sen tarvi atomeiksi välttämättä räjähtää. Tietenkään pelkkä ääntäminen ei vielä takuuta kata

  Nimetön

  Sahaus paksuja kello 2 sektorilla voi rikkoa kulmurin,etenkin jos mutteri on liian tiukalla.

   

  Ola_Pallonivel

  Kymmenen päivää käytetty ja ruvennut ääntä kuulumaan kulmavaihteesta. Oletin, että olisi ollut hiljaisempi pidempään. Kerran jo lisäsin rasvaa, jos oisi vaikka tehtaalla vähiin jäänyt.

  arto

  Kymmenen päivää käytetty ja ruvennut ääntä kuulumaan kulmavaihteesta. Oletin, että olisi ollut hiljaisempi pidempään. Kerran jo lisäsin rasvaa, jos oisi vaikka tehtaalla vähiin jäänyt. Se liika rasva särkee stefat. Rasvan tarkstus ohjekirjan mukaan kerran kuukaudessa. Sahatkaa vaan jos särkyy takuu korvaa. Samalla menee tieto eteenpäin, Onko tehtaan vahvistettava kulmasta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)