Keskustelut Tekniikka Husq. 555fx kulmavaihteen kesto?

Tämä aihe sisältää 3 vastausta, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 1 kuukausi sitten.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Husq. 555fx kulmavaihteen kesto?

  Hussen 555fx raivuri, ajettu 80 tankillista, n. 100 h. Kulmavaihde alkanut ääntämään, käsin pyöritettäessä tuntuu pientä ”jäksimistä” eli menee kuin pienten pykälien yli, sahattaessa ei kuitenkaan täristä, sivuäänen huomaa. Rasvat vaihdettu kerran n 50 h kohdalla.

  Vika vai ominaisuus? Vielä tuolla sahaa mutta mietityttää joko tuo kohta nasahtaa kiinni? Uusi kulma vai mitä? Onko kokemusta/tietoa?

 • husku550xp

  Yhdestäkään 555 en ole kulmaa saanut rikki, eikä niitä ole muillakaan särkynyt mitä tiedän. Joitakin 545 on joissa on ollut tuo sama tökkimis homma ja niissä on mennyt kulmavaihde.

  arto

  Mulla 555fx sahattu yli 600ha isoja metsiä pääasiassa ennakkoraivausta, Vielä pysyy rasvat sisässä eikä äännä kulmuri. Sahassa tehoiltaan iskussa. Kytkin hiukan kulunnut mutta toimii. Ebausta tilasin rummun ja kytkimen vajalla 60e alkuperäiset hq osat.

  Jätkä

  On selvä, että jos kulmurin hampaat lukevat toisiaan, se ei kovin pitkä-ikäinen ole. Hammaskosketus jää vajaaksi, eli jompaa kumpaa ratasta pitäisi saada siirretyä himpun verran lähemmäs toista ratasta. Joskus niitä sai säädettyä, taisi olla sahan puoleista laakeria sai kierrettyä siaäänpäin tarpeellisen määrän. Siihen oli oma erikoistyökalukin. Välys piti olla hyvin pieni.

  Teränakselissa oli ”säätö” vain säätöprikoilla, jotka olivat satumaisen ohuet.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)