Keskustelut Tekniikka Husq. 555fx kulmavaihteen kesto?

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Husq. 555fx kulmavaihteen kesto?

  Hussen 555fx raivuri, ajettu 80 tankillista, n. 100 h. Kulmavaihde alkanut ääntämään, käsin pyöritettäessä tuntuu pientä ”jäksimistä” eli menee kuin pienten pykälien yli, sahattaessa ei kuitenkaan täristä, sivuäänen huomaa. Rasvat vaihdettu kerran n 50 h kohdalla.

  Vika vai ominaisuus? Vielä tuolla sahaa mutta mietityttää joko tuo kohta nasahtaa kiinni? Uusi kulma vai mitä? Onko kokemusta/tietoa?

 • Metsänmies

  Samoin istuu myös  väärä tekniikka. Itselläkin on siitä kokemusta. Kun aloittelin raivaushommat, olivat sahat vielä epävarmoja käynniltään. Sahaa piti kaasutella leikkojen välilläkin, että ei sammuisi. Tuosta ”välikaasuttelusta” en meinannut päästä millään eroon myöhemminkään, vaikka saha olisi toiminut kunnolla. Puolustelen vähän tuota isänmaanparturin ajatustakin. Jos ollaan ohuessa varhaisperkauksessa, ei kaasua tarvitse huudattaa täysillä, riittävästi kylläkin.

  Jätkä

  Jossain 165-mallissa esiintyi akselin värinää kiihdytys – ja palautusvaiheessa. Se oli niin voimakasta, kun tärinänvaimentimet olivat suht pehmeät, että moinen vatkaaminen oli – paitsi epämiellyttävää, koko voimansiirtoa rasittavaa. Aika usein katkesikin akseleita, jopa akselien suojaputkia, jotka selittyivät värinän syyksi.

  Silloin sahurit hoksasivat jopa ihan itse pitää kierrokset värinän yläpuolella, jolloin myös täyteen laukkaan kihdyttäminen onnistui hetkessä ja myös kytkimet alkoivat kestämään.

  Silloin pidettiin yhtenä ohjeenaa, että hattaessa akseliputkessa olevien tarrojen teksti pitää näkyä selvästi koko samauksen ajan. Akselin väristessä se ei eroittunut.

  Kyllä 165 – huskutkin kävivät tyhjäkäyntiä hyvin. Eräs innokas raivaussaha-emäntä  ei jaksanut vetäistä konetta käyntiin ja ukko käynnisti hänelle sahan – saha pantiin suksitelineelle ja rouva ajoi autolla metsään muutaman sadan metrin päähän – otti sahan alas ja valjaisiin ja sahaili tankillisen. Ajoi sahan kanssa takaisin, tankkasi sen ja ukko tuli käynnistämään. Pari tankillista joka päivä!

  Ukon ammatti ja työ eivät sallineet olla metsässä muulloin kuin vapaapäivinä.

  Sahan huudattaminen täysillä ei tarkoita, että siinä on kaasu pohjassa, koska silloin ollaan jo tuhansia kierroksia yli maximikierrosten, vaan kaasua pumppaillaan, jolloin saha pyörii puolet ajasta ilman kaasua.

  kkiila

  Väärin teroitettu / ei terävä, iskut. Sahaamista alle työkierroksilla, jos terä vielä lyö jumiin niin sekin syö kulmavaihdetta.

  Minulla on yksi 2000 alkupuolen stihlin raivaussaha jossa on paljon tunteja, kyllä pienillä kulutusosien vaihdolla pysynyt hyvässä kunnossa. Käyttö jatkuu edelleen

  Jos saha kiertää yli maksimikierrosten niin silloin siinä ei ole säätö kohdallaan tai vikaa !   koskee moottori ja raivaussahoja.

  Jätkä

  2T-kpne nousee ylikierroksille, jos se on kunnossa, eikä siinä ole rajoitinta. Ylikierroksilla tehot eivät ole samat kuin max-kierroksilla, joten niitä ei pitäisi päästää tulemaan. Raatikais-Ville nimitti niitä Paraatikierroksiksi, eli sinänsä aivan turhia varveja.

  Kone kuin kone säädetään kuormittamattomana ja silloin mennään max-kierrosten yli periaatteessa aina. Se myös merkitsee, että R-sahan kanssa ei vedetä kaasu pohjassa koko aikaa, vaan kaasuttelussa on oltava rytmi. Samoin moottorisahalle annetaan kaasua esim tukin karsinnassa joka oksalle erikseen. Siinä ei rouherukkasella pärjää edes huonosti.

  arto

  Siinä ei rouherukkasella pärjää edes huonosti.     Jos noin voimaton käsi. Kannattaa vaihtaa alaa. Vaikka opetajaksi.    Itse sahaan talvet rouherukkasella hyvin se onnistuu. Eikä ole muita käsineitä mukana.

  Metsänmies

  Ei työn tulos ole kiinni rukkasista, vaan miehestä. Veljeni teki aikoinaan vuosia metsätöitä. Talvella oli nahkarukkasten sisällä kahdet lapaset, kun oli lapsena palelluttanut pahasti kätensä, eikä niissä kiertänyt veri kunnolla. Teki noista kömpelöistä käsineistä huolimatta aina isomman tilin, kuin minä. Enkä nuorena ollut täysi nahjus itsekkään. Kun veljen kädet alkoivat vaatia kolmansia lapasia, hän riisui kädet paljaiksi ja lähti lämpimämpiin töihin.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)