Keskustelut Tekniikka Husqvarna 543 XP G ei starttaa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
 • Husqvarna 543 XP G ei starttaa

  Kitsas on taas neuvoja vailla

  Tuulenkaadoille oli onneksi varasaha matkassa, kun jäi husse käynnistymättä kolmannelle rungolle. Ongelma näyttäisi kait olevan bensan saannissa?? Siihen kumipalloonkaan ei bensaa mielestäni tule pumppaamisesta huolimatta. Kuitenkin toisaalta kainosti haisee bensa kun sitä yrittää ryypyllä vedellä käyntiin? Lupas pari kertaa aluksi, mutta jäi lupaamiseksi ja sit lakkas lupaamastakin..

  Siis missä piilee vika?

  Onko joku osa irti vai menikö johonkin roska?

  Voiko suodatin mennä melkolailla yhtäkkisesti tukkoon?

  Huomenna olis tarkoitus hieman kurkistaa sahan sielunelämää, mutta neuvot ois tarpeen. Kiitos jo etukäteen.

 • Pavekka

  200:ssa stihlissä oli vastaava ongelma. Impulssiletku tipahti kaulalta. 201:ssä on rajoitin vaijeri.

  Onko 543:ssa ollut lämpenemisongelmia? Katselin yhden kiinnileikanneen sylinteriä. Jäähdytysripoja oli kovin harvasti ja olivat matalia.

  Jätkä

  Jäähdytysrivat on joissakin malleissa ehkä laskettu hieman hutiloiden. Enemmän huomiota pitää kiinnittää siihen, että ne olisivat puhtaat. Rivoille voisi joskus tehdä kutaa liuotonkäsittely ja kuumavesihuuhdonta. Puhdistuu kummasti.

  Kiinnileipomiseen ei aina ole syynä kovat kierrokset ja jäähdytyksen puute. Syitä voi olla bensaseoksen laihuus, matalat oktaanit, öljylaatu, öljyn vähyys. Puhutaan lämpöleikkaamisesta, sehän se lopuksi on, mutta usein on öljyn laatu niin huono, että kalvo männän ja sylinterin välissä puhkeaa, jolloin metalli hankaa metallia. Puhkeaminen johtuu siitä, että öljy ei kestä edes normaalia käyntilämpöä.

  Joskus öljyjen leimahduspisteitä vertailtiin ja eri ”tavallisen” 2-T öljyn ja synteettisen – moottorisahoille tarkoitetun öljyn välillä oli 60 astetta. Synteettisen eduksi, voi sanoa, että ”turvamarginaali” on yllättävän suuri.

  Ola_Pallonivel

  Minulla oli tankissa irtaallaan bensasuodatin ja se letkun ympärille asennettava murikka, kun oli letku mennyt riekaleiksi. On kyllä surkeata tavaraa nuo letkut, niinku ois kutistesukkaa käytetty. Kaasarin putsasin samalla, mutta ei käy kunnolla. Pitänee purkaa seuraavana tuo pumppupallo ja vaihdella letkut samalla.

  Jätkä

  Ola. Kyllä sinun kaasuttimessasi oli varmaan roinaa? Avasitko koko kaasuttimen , eli myös pumppukalvon takana olevan metalliverkkosuodattimen. Kaasuttimelle tekisi hyvää ultraäänipesurikäsittely, joka puhdistasi myös kaikkein ahtaimmat poraukset.

  Merkkiliikkeessä on useinkin myynnissä myös alkuperäistä parempia / kestävämpiä letkuja.

  Laadukas valmisbensa ei syö kumi – ja muoviosia, kuten esim 95 0ktaaninen alkoholilitku.

  Per Ä Reikäs

  Belarus vuodelta 1967 ei stattaa,löpö vain haisee,mikäpä vassari naapuriani nyt auttaa,kun pölkyt pittäis kassaan saata?

  Rane

  Vodkapullo ja Maon punainen kirja?

  Rane

  Belaruksen käynnistäminen ei ole helppo operaatio koskaan.

  Per Ä Reikäs

  Onpa kyllä erikoinen malli huskulta tullut,oikein XP saha start moottorilla varustettuna,olisiko oikein kuvaa näyttää tuosta ilmeisen uniikkista mallista?

  Jätkä

  Peräreikäsi on jäänyt putsaamatta. Koita edes paperilla pyyhkiä enimpiä pois…

  Ola_Pallonivel

  Roinaa oli kyllä kaasarissa sen kannen alla, jossa on reikä. Toinen puoli oli puhdas. En aukonut enempää, kun ei näyttänyt olevan aihetta. Pitää huomenna purkaa uudelleen.

  Takuu loppui muutama kuukausi sitten. Ei ole aiemmin joutunut kaasari tehopesuun, ei edes 20 vuoden ikäisenä. On silti toiminut. Ja 98 bensaa käytän kaikkiin bensamoottoreihin. Kumma, kun kelkat ja mönkijät sillä toimii. On tosin kelkoissakin sulanut tankkiin bensapumpun ja suodattimen osia, lienee halpaa materiaalia kiinasta käytetty ilman testausta.

  Aspenin 2T bensaa olen aikoinaan käyttänyt jotain 50-100 litraa, mutta en huomannut mitään hyötyä sen käytöstä. Moottorisaha olisi pitänyt säätää sille erikseen. En säätänyt, vaan siirryin takaisin 98 käyttöön.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)