Keskustelut Tekniikka Husqvarna 543 XP G teräketjulle ei tule öljyä

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)
 • Husqvarna 543 XP G teräketjulle ei tule öljyä

  Merkitty: 

  No nyt se Kitsaan sama pari kolme vuotta vanha saha on taas telakalla ja kaikkineen ehkä 60 tankkia on sahalla sahattu. Jo toinen työt pysäyttävä vika tällä käyttömäärällä..

  Ongelma on se, että ei anna teräketjulle öljyä. Purin pumpun ja letkut käsiin ja letkut on puhtaat, suodatin on siisti ja läpipuhallettavissa. Pumppukos siinä sitten on tukossa vai onko se jollain tapaa rikki? Vai vetääkö se siitä imuletkun juuresta tai jostain muualta ilman itseensä?

  Oli se pumpun peittävän mustan muovisen peitelevyn alusta ihan täynnä mustaa öljyn sekaista moskaa, mutta kun pumpun ”boorityyppinen ratas” kuitenkin pyöri sujuvasti, niin ei kai se siitä moskasta kiinni ollut?

  Mikä neuvoksi?

 • Jätkä

  Kun käyttelee kaksitahtikonetta ilma putsaruia, niin saattaa pystyä totemaan, että kurkusta suihkuaa aikamoinen bensahöyry kiihdytysvaiheessa.

  Joillakin ehkä saattaa lamppu syttyä…. Monessa suodattimessa on kurkun kohdalla umpinainen lätkä, johon tuo suihke törmää.  Olisikohan valmistajakin huomannut sen pöllähdyksen?

  Lenkopetäjä

  Japseista ylleesä löytyy tämä lätkä

  kitsas

  Joo, se worm-niminen osa, se silinterihatun muotoinen muoviviritys, joka maksoi kympin, oli kierteistä niin rikki, että ei enää pumppua pyörittänyt ja sen vaihdolla ongelma ratkesi.

  Siis epäanlyyttisen analysoinnin perusteella kyse oli siitä, että kuivan puun hienojakoinen puru oli kulkeutunut vetorattaan ja kytkimen koneen puolella olevan neliskanttisen mustan suojamuovilevyn taakse, jossa pumppu on. Purua täynnä oleva pumpun ympäristö pidätti jään sahauksen yhteydessä vettä sen verran, että pakkasella se jäätyi pumpun kyljessä näkyvien boorirattaiden kieppeiltä ja jäätymisen jälkeen sahauksen aloittaminen on kaiketi väkisin rikkonut muovikierteen.

  Syy siis olisi liian falski suojamuovi / sahan puhtaanapidon puute. Vaikka en näe ihan normikäyttäjälle voitavan velvoittaa, että kytkimet jne. irti että voi jonkun muovikannen taustan siivota..

  No, opiksi otetaan ja kaiketi seuraavat roposet stihliin investoidaan.

  kkiila

  Kuluva osa ja vaihdettava silloin tällöin, kuten koko pumppu. Paineilmalla hyvä pitää helposti puhtaana silloin tällöin, irroittaa kopat ja peitelevyt.

  Kyllähän kytkimen irroitus on aika tarpeellinen sahan käyttäjälle.

  Jätkä

  Kannattaisi ehkä jäidensahauksen jälkeen pitää sahaa lämpimässä hetki ja silloin, kun se on varmasti sula, paineilmalla puhaltaa kaikki mahdolliset paikat kuiviksi.

  Meiltä oli lainalla iso-Tilhi pitkälläkin laipalla uima-avannon tekoa varten. Se tuli takaisinkäymättömänä ja potki vain talaisin voimakkaasti. Saha oli lähes uusi, joten laitoimme sen laatikkoon ja posti hoiteli sen maahantuojalle, josta se tuli takaisin parin viikon kuluttua, eikä huoltopäällikkö kertonut, missä oli vika ollut.

  Epäilen vahvasti, että vauhtipyörän kiila oli haljennut.

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)