Keskustelut Metsänhoito Husqvarna 545fxt ATune maastossa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 138)
 • Husqvarna 545fxt ATune maastossa

  Hankintapäätös tuli tehtyä ja tartuttua yllämainittuun sahaan.Päätös oli helppo, paikallinen pitkäaikainen myyjä ,hyvä huolto/takuupalvelu ja kohtuu hyvitys jo ammattikäytön ulkopuolelle sahatusta 555:sta.Autotunes huollon merkitys hieman korostuu koska laitteelle ei peruspäivä viiluun lisäksi voi juurikaan tehdä mitään takuuhuolto hoitaa jos jokin jukkii.Toivottavasti ei tuu 0 sarja lastetauteja.Paketista käyntiin laitto onnistui loistavasti.Heti huomio kiinnittyi kulmavaihteeseen joka on kokenut muodonmuutoksen ja saanut uudet rattaat sisälle, kopassa on vain yksi start nappula.Ilmansuodatin näkyy päivitetyn paperiseen ja talvelle/kosteeseen perinteinen muovi.Laitettta alan ulkoiluttaan viikon sisään kelien salliessa jote sit lisää.

 • huski

  Niin saaha muutki kommentoida mieluusti jos on kertyny kokemuksia!!Ja vertaIlua

  kuusessa ollaan

  Kulmavaihde on kuulemma sama kuin aikaisemmassa 545:ssä, 555 on ollut aina noista poikkeava kulma.

  husku550xp

  Tänään kävin autotunella ja tavallisella raivailemassa ja kyllähän tuo autotune pienen hymyn toi huulille. Meinaan että sen verta makeammin ottaa kierroksia ja vääntää paremmin. Ei pysty stilhin 460 millään haastamaan tuota uutta huskia ja eikä mikään muukaan merkki. Ei voi kuin suositella tuon laittamista ja unohtamaan sen vanhan mallin.

  pihkatappi

  Kerrotteko vielä, että paljonko on tankin tilavuus ja kauanko tankillinen kestää urakkatöissä, kun risua on paljon.

  husku550xp

  Tankin tilavuus tasan litra ja tankin kestävyys riippuu siitä kuinka nopea sahaaja puikoissa.

  pihkatappi

  Tottakai se riippuu käyttäjästä, mutta joku keskiarvo sulla on itselläsi varmaan jo nyt.

  husku550xp

  Tällä hetkellä paha sanoa kun kohteet on mitä on ja luntakin on vielä sen verran että hidastaa vauhtia. Kyllähän minä kellotan tämänkin sahan tankin kestävyyden, kunhan löytyy sellainen kohde jossa oikein tiheää miehen mittasta risukkoa esim. sähkölinjat on hyviä sahan testaus kohteita.

  pihkatappi

  Lumi kyllä hidastaa. Odotellaan testirapsaa :).

  huski

  Huskilla on käsittääkseni nyt näytönpaikka sähköohjatuissa ammattiraivureissa.Stillin vastaavassa oli kosteuden vaihdellessa suuresti tankin kestossa jokin verran kestoeroa ilmeisesti seos säätö tronikilla ei ollut niin akressiivinen.

  Jätkä

  Polttoainetankin koko ja bensiininkulutus ovat kyllä aika tärkeä ominaisuus, jos työtä tehdään oikein ansiomielessä. Karu totuus on se, että tankkaus vie aina aikaa kaikkine siirtymisineen ja liitetoimineen. On toki selvää, että jos tankillinen kestää vain tunnin ja verrataan sahaan, jonka tankki kestää kaksi tuntia, niin sahaaja Tilhillä verrattuna  Huskulla sahaajaan voi hyvin jättää teroituksen joka toiselle tankille, mutta Huskun ja Jonssin sahaajien ei kannata yrittää, koska terä tylsyy toisen tankillisen aikana niin paljon, että se alkaa heikentää tulosta, eikä sahaaminen ole niin ”upeaa”.

  Kerran meillä oli 4H- kurssi joskus juhannuksen lähellä. Nuori poika – oli ehkä korkeintaan 12 vuotinen, kokeili Ruotsalais-sahaa. Seisoin hänen takanaan n. kymmenen sentin päässä, kun hän sahasi juuri niin kuin olin neuvonut. Terä paiskasi parin metrin korkuisen kuusen tyven ainakin metrin päähän eteenpäin. Poika helläsi kaasun- kääntyi katsomaan minua ja hihkaisi ”MAHTAVAA!”

  Teräkin oli kunnossa, eikä kanto ollut musta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 138)