Keskustelut Tekniikka Husqvarna 555fxt vika

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)
 • Husqvarna 555fxt vika

  Saha sammuu pätskähtäen sahatessa ojanpenkkoja tai rinteessä,terän noustessa moottorin yläpuolelle.sahaa ei saa käyntiin muutamaan minuuttiin.sahaan on paikallinen husqvarnan merkkihuoltaja vaihtanut:kaasuttimen,sytytysyksikön,johtosarjan.huoltaja ei löydä sahasta vikaa.polttoaineena tuore 98e+2-2.5% täyssynteettinen 2t öljy.onko kellään kokemusta asiasta?

 • arto arto

  Se sammutin nousee lattameiselillä siitä kolosta pois, Kiinni hakasilla ylä-ala puolilta siksi jommasta kummasta päästä. johdot erkarilla erilleen sillä se selviää

  Jätkä

  Siis sammutusnappi ? ? ? Menee itsekseen päälle, kun terä nousee samalle korkeudelle kuin moottori. Ja muutaman minuutin huilailtuaan nappi ”nousee” itsekseen ON asentoon?

  Uskomattomia ovat herran tiet!

  trimmeri

  Tuotatuota, raati varmaan tyrmää ja *ittuilut päälle, mutta viittaa liian rikkaaseen säätöön ja molemmat suuttimet. Tyhjäkäynti myös helposti liian alhainen. Toinen mikä tekee, nii on löysä tulppa. Uskomattomia ovat ilmahuuhtelumoottorien tiet.

  Jätkä

  Eihän tulppa VOI olla löysällä, kun merkkiliikkeen huoltomies on käynyt läpi koko sähköpuolen? Tai toisaalta, eihän hän ilmeisesti katkaisijaakaan vaihtanut?

  Joskus on ollut – Sahassa jossa sylinterikoppa on hyvin tiiviistitulpanhatun päällä –  että tulppa on löyhtynyt ihan irti, mutta kone käy kuitenkin, kun koppa painaa tulppaa reikään. En kuitenkaan usko, että ammattitaitoinen huolto olisi jättänyt tuon tarkistamatta, ainakin luulisi, että kun kaikki sähköjohdot on vaihdettu, olisi samassa rytäkässä kokeiltu myös tulpan kipinää ja sehän ei oikein onnistu, jos ei tulppa ole irti sen aikaa.

  Vai olisiko tuossa tullut virhe kohdalla ammattitaitoinen? Jospa kyseessä on ollut vain ammattitaidoton?

  Vieras

  Tosiaan tulppa on moneen kertaan vaihdettu ja kipinä tutkittu.myös kyseinen merkkihuoltaja on kaasuttimen säädöt säätänyt kohdalleen.saha kiihtyy ja vääntää hyvin.tankki kestää 1.3-1.45min.riippuen kohteesta.kiitos kaikille asiallisista vastauksista.pitää jatkaa näillä vinkeillä vian etsimistä.

  arto arto

  Siis sammutusnappi ? ? ? Menee itsekseen päälle, kun terä nousee samalle korkeudelle kuin moottori. Ja muutaman minuutin huilailtuaan nappi ”nousee” itsekseen ON asentoon?……..Ei noin sen katkaisimen  sisässä liikkuu metallinpala. Joka samuutta sahan . Niitä vaan on ollut kyseisessä sahassa tiettynä vuotena vikana.

  Vieras

  Saha on vm2015 ja sahattu reilu 100ha

  kkiila

  Huoltaja ei itse testannut sitä kuinka oireilee?  Koska kaasutin ja sytystysosia vaihdeltu

  Vieras

  Vika ei ilmene sahassa,kun työkäytössä jossa tulee rasitusta sahalle.sahaan kaasutin ja sähkövermeet vaihdettiin takuuseen.

  trimmeri

  Eli kun saha on kunnolla lämmennyt? Entäs jos terä alhaalla ”näpäyttää” kaasua sillai että kytkin kerkiää nappaamaan kiine. Jääkö käyntiin? Jos nyt kovasti pelottaa laihana käyminen, niin L suutinta uskaltaa arinkin. Semmosen varttikierroksen nyt ensin laihemmalle ja tyhjäkäynti aika liki kytkimen kiinniottoa. Mitään säätöjä on ihan turha tehdä, ellei kone ole kunnolla kuuma.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)