Keskustelut Tekniikka Husqvarna 560 XPG vs Stihl 362 C-M

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 56)
 • Husqvarna 560 XPG vs Stihl 362 C-M

  Merkitty: 

  Onko kukaan päässyt käytännön työssä vertailemaan sahoja Husqvarna 560 XPG ja Stihl 362 C-M?

  Mikä on tuomio?

 • kuusessa ollaan

  Käyttää huollossa ja teetättää ohjelmiston tarkistus, sekä kysyä onko ko. sahaan voimassa jotain takuukampanjoja. Ohjelmistoja on valmistuksen jälkeen varmasti parannettu ja saha saattaa saada ihan uutta potkuakin.

  upper

  Toinen näistä otsikon peleistä menee hankintaan lähiaikoina. Aluksi olin huskumiehenä enemmän 560XPG:n kannalla, mutta sittemmin ehkä kääntynyt enemmän 362 C-M VW:n kannalle. Onko näiden välillä mitään selkeää eroa, kun ajatellaan, että käyttö on ympärivuotista? Etenkin kiinnostaa pakkasessa käynnistyvyys. Kestääkö esim muoviosat pakkasta merkeissä samaan malliin.

  kim1

  Saatko käyntiin ktm SX 250,kaksi kuukautta vanhalla bensalla..?

  Metsänmies

  Ota vaan upper se saha, mikä tuntuu käsissäsi mukavimmalta. Tehoissa  ei ole eroa, painossa taitaa olla 100 grammaa Husqvarnan hyväksi. Molemmat ne toimivat ympäri vuoden, jos ovat kunnossa. Omaan käteen Husqvarna käy paremmin. Itsellä on 545 ja 550 mark 2 Ensimmäinen oli alussa ongelmainen, nyt toimii. Toinen leikkasi kiinni 21. työpäivänä, puolet koneesta uusittiin, nyt on kunnossa. Jos olisin nyt ostamassa sahaa, valitsisin Stihlin, on käsitykseni mukaan kestävämpi.

  rakentaja

  Suurin osa ei tiedä miltä moottorisahan kuuluu tuntua ellei ole käyttänyt näitä huskun parhaita malleja. Kuusi ketjua on viilattu loppuun tällä sahalla(560) eikä mitään ole huollettu, ei edes tulppaa eikä ilmanputsaria, laulaa silti korkealta ja kovaa. Kyllähän hva 254 oli aikoinaan jo sen tasoinen saha ettei siitä paljon paremmaksi pääse. Tässä parempaa: korkit, sammutin, terän lukituksen kiinnipysyvät mutterit, kovemmasta teränopeudesta en niinkään pidä. Vieläkin kestävämmäksi tätä epäilen. 13″ laipalla istuu vieläkin paremmin käteen.

  Pavekka

  Kyllä sitä vähän kannattaisi huoltaa kun ei nämä nykyvehkeet missään nimessä vanhemmille pärjää jos sitä kestävyydellä mitataan. Varsinkaan johonkin 254:een verrattuna joka oli sarjansa paras. Nyrkkisääntö ollut noin silmäpuilleen että ostaa huskin jos saa sahasta kaiken irti ja stihlin ellei. Tai jos firma maksaa niin huski ja stihl jos itse. Muovi- ja erikoissahat stihliltä. Raivurit huskilta.

  Jätkä

  Korjaisin Pavekan pähkäilyä siinä, että Jos tekee sahatyötä (hakkuuta) oikein urakalla, niin Husku ilman muuta. Jos tekee tuntihommina, niin Tilhi, kun sen työn tuottavuuden ei ole niin väliä. Tilhi kestää, mutta vain siksi, että siitä ei saa ”Isä tappajakaan” kaikkia irt. Huskulla saa sen urakkalisän. Ja tämä on tosi, ei koske MS 200:sta, joka edelleenkin on se kovin vehje pikkusahoista.

  Tuo vertailu koskee siis vain ja ainoastaan parhaita huippumalleja, ei mitään isäntälinjan säästöversioita.

  petep

  Mitähän urakkaa se  Jätkä nykyään tekee noin suurella sahalla ?

  kim1

  Päätehakkuuta….,

  petep

  Ja kuka tekee ja miksi päätehakkuuta sahalla ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 56)