Keskustelut Tekniikka Husqvarna 560 XPG vs Stihl 362 C-M

  • Tämä aihe sisältää 56 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten AvatarEP toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 56)
  • Husqvarna 560 XPG vs Stihl 362 C-M

    Merkitty: 

    Onko kukaan päässyt käytännön työssä vertailemaan sahoja Husqvarna 560 XPG ja Stihl 362 C-M?

    Mikä on tuomio?

  • Pavekka

    Puolitoista tonnia varmaan vähän hillitsee pelkkiä kokeilun haluja. Tekniikan ihme mutta aika kapea-alainen työkalu suomen metsissä.

    Kohta tulee stihl 300 akkusaha. Se näyttää jo sahalta mutta halpa ei ole ja akkukesto ei ole suuresti petrannut. Mutta ainakaan ei tarvi vedellä käyntiin.

    Kyllä noissa isoissa on vetämistä vaikka ois keventimet. Pitää laittaa maahan ja punnertaa pari etunojaa alkulämmittelyksi. Pitkä vetomatka ja vastuksia ilman puristuksiakin. Tekisin kyllä mestat valmiiksi pienemmällä sahalla ja sitten yhdellä käynnistyksellä ja ajosuoritteella ison ajot.

    Mutta kyllä hyvä 50cm3:en pääsee pitkälle ja saa niihinkin pitkiä laippoja jos se on tärkeää. Lisäksi on bulkkimalleja ja aina saatavilla tilaamatta ja välillä hyviä kampanjoita.

    rakentaja

    Melko kevyesti käynnistyy ainakin 560, ei vaadi paljoa. Normaalisti metsässä rittää hva 560, tuskin on puuta mille tämä ei nauraisi.  Suuremmalle teholle ei ole käyttöä. Varmasti 550:kin riittää. Kun tuolla isolla kajauttaa, niin tekee löysästäkin äijästä tiukemman, vie ikään kuin mukanaan. Huonon sahan kanssa käy päin vastoin.

    vmt

    Itsellä ainakin tuntuu hommat hoituvan ihan hyvin Stihl 201:llä ja 400 :lla. On minulla 53 cc Husqukin, mutta eipä sille juuri keksi käyttöä noiden välissä. Toki tuolla 201:llä tulee enimmät sahailut tehtyä, kun ei niitä isoja puita niin usein tarvitse sahailla.  Mutta esim viime kesän myrskyjen jälkeen tein jotain 60 m3 ”karsittua rankaa” energiapuuksi ja kun paksuimmat tyvet oli yli 70 cm, niin kyllä pikkusaha jäi pieneksi ja eipä se husqukaan 20″ laipalla ollut liian tehokas..

    Jätkä kun epäili ketjujen terävyyttä, niin kyllä minä ne terävänä pidän, kun eihän sahaamisesta muuten tule mitään. Ja kyllähän tuo minusta ihan hyvin purua puusta irrottaakin:

     

    rakentaja

    Video vastaa kyllä hyvin sitä, miten tilhin kanssa voisi kuvitellakin tyytyväisen käyttäjän toimivan. Ei ehkä sujuvinta toimia esim. 20″   laipalla normaalioloissa metsässä.

     

    Pavekka

    Kyllä se hienosti näytti käyvän hommat isollakin sahalla vaikka varsinkaan johonkin karvaisen kuusi metsän operointiin ei olisi oma ”weapon of choice”  Katkonnassa tuo on kiva kun on voimaa. Kiekotuksessa vaikutti käyvän hiukan laihalla? Ilmeisesti tronic3 säätyy reaaliajassa eli mahtaako mukautuksista olla iloa? Tai sitten se kuuluu olla tommonen.

    Jätkä

    vmt. Onko video SINUN sahaamisestasi, vai kopio jostain vaan kaapattu?

    Kyllä saha puree ihan hyvin. Pavekka epäili liian laihaa seosta, minusta ylärekisterissä käynti on mainio. Äääni on hieman arveluttava, onko se vakioputkella, vai viritetty, kun se on noin terävä käyntiääni? Samoin tyhjäkäynti vaikuttaa hieman pokkeavalta normaaleihin pakoääniin.

    Pavekka

    Ei se mun korvaan pimpatulta kuulostanut. Nuo on luonnostaan ratakireitä. Ruuvikaasuttimistä olen yläohuen aina ottanut pois mutta tuo voi olla päästömääräyksien vuoksi tarkoituksellista. Ellei se häiritse ei sille mitään kannata tehdä. Enkä tiedä voiko edes. Jos siinä on sisäänajo menossa niin voi korjaantua itsestään. Jos vaivaa eikä muuta tekemistä ole niin voi sen luettavaksikin viedä jos sieltä jotain huomioitavaa näkyy.

    vmt

    On se minun omaa sahaamistani.

    Tuossa videolla sahalla oli sahattuna vasta muutama tankillinen, ehkä 5. Ääni on mielestäni nyttemmin vähän ”tasoittunut”, kun tuolla on enemmän sahattu. Mutta on se joka tapauksessa minusta vähän sellainen ”karkeaääninen” saha.

    Saha on siis ihan vakio ja kaipa se tosiaan aluksi jonkin aikaa hioutumisen lisäksi säätelee itseään.

    Nimetön

    Hienosti pelittää Villen saha.  Näinki tehokkaassa sahassa muovilla kevennetty laippa.

    Jätkä

    Äänestä tulee mieleen Jonssin 63 – ja 67 kuutioiset kisasahat, joissa on sisuskalujen ansiosta jonkin verran enemmän varveja kuin vakiossa ja pakoputki avarrettu.

    Tilhin käyntiääni on ollut jo pitkään paljon ”Sivistyneempi” kuin Jonssin, Huskun vastaavat olivat myös pehmeämmin ääntäviä kuin Jonssi ja nyt tuo videon tilhi.

    Voi olla, että muistan väärin, mutta pitää kevään korvalla kokeilla tuota isoa Jonssia, miten se kiertää ja laulaa. Ei se ihan noin vihaisesti pörrää, mikäli vähänkään muistan oikein.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 56)