Keskustelut Tekniikka Hyvä raivaussaha, n. 300 e

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
 • Hyvä raivaussaha, n. 300 e

  Mökille hankittu kiinalainen raivaussaha on aina rikki, ei jaksa enää korjauttaa. Siimapäällä leikataan polkujen varsia auki, lisäksi rantapenkka työntää esiin leppää sellaisella vauhdilla että siinä myös yksi jatkuva työmaa.

  Kaipaisin vinkkejä hyvästä, luotettavasta raivaussahasta, hintaluokka noin 250 – 300 euroa.

 • Rane

  Hyvä,luotettava-  250-300e.

  Mission impossible?

  Andy54

  Miten tämä:

  https://www.motonet.fi/fi/tuote/8500747/Ryobi-RBC52FSBOS-Raivaussaha-52-cm

  Ymmärtääkseni Ryobi on laatumerkki, tuossa iso moottori. Onko kokemuksia tästä?

   

  arto

  Jos jokin särkyy saattaa varaosat olla kivenalla. Osta käytetty laatumerkki, Niitä saa halvalla. Torissa 100-390 ekua valinnat

  Jätkä

  artolta uskaltaisin ostaa, jos olisi tarvetta. Käytännössä katselisin vain ammattimallia, joka olisi ehjä ja valjaat ym ajantasaiset. Merkkivaihtoehtoja olisi Ruotsalainen, taikka Tilhin ammattimalli.

   

  metsä-masa

  Ehdottomasti suosittelen jätkän ja arton tekemää ehdotusta, molemmilta löytyy huolto ja varaosapalvelu, jos jotain sattuu. Ammattikäyttöön suunniteltu raivuri kestää helteessä työskentelyä, varsinkin heinän niitto raivurille on tulikoe.

  Huollettuun käytettyyn raivuriin voi luottaa kun sahaan on vaihdettu tulppa, suodattimet, sahaa oikealla seoksella ja pitää tankin puhtaana !

  Pavekka

  Kai mökillä menee joku muukin kuin loppuun ajettu kolmensadan ammattimalli sähkökaasarilla. Saahan niihin toki huoltopalveluita 70e/h ja varaosia tilaamalla. Tunnissa vaihtaa sen tulpan,kalvon ja ehkä bensasuodattimenkin mutta yleensä turhaan.

  Tolopainen

  Jesseltä kannattaa ostaa raivaussaha, se on vähän käytetty.

  Jätkä

  Mutta saha, jonka uushankintahinta on alle kolmesataa, jopa satasen pintaan, on sitä luokkaa, että vaikka sillä tekisi ruohikon raivausta kerran kesässä, niin suraavan vuoden urakkaa varten vaaditaan jo huoltotoimenpiteitä ja jopa varaosia. Sama toistuu joka vuosi.

  Jos käytetty laatusaha sammutetaan pienkonebensalla, se lähtee vuoden tauon jälkeen kuin ”Jänis makuulta”, ilman kallista huoltomiehen valohoitoa.

  Tulpa, kalvon ja bensansuodattimen vaihto sahaan, jolla sahataan pari tuntia kesässä, on työ, joka tulee vastaan useamman kymmenen vuoden välein. Ei tarvitse pelätä. Kiinailmiö ei aina kestä edes sitä kahta tuntia, eikä kannata korjata, takuuseen annetaan rahat takaisin taikka uusi samanlainen.

   

  Pavekka

  Ne on asiat vähän muuttuneet kahdeksankymmentäluvun jälkeen. Monelta osin. Varsinkin tuo ammattimalli käsitys elää omaa sitkeää elämäänsä. Kannattaa ostaa koneet käyttötarkoituksen mukaan ja käytetyt tuntien mukaan. Kiinailmiö on ihan hyvä ilmiö jos ymmärtää sen luonteen.

  Jätkä

  Kun avaa ”Karvalakkimallin” moottorin ja Tonnin hintaisen ”Ammattilaismallin”,niin sokealle reetallekin pitäisi löytyä se jyvä, mikä erottaa ne toisistaan.

  Vaikka sahat muistuttavat toisiaan muutenkin, kuin vain värin perusteella, niin erot ovat tarkemmin katsottuna melkoiset.

  Parhaiden sahojen – pelkästään mäntä/ sylinteripaketin hinnalla saa huokean harrastelusahan. Myös muut sisuskalut ovat ”tehdyn näköiset”, runko on valettu metallista, sahan kotelot on kiinnitetty lujilla tiheäkierteisillä ruuveilla, eikä karkeakierteisillä ”peltiruuveilla”. Halppismallissa on usein oikaistu ja tehty yksinkertainen ja halpa ratkaisu, jonka ei ole tarkoituskaan kestää tuhansien tuntien huudattamista. Tehot ovat aivan erilaiset saman kokoisissa koneissa, samoin paino, maksimikierroksissa on tuhansien ero. Ja kouriintuntuva ero on käteensopivuudessa.

  Jos nostetaan tikunnokkaan Husku:n karvan verran yli 50 kuutioisen sahamallin kaksi eri versiota, niin niissä tilanne kirkastuu kaikille. 50,1 ccm ja 51 ccm. Ero on hämäävän pieni. Paperilla tehoissakin ero on pieni. Käytettävyydessä ero onkin ammattilaisen käsissä suuri, jopa liian suuri. Maksimikierroksissa on merkittävä ero, käytännössä tuo ero merkitsee leikkuunopeudessa paljon, samoin ero kiihtyvyydessä on merkittävä.

  Tärkeintä käyttäjän kannalta on, että tietää, kuinka erilaisilla sahoilla sahataan. Esim hirrenveistotyössä ammattisahalla ammattimies sahaa – ja saha kestää. Ituniska sahaa sillä halvemmalla varausta pitkään hirteen – ja saha hajoaa? Siinä se ostohinnan säästö meni, että kilahti.

  Toisaalta voidaan sanoa, että ituniskalla traktorin pyörän alle jäänyt moottorisaha on yhtä hajalla, oli se minkä hintainen tahansa. Eli ostakaa kiinalaisia sahoja, kun ette sahan päälle ymmärrä mitään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)