Keskustelut Tekniikka Hyvä raivaussaha, n. 300 e

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)
 • Hyvä raivaussaha, n. 300 e

  Mökille hankittu kiinalainen raivaussaha on aina rikki, ei jaksa enää korjauttaa. Siimapäällä leikataan polkujen varsia auki, lisäksi rantapenkka työntää esiin leppää sellaisella vauhdilla että siinä myös yksi jatkuva työmaa.

  Kaipaisin vinkkejä hyvästä, luotettavasta raivaussahasta, hintaluokka noin 250 – 300 euroa.

 • Tolopainen

  Jos ostaisin mökille raivaussahan, ostaisin akkukäyttöisen Ryobin. Käy sama 18v akku kuin porakoneisiin.

  Andy54

  Kiitokset vastaajille, hyviä ja kokemuspohjaisia kommentteja joiden perusteella seuraava ratkaisu: rantapusikkoa ei tarvitse siivota lepistä  ihan joka kesä, sitä toimenpidettä varten tarvittaessa raivaussaha muutamalla kympillä vuokralle konevuokraamosta.

  Polkujen varsien ja nurmikon siistimiseen hankitaan akkukäyttöinen ruobotrimmeri, sitä kun tarvitaan kesän mittaan useamminkin.

  Esim. tämä:
  https://www.carlson.fi/ryobi-akkutrimmeri-rlt183222s-2×2-0-ah-4892210177100.html?gclid=Cj0KCQjwlK-WBhDjARIsAO2sErT-NLemu-lc5D0eesasezWGO6YSOkf_F0wuXqUGdyOgEArFegCEI7UaAubBEALw_wcB

  PS. Mikä on ituniska?

  Jätkä

  Tolopainen:”Jos ostaisin mökille raivaussahan, ostaisin akkukäyttöisen Ryobin. Käy sama 18v akku kuin porakoneisiin.”

  Aiotko mökillä harventaa ruohikkoa? Nuo Ryobin akkuraivurit ovat vain ruohoraivureita. Ehkä 36 volttisella VOI terääkin pyörittää, mutta en tohtisi sen varaan paljoa laskea.

  Mutta paino taitaakin olla sanalla JOS?

  Puuki

  18 v:n vekotin on siimaleikkuri.   36 v:n kojeissa on joillakin merkeillä myös kolmioterä jolla voi katkoa vasakkoakin mutta ei taida olla Ryobilla saatavissa kuin 18 v:n siimaleikkurina.

  Jätkä

  Onhan se niin, että raivaussahalla voi veivata trimmeriä mutta trimmerillä ei voi aikuistenoikeasti raivata minkäänlaista puustoa – edes pensaita.

  Pavekka

  Onko jätkä koskaan oikeasti avannut ns. Karvalakkiversioita ja ammattimallin versiota ja verrannut niiden keskinäisiä eroja?  Tuskin..

  Rane

  ”PS. Mikä on ituniska?”

  Ituhipin maalaisserkku.

  Jätkä

  Pavekka. Kyllä olen.  Ja olen kuunnellut, kuinka sahakauppias hehkuttaa, kuinka paljon edullisempi tuo karvalakkimalli on, vaikka ”Siinä on melko tarkkaan sama teho kuin rinnakkaismallissa, mutta vääntökäyrä on parempi, vaikka siinä ei käyrä nouse ihan yhtä korkealle, sen takia kestääkin paljon paremmin.” jne. Kaikki aivan lööperiä, vain se pitää paikkansa, että hinta on satasia halvempi.

  Visakallo Visakallo

  Jos ihmisellä on varaa pitää mökkiä, niin miksi sinne pitäisi löytää alle 300 euron raivaussaha?

  Jätkä

  On luonnollisesti perusteltavissa se, että kun tarve on max pari tankillista vuodessa, niin esim paras raivuri 1300 € on sellainen sijoitus, joka ei niillä sahailuilla koskaan tule tienattua takaisin. KORKO-menotkin ovat jo niin kovat, että mitenkään ei raaski ostaa siihen enää valmisbensaa, joka takaisi, että vuoden seisonnan jälkeenkin se käynnistyy nikottelematta.

  MUTTA: Esim meidän aika lähellä on kaksikin hyvää sahakauppaa, jotka ovat ottaneet vaihdossa käytettyjä sahoja, huoltaneet ne ja antavat vähintään toimintatakuun. Sellaisesta paikasta ostaja saa varmasti rahalleen vastineen.

  Katselin Huskun listaa: mallistossaa on kaksi oikeaa raivaussahaa. molemmista muutama varusteversio, mutta loppujuoksussa vain kaksi. Jonssilla oli enemmän sahoja, mutta vain kaksi oikeaaa raivaussahaa. Tilhillä sama juttu, Echolla taitaa jopa olla vain yksi oikea jne.

  Trimmeri on, olkoon polttomoottorilla tai patterilla: Vain trimmeri, jolla ei pidä mennä ylivuotista vesakkoakaan niittämään. Ammattiraivuriin hyvä trimmeri, niin: ”Kyllä lähtee!”

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)