Keskustelut Metsänhoito Hyvä sadehousu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
 • Hyvä sadehousu

  Merkitty: 

  Tuntuu satavan vettä päivittäin.Raivaushousu kastuu varsinkin polvista ylöspäin,sadetakkikin vuotaa niihin kuin räystäs.Minulla semmoiset Huskin vanhat kurahousut,joita ei saa jalkaan saapaita poistamatta ja vyötärö semmoinen Suomi-verkkari tyyppinen.Miltä valmistajalta löytyisi käyttökelpoiset ?

 • Jätkä

  Miksi sadehousut? Sadelahkeet ovat varsin hyvät, kunhan ne on valmistettu joustavasta materiaalista, joka on kestävä ja kevyt. Kiinnitys vyöhön ja lahkeiden suussa kuminauhat.

  Sadeviitta hihoilla samasta materiaalista. Sadeviitan helmaan (takapuolelle) tehty vesikouru, joka kusettaa vedet sivuille, ei kintuille.

  Meillä on ollut myös saksalaiset Core-tex housut, jotka ovat kevyet ja läpihengittävät, mutta veden ulkopuolellaan pitävät. Toimivat yhtä hyvin kuin sadelahkeet, ovat vain tuntuvastu kalliimmat.

  Aikoinaan oli PELMA:lla raivausta varten sadehousut, joiden etuosa oli puolihaalarityyppinen. niissä oli myös olkaimet.

  Sadevarusteet metsätyöhön eivät ole ikuiset, vaikka ne olisivat hieman paksumpaakin materiaalia.

  tamperelainen tamperelainen

  Nuo sadelahkeet voisi olla ok.Mieltänyt vähän pilipalituotteeksi.

  arto arto

  Itsellä käytössä sadepuolihaalari. Jokin kotimainen hinta 55e ja takki. Puolihaalari lahkeista väljä saa kengät jalassa päälle. todella ohut ei haitta liikuntaa ollenkaan. Miksi puolihaalari ei tartte nostella pysyy hyvin päällä. Löytävät savottapuodista.

  Jätkä

  Kyllä vyö on hyvä pitämään ylhäällä. Hakkuulla se olla ihan hyvin varustevyö, taikka jos outokumpu on tiellä, niin olkaimet.

  Sadelahkeet on myös lumikautena hyvät, vaikka olisi suojalunta muniin asti, ei housut kastu päältäpäin, eikä lumi takerru lahkeeseen.

  Lahkeissa on se hyvä puoli, että ne eivät repeä haaroista, vaikka loikkaisi vähän isommankin ojan tai rungon yli.

  kuusessa ollaan

  Litsläts-keleille hain raivaushousujen päälle sopivat urheiluliikkeen perus sadepöksyt. Kestää sen, mitä sateessa on tarve raivata. Edullisia, muistaakseni jostain XXL -myymälästä pari kymppiä. Niihin henskelit, niin pysyvät ylhäällä ja kulkusten alla, silloin yleensä repeävät kun pöksyt on liian alhaalla, nuorison lökäpöksytyyliin. Lahkeissa on tarranauhalla kiristyvä suu, joka on pysynyt yllättävän hyvin kiinni.

  Ei kiirettä.

  Timpurina heiluessa ostin Timexin kokopuvun,about 180e.Pysty hyvin tekemään töitä kastumatta.

  Exsälle raivasin 4 päivää sateessa vesi räntä kelillä ja pärjäs ihan hyvin.

   

  arto arto

  Hakkuulla se olla ihan hyvin varustevyö, taikka jos outokumpu on tiellä, niin olkaimet……..Raivausta tarkoitin. Ei meilläpäin pätkä saha hommia ole ne tekee kone. Ei ole kumpu tiellä.

  Jätkä

  Se on, kun työllisyystilanne on niin hyvä, että ensiharvennukselle ei löydy muita tekijöitä kuin koneurakoitsija, niin silloinhan se lankeaa koneyrittäjän työksi, vaikka kyllä niillä liksoilla pätevä kaveri ”pätkäsahan” kanssa aina peruspäivärahan tienaisi monin kerroin.

  Outokummun rinteet taitaa kyllä ollakin kunnossa?

  arto sahailee pätkäsahalla vain mainoksissa ja isolla rahalla.

  Tolopainen

  Täytyy ihan kokeilumielessä lähteä perjantaina raivuulle, kun tulee hyvät räntäkelit ja pääsee kokeilemaan erilaisia varusteita, otan maasturin täyteen erilaisia housuja ja takkeja, kohta on tyhjentävät tiedot mikä on paras räntäkelille.

  arto arto

  arto sahailee pätkäsahalla vain mainoksissa ja isolla rahalla…..Jep….Tälle talvelle vaan 200 mottia energiaa. Menee viikkoon. Ei tartte sadevaateita tulee lämmin muutenkin. Kumipuku pällä läkähtyy. Mutta ensin raivaukset. Menee melkein jouluun.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)