Keskustelut Metsänhoito Hyvä sadehousu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
 • Hyvä sadehousu

  Merkitty: 

  Tuntuu satavan vettä päivittäin.Raivaushousu kastuu varsinkin polvista ylöspäin,sadetakkikin vuotaa niihin kuin räystäs.Minulla semmoiset Huskin vanhat kurahousut,joita ei saa jalkaan saapaita poistamatta ja vyötärö semmoinen Suomi-verkkari tyyppinen.Miltä valmistajalta löytyisi käyttökelpoiset ?

 • Jätkä

  RS- hommissa ei tarvitse olla viiltosuojahousut, vaan ihan tavalliset – kevyet ja mielellään joustavat housut.Akke pitkät kalsarit ja mahdollisesti helly-hanssenin keinoturkishousut ( kuuluu veneilyasuihin) Päällisimmäksi laittaisin nyt sadelahkeet tai sade-puolihaalarit.

  Yläpäähän samat alusasut, mutta puseroksi Ruotsalaissahojen huonon sään takki pusero, joka on hyvin liukaspintainen.

  Jos sahassa on peukalokaasu, niin rukkanen menettelee, jos etusormikaasu, hansikkaat (Hyvät) Ei tarvitse olla turvahanskat, vaan hyvät, lämpöiset, ohuet, kuivat.

  Näin sadekaudella kypärään niskasuoja. Visiirit ei oikein toimi lumisessa työssä.

  Kengät ei liian isot, vaan sopivat. Hyvät sukat on ihan vain tennissukka ja helly-hanssenin purjehdussukat. Myytiin ainakin Elfingillä aikoinaan. (Raket / Jonsered)

  arto jemmaa aina kaikki kamppeensa metsässä, mutta minusta ei mitään metsään, (paitsi saha) – Valjaat, kypärä, puku, vaatteet, sukat, kengät  – kaikki kuivumaan yöksi. Saha saa olla kylmässä. (Ei IKINÄ pannuhuoneeseen, senhän kieltää jo lakikin) Luulisi putkirunkkarin sen tietävän, mutta ei näytä käsittävän.

  6 m3 6 m3

  ”(Ei IKINÄ pannuhuoneeseen, senhän kieltää jo lakikin) Luulisi ……… sen tietävän, mutta ei näytä käsittävän.”

  Vaan jospa tuolla öljymakkipakki miehellä? on r- ja m-sahat varustettu kuulapää moottorilla? Löpöä saa varastoida pannuhuoneessa.

  Metsuri motokuski

  Itsellänin on ollut urheilukerrasto ja IKH:lta ostettu sadeasu. Housut ja takki. Housun lahkeet teipaa jesarilla saappaaseen kiinni niin ei lahkeetkaan repeydy. Yhdellä asulla pääsee monta vuotta eikä ole hinnalla pilattu.

  rööri roope

  Kyllä se pannuhuone on ykkönen kuivatellessa paskasia kamppeita.Ei ne siellä ryteikössä puhdistu ainakaan.Välit muun perheen kanssa säilyy hyvänä kun ei metsuri lemua sisällä.

  Tietysti kuivauskaappi on hyvä kuten itsellä takavarastossa.

  Tännää lasketin pimmeestä pimmeeseen (alku ja loppu otsurin valossa)ennakkoraivausta oisko joku aari tullu.Päällä vaatetusta riittävästi erimerkin alusasut ja väliast.Päällimmäisenä vanhan ajan sarkapuku,päässä vanhan ajan motskarireuhka,käsineenä rukkäset ja lapaset.Hyvin tarkeni ja rokki soi kuulokkeista.

  Nuotiokin oli koko päivän,tervas/tuore koivu.Pakkasta 5-10 astetta.

  Nii sahana jonssu.

  Vesisateella annan muitten kastella itsensä.Ei oo pakko silti riittää leivälle muutakin kun ylähuuli.

  Sadeasujakin löytyy viitasta pukuihin.

   

   

  Jätkä

  Eiköhän öljymakki käy bensiinillä ja sitä ei pidä viedä suljettuun tilaan, varsinkaan kun siellä palaa tuli.

  eero heikki eero heikki

  Kovasti on rööri sahanna,minä olin tonttihakkuilla,lopetin puolepäivän jälkeen kun rupes tuulemaan rakennuksia kohti,rouva tarjos ruuaks keitettyjä porkkanoita,lisukkeena muussi ja hirvilihapullat.

   

  Jätkä

  Eikö rouvalla ollut muuta tarjota?

  eero heikki eero heikki

  Piimee pari lasillista !

  Jätkä

  wanhajätkä haikaili Helly hansenin keinoturkispuseroa.

  Sitä on edelleenkin saatavana ainakin sellaisesta liikkeesta kuin: Metsä- ja erävaruste Diana.

  Hintaakin on, koska laadulla on hintansa, eli 79.90 €

  wanhallahan se ei ole rahasta kiinni, mutta MaMu` ille saattaa olla turhan tyyriitä. Kevyt vaatetus pitää pojat enemmän liikkeessä.

  Tolopainen

  Vanhat laskettelulappuhaalarit ovat hyvä varuste raivuulle, kangas on kestävää ja vedenpitävää aika kohtuullisesti, kun alla on tuulipuvun housut päivä räntäsateessa ei aiheuta mitään ongelmia. Metsään tuskin kannattaa kalliita uusia vaatteita, laittaa. Tokmanni möi koretexpukuja 35€ kipale, ne saa kelvata.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)