Keskustelut Tekniikka Hyvä teräketju moottorisahaan

 • Tämä aihe sisältää 157 vastausta, 40 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarPer Ä Reikäs toimesta.
Esillä 7 vastausta, 151 - 157 (kaikkiaan 157)
 • Hyvä teräketju moottorisahaan

  Merkitty: 

  Teräketjujen hinta ja laatu eivät aina kulje täysin samaa jalkaa.
  Tosin varmana vihjeenä voisi pitää suuntaa, että kun teräketjuja saa 4 -5 kpl kahdellakympillä, niiden laatu ei kehumista kestä.
  Olen aikojen saatossa sahaillut aika monella ”merkkiketjulla”, joista osa on jo jäänyt historian hämärään.
  On ollut jopa suomalainen Fiskars – teräketju, joka ei kylläkään vakuuttanut millään osa-alueella.
  Oli Sandvik – ketjuja, jotka olivat ”ihan hyviä”, mutta loppu siitäkin tuli.
  Nyt on johonkin kauppaan tullut minulle uusi merkki: Archer, joka on ainakin merkkinä australialainen, mutta en ole vielä kokeillut, vaikka mieli tekisi. Suonenjokinen liike myy sitä alle kympin kpl, joten ainakin se on edullinen.
  Mielestäni yli kahdenkympin hinta teräketjusta on kipurajoilla, vaikka laadussa ei olisikaan sanomista.

 • pihkatappi pihkatappi

  Noin 5 vuoden välein noita yleensä vaihdetaan, jollei mene rikki. Itse olen vaihtanut kiintolevyjä ja vaihtanut muistikampoja parempiin, yhteen tilasin emolevynkin kun tietokone firma ei saanut 2 vuotta vanhaa läppäriä kuntoon. Ja noita käyttöjärjestelmä päivityksiä on tietysti tullut tehtyä, windows 10 on kuitenkin nykyisistä paras. Läppäri on sellainen paketti ratkaisu, että kun on emo, näyttö ja näppis samassa niin on tullut päivitettyä tuota muuta rautaa ja vekotin on taas palvellut vielä muutaman vuoden.

  Eli softapäivitys windows 10 järjestelmään onnistuu, jos kiintolevyllä on tilaa. Tuokin asennus vaatii hieman perehtymistä ja ennenkö touhuun alkaa, pitää ehdottomasti varmistaa kaikki tärkeä data kiintolevyltä erilliselle levylle, miksei pilveenkin. Sitten vain asennusmedian tekoon, tarvii esim 16 gb muistitikun, jonne tuo windows 10 asennuspaketti mahtuu. Asennuspaketin voi ladata netistä ilmaiseksi. Asennus on melko simppeli, muutama kohta jossa pitää valita mitä ominaisuuksia käyttöjärjestelmään laitetaan. Ja jos win 8 toimii niin koneen ominaisuudet riittävät win 10 järjestelmään, mutta jos läppäri yli 5 vuotta vanha en alkaisi päivittämään vaan vaihtaisin uuden, kun kaikki komponentit ovat siinä hieman parempia ja kone sitten nopeampi. Uusissa koneissa on kuitenkin hyvä huomata, että ominaisuuksia karsitaan noissa, eli mitä koneessa tarvitsee niin se pitää selvittää, 5 vuotta vanhassa voi olla juuri se portti jota tarvitset ja hankkimassasi uudessa sitä ei ole.

  Tilley

  Päivitin viime talvena 9 vuotta vanhan Asuksen läppärin Windows 7:sta Windows 10:iin. Muistitikun avulla tosiaan onnistui helposti. Ja ihan hyvin pyörii kymppi, koneessa i3-2310M prossu ja 4 G muistia. Päivitys oli minusta parempi vaihtoehto kuin koneen romuttaminen, koska Windows 7 ei olisi ollut enää tietoturvallinen Microsoftin tuen loputtua.

  Pavekka

  Käyttelen pääosin stihlin ketjuja. Niitä on helppo viilata. Sama tietysti oregonin ja huskin perusketjuissa. X cuttit ja speedcutit on ikävämpiä viilattavia. Niissä on varmaan paksumpi pinnoite. Niille jotka ei itse viilaile on varmaan parempia. Toisaalta kultahammas varmaan kestäisi vielä paremmin.

  Ola_Pallonivel

  Ettei vaan ole edellisellä oletuksena olevat fontit yms. viturallaan, kun tuommosta sylkee ulos?

  jees h-valta

  Jonkun ammattilaisen kannattaisi kurkata konetta. Ei se ainakaan minun mielestä aivan maltaita maksa joten olen aika herkästi kyllä soittanut jos jotain ongelmaa alkaa ilmetä.

  arto arto

  Pop-up –ikkuna on normaali html-tiedosto, jonka linkissä on lyhyt JavaScript-<wbr />koodi. Ne ovat itsenäisiä sivuja, joihin voisi tehdä vaikka kokonaisen sivuston … Sehän yrittää liittää tiedostoa. Tulisiko kun hiiri osuu noihin kommentikentän yläpuolella oleviin kuvakkeisiin. Voisi kokeilla ponnahdus ikkunat poistaa koneelta.

  Per Ä Reikäs

  Hei Mulli Hoi

  Viilataankos tässä välillä taas vähän uutta teräketjuani?

Esillä 7 vastausta, 151 - 157 (kaikkiaan 157)