Keskustelut Metsänomistus Hyvät metsien ihmiset.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
 • Hyvät metsien ihmiset.

  Merkitty: 

  Miehistähän -metsäradio alkujaan aloitti.Nykypäivänä kaikkia on alalla kuin alalla.Nyt on joka tuutista koronaa,että korvista pursuaa.Mietimpä mieten konekuskit tai metsässä toimivat yleensä maskeja käyttävät.Koko päivänkö vaikkapa kannon nokalla ollessa tai ratissa.Meidät yritetään samaan tuuttiin työntää.Uutisoinnissa maskit kasvoillaan tiukasti vaikka montaakaan ei lähimain.Eli nyt esimerkillään viestivät,että naamat piiloon jne..En yhtään vähättele asiaa mutta liika on liikaa -vaikka selkäänsä saadessa-vanhakansa sanoi.Miten toimitte käytännössä.Rajotteita siis metsiinkin monella muotoa yritetään pukata.

 • Rane
  MIISU4F MIISU4F

  Suomalaiset on niin pirun kiittämättömiä. Holhota ei sais mutta hallituksen pitäisi silti kädestä pitäen neuvoa ja auttaa. Kyllä on jokaisen omassa henkilökohtaisessa kädessä ja käytöksessä se pontti ja valinnanvapaus.

  Kun toimia kiristettiin (Uusimaa rajat kiinni, baarit kiinni ym) itkettiin, että kyllä me osataan elää ja varoa koronaa ilman rajoituksia, eikö hallitus luota ihmisiin. Annettiin ohje, että voi käyttää maskia jos haluaa mutta etäisyys, etätyö ja hygienia ykkösenä. Nyt suositellaan maskeja ja taas meuhkataan, etteikö hallitus osaa päättää ja miksei anneta kunnon rajoituksia ja ohjeita?

  Se on yksi ja sama kuka siellä hallituksessa asioita jakaa kun jokaisen maalaisjärjellä voi tehdä omat ratkaisut ja seistä sen takan. Kukaan ei ole tietämätön, miten infektiot, flunssat, norot sun muut tarttuu.

  Oli suositukset tai pakot mitä vaan, osa ei niitä noudata kuitenkaan ihan protestiksi vain tai viitsimättömyyttään, uhallakaan. Osa tekee prikulleen kuten ohjataan ja osa vie äärimmilleen. Itse kuulun siihen, joka veisi äärimmilleen, rajoittaisi kaiken, mikä ei liity terveyteen ja turvallisuuteen välttämättömänä. Ensimmäiseksi: koko perheet pois kaupoista! Yksi vain kerrallaan yhtään minnekään. saakeli..ym.

  Jätkä

  Kun järki puuttuu tai kapinahenki pistää tekemään päinvastoin kuin mikä olisi tässä tilanteessa parasta, niin porukat järjestää entistä suuremmassa kiimassa isoja kokoontumisia ja juhlia, kaikkien on painuttava Lappiin ensilumille hiihtelemään, vaikka eläissään ei ole käynyt Keski-Suomea pohjoisempana. Tallinnaan on painuttava aivan väkisin heti kun se on mahdollista.

  Nyt olisi taas aika sulkea kriittisemmät alueet liikkumiselta. Koululaiset etä-opetukseen  ja muutenkin kireämmät säännöt. Ei mitään suossituksia vaan määräykset, koska Suomalaiset eivät usko muuta kuin pakkoa.

  Kauppoihin ovenvartijat, jotka määräisivät maskit ja käsidesin käytöt, valvoisi asiakasmääriä.

  Fiksu kauppias pistäisi kertakäyttömaskeja jakoon niille, joilla ei ole ja kustantaisi sen 10 centinmaskin vaikka korottamalla hintoja hieman.

  Kävin Perjantaina terveyskeskuksessa ja vaikka siellä oli kyltit, jotka kehoittivat maskien käyttöön, niin silti siellä liikkui ihmisiä ilman sitä.

  Kyllä Orpo saisi vetää itsensä vessanpytystä alas ja muutkin ”Yrittäjähenkiset” samoin, jotka viis veisaavat kansalaisten terveydestä. Kyllä se Korona tappaa Kokoomukselaisiakin. En toki toivo sitä edes heille, vaikka ovatkin harhaanjohdettuja pölvästejä.

  Musta miäs

  Tämän vuoden aikana metsässä työssä ollessani pomo käynyt kerran ja eräs tuttu mies ajokoiran kanssa jututtanut tiellä kun olin tauolla istutusaikaan ja tällä viikolla kun olin samalla tilalla raivaamassa. Miisun kanssa samassa työterveyden maastokäynnillä olin työsuojeluvaltuutetun ominaisuudessa. Kokoukset pääosin olleet etänä. Normi työ ei etänä onnistu, pitäisi olla helkkarin pitkä putki raivurissa. Omassa metsässä turaillessa milloin mitäkin kukaan ei ole käynyt. Niinkuin Miisu, itsestä kiinni miten käyttäydyt. Oon käynyt Jenkkilän, Afrikan ja monissa maissa käynyt joten ei ole hinkua matkustaakaan.

  Tolopainen

  Mitä se tuo kollektiivinen vastuu terveydestä oikein on. Sehän ei minua liikuta yhtään, jos joku Helsingin herra saa koronan ja siihen kupsahtaa, yksi elätettävä vähemmän. Jos hesalaiset tarvitsee holhousta, holhotkoot satraappi Vapaavuori. Jokainen voi elää nykyisin siten, että koronaa ei saa jos on eläkkeellä. Ei  vanhempi väestö tarvitse mitään erityisiä ohjeita valtiovallalta. Jos suomalaisten ruokasuositukset on niin epäterveelliset, että kymmeniä tuhansia kuolee sydän ja verisuonitauteihin vuosittain aivan turhan takia. Korona ei ole minkäänlainen ongelma kuolleisuudessa.

  r.ritva r.ritva

  Kiitoksia vastineista.Miisulla on varmasti tehokkaintahto hoitaa turvatoimet koronaa vastaan.

  Itse en niinkään yritän käyttää järkevää perus olemista ja tekemistä.Laulua pukkaan lähes entiseen malliin.Välillä orava katselee jnee..Maskia käytän junassa sen harvan kerran kun sinne eksyn.Iho kutiaa.käsidesi vie viimeisetkin suojat käsistä.Peseminen ja käsineitä käytän vaikkapa kaupassa.Sen verran pahat ihottumat olleet,että on tottunut näihin aikoinaan.

  Joku oli tuumannut maskista-”ei se pierukaan pöksyissä pysy”-

  arto arto

  Kivaa oli viikonloppu rukalla lumessa temmeltää. Pitihän sitä kelkkailla näin aikain. Muistaa turvavälit. Myt edullista kotimassa matkailla. Ei ollut 100 neliön mökkl kallis verrattuna aikaan ennen koronaa.

  jees h-valta

  Niin ja aikaa koronan jälkeen ei edes välttämättä ole että se siitä edullisuudesta. Artokin voi olla aivan hyvin jo tautinen vaikkei sitä vielä tiedäkkään.

  Jätkä

  Ennemmin tai myöhemmin Korona laantuu, niin ovat laantuneet monet pahemmatkin Pandemiat. Se, kauvanko siihen menee aikaa ja kuinka paljon ihmisiä menehtyy sen takia, jää nähtäväksi, mutta veikkaan, että tuskin ihmiskunnasta edes puolet kuolee Koronaan.

  Rokotteetkin valmistuu aikanaan, milloin – Se jää myöskin nähtäväksi.

  Kuitenkaan en lähde mihinkään Viruslinkoon muka hauskaa pitämään, en, vaikka hallitus kehoittaisi siihen. Onkin varsin merkillistä, että tuntuu ja kuulostaa, että Suomalaiset ovat kaikki änkeämässä pahimpiin tautipesäkkeisiin, varsinkin, jos ei joku kiellä sitä.

  On aikaisemmin haukuttu ja valitettu sitä, että Suomessa on ”sääntöjä niin tolkuttomasti” ja nyt varsinkin Kokkarit ulvovat, että hallitus ei anna määräyksiä. ”Vain suosituksia on annettu” No siinä poliittisessa ryhmittymässä (Kok) – ei koskaan ole järki päätä pakottanut.

  arto arto

  Jesselle. Juu kaikki mahdollista. Mutta tuli tuettua suomalasia yrittäjiä. Miten sitten kun sinun yritys käynnistyy. Pukkaa karanteeni. Varmaan hauskaa ilman asiakaita norkoilla liikkeellä. Kyllä kyseinen mestaa oli korona vapaa. Maskipakko kaikkialla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)