Keskustelut Metsänomistus Hyvät metsien ihmiset.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
 • Hyvät metsien ihmiset.

  Merkitty: 

  Miehistähän -metsäradio alkujaan aloitti.Nykypäivänä kaikkia on alalla kuin alalla.Nyt on joka tuutista koronaa,että korvista pursuaa.Mietimpä mieten konekuskit tai metsässä toimivat yleensä maskeja käyttävät.Koko päivänkö vaikkapa kannon nokalla ollessa tai ratissa.Meidät yritetään samaan tuuttiin työntää.Uutisoinnissa maskit kasvoillaan tiukasti vaikka montaakaan ei lähimain.Eli nyt esimerkillään viestivät,että naamat piiloon jne..En yhtään vähättele asiaa mutta liika on liikaa -vaikka selkäänsä saadessa-vanhakansa sanoi.Miten toimitte käytännössä.Rajotteita siis metsiinkin monella muotoa yritetään pukata.

 • jees h-valta

  Sellaista ei olekkaan kuin koronavapaa jos puhutaan noista pohjoisen ”viruslingoista” juuri kuten jätkä meinasikin. Senverran päivitystä artonkin tietokantaan etten ole juuri tällä haavaa perustamassa liikettä vaan kutsu kävi vanhaan työhöni mutta uuteen paikkaan eli Ulvilan toimipisteelle. Nyt on työnimike yhdistelmä työn koordinoija/LVI-myyjä. Hyvin on ensimmäinen viikko jo takana ja toista mennään ja atk-ohjelma alkaa jo sujua ilman ongelmia. Sekin oli uusi ja erityyppinen kuin edellisessä. Kymmenkunta äijää on käskytettävänä mutta käytännössä vain muutama on työläämpiä kun pikkukeikkojen eli remonttikeikkojen aikataulutusta ja asiakaskontakteja pitää sovittaa.

  Visakallo Visakallo

  Onnea vaan Jesselle työpaikasta! Saatko firman auton käyttöösi, vai ajatko työmatkat omalla autolla? Noin 11 000 km vuodessa tulee nyt kodin ja työpaikan välistä ajoa. Eli omavastuun jälkeen pari tonnia voit vähentää matkakuluja jos ajat ne Pösöllä.

  Puuki

  Matkakuluja saa vähentää todellisten kulujen mukaan, jos on mistä näyttää pätevä laskelma.  Eli jos on esim. kallis auto ja vähän yksityisajoa, niin km-kulu voi nousta korkeaksi, kun myös arvonalenema pääomakuluna  lasketaan mukaan.   Todellinen km-kustannus saattaa olla euroja/km eikä vain se verottajan hyväksymä ilman kirjanpitoa vähän yli parikymmentä senttiä.

  Rane

  Onnittelut Jesselle työpaikasta.Varmempi vaihtoehto kuin oma yritys.

  Jätkä

  Puuki. Mistä repäisit tuollaisen ”tiedon”?  Verottaja on tähän asti hyväksynyt asunnon ja työpaikan väliseksi vähennysoikeudeksi noin puolet oikeasta kilometrikorvauksesta, ellei kulkuneuvona ole esim juna tai linja-auto.

   

  Puuki

  Jos en ihan väärin muista lähdettä, niin Taloustaito-lehdestä on vähennystavan selitys peräisin.

  Jätkä

  Puuki. Niinpä se olikin, että ”Halvimman kulkuneuvon mukaan” saa vähentää matkakustannuksia. Siihen ei kai vaikuta sekään, kuinka kalliilla koslalla liikkuu?

  arto arto

  Halvin taitaa olla linja-auto.  Mutta jos vuorot ei natsaa työaikaan voi vähentää oman auton mukaan. Oliko jotain 20 centtiä kilometri. Näin meillä mennään aina myös verottaja hyväksynnä vaimoni autolla töihin ajut.

  jees h-valta

  Kiitos vain porukoille huomiosta! Kyllä ihan omalla ajetaan H-valta-Ulvila väliä ja kait siitä tosiaan sen parkytä senttiä/km saa verotuksesta vähennellä. Aika sopiva tuokin työmatka vielä on että alle puolen tunnin siirtymä. Nyt hiukan ankeaa aikaa lähteä puoliseiskan aikaan sinneppäin kun työaika muuttui 7.00-15.00. Mutta iltapuoli kyllä hyvä että jää hiukan iltaakin. Kerkiää lähes hämyssä vielä iltalenkin metsässä.

  rööri roope

  25 snt/km vähennysoikeus oman auton käytöstä koti-työpaikka-koti.

  Oma vastuu 750e.Max vähennys 7000e v2020.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)