Keskustelut Metsänhoito Ilmastonmuutos on aivan HUUHAATA?

Tämä aihe sisältää 35 vastausta, 15 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi jees h-valta 7 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Ilmastonmuutos on aivan HUUHAATA?

  Muutaman lämpimän vuoden takia jotkut helposti manipuloivat ihmiset uskoivat sokeasti ilmastonmuutoksen tulevan.
  Näinhän ei sitten käynnytkään vaan 2 kylmää ja lumista talvea todisti kuinka vaarallista on luottaa vihreiden tuottamaan ”uutisiin” eikä omaan muistiin. Suomi sijaitsee alueella, jossa lännen matalapaineet sekoittuvat venäjän mantereen stabiiliin ilmastoon. Suihkuvirtauksen tasot määrää Meidän ilmaston jo keväällä. Kuten joku vanha viisas sanoi.”Sitä mitä pitää kesän alussa, jatkuu koko kesän”
  Auringosta johtuen olemme valitettavasti menossa kohti uutta jääkautta ja siinä ei ole ihmisten toimilla MITÄÄN tekemistä.
  Jääkauden murskaava voimaa voi ymmärtää sillä, kun katsoo maankohoamista nykyään.

 • jees h-valta

  A. Jalkanen kyllä oikeassa ettei maapallon resurssit riitä jos ei väestön lisääntymistä saada kuriin. Milläs nuo uskonhihhulit saa ehkäisemään?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Liittäisin kehitysapuvarojen saantiin ehdoksi että täytyy olla ohjelma väestönkasvun rajoittamiseen ja myös toteuttaa se. Tehokkain keino on kuitenkin köyhyyden poistaminen: elintason noustessa näyttää syntyvyys yleensä aina laskevan. Tämä yhtälö edellyttää meiltä rikkailta kulutustason laskua, tai ainakin kestävää kasvua, eli luonnonvaroja käytetään vähemmän. Molemmat tavoitteet ovat yhtä vaikeita saavuttaa. YK:n vuosituhattavoitteet ovat lista keinoista.

  jabe

  Ne jotka pitävät ilmastonmuutos -asiaa jonakin vihreiden kaupunkilaishörhöjen huijauksena pitäisi kyllä ottaa asiasta selvää, ja lopettaa tuollaisen humpuukin kirjoittelu.

  Kasvihuoneilmiö, ja ihmistoiminnasta aiheutuneiden kasvihuonepäästöjen aiheuttama kasvihuoneilmiön voimistuminen ovat ihan yleismaailmallisesti hyväksyttyjä tosiseikkoja.
  Ihmisen ilmoille päästämä hiilidioksidi (tai muu kaasu) on aivan yhtä todellista kuin ne menneinä aikoina tulivuorenpurkauksista tai muista luonnonilmiöistä aiheutuneet kaasupäästöt, ja vaikutukset maalaisjärjellä ajatellen samoja.
  Toki nuo auringon sun muiden kaukaisten tekijöiden vaikutukset ovat oma merkittävä osansa maapallon toiminnoissa, ei sitä kiistetä.
  Ymmärtääkseni aika laaja tutkijajoukko pitää ihmistoiminnan aiheuttamia päästöjä tällä hetkellä merkittävänä tekijänä ilmastosysteemissä.

  Sitä isommalla syyllä asiaan tulee suhtautua vakavasti, että myös muut tekijät voivat yhtäkkiä ruveta lämmittämään maapalloa tehokaammin, esim. tulivuoret voivat purkautua, metaanivarastot jäätyneistä soista vapautua, tai auringosta tulevan lämpöenergian määrä kasvaa. Sitä toivottomamman urakan edessä ollaan mitä pitempään asiassa venkoillaan.

  Ja ennenkaikkea, vaikka mitään ilmastonmuutosta ei tiedossamme olisikaan, pitäisi ihmisten toimitatapoja kuitenkin muuttaa, koska nykyisellään niistä puuttuu kovin monessa kohtaa järki täysin. Eletään suoraan sanoen kuten elukat, vaikka pidetään itseämme aivan eri tason olentoina.
  Järjestön haaskaus, likaaminen, vastuuttomuus ja tulevaisuudesta huolehtimisen puute ovat näkyvissä ihan jokapäiväisessä elämässä.

  Pitäisi ottaa ensisijaiseksi tavoitteeksi tulevien sukupolvien kohtuullisten elinmahdollisuuksien turvaaminen, ja edes kohtalaisen maailmanrauhan säilyminen, sensijaan että pyritään ”nostamaan elintasoa” järjettömiin mittoihin, missä kaikkea on liikaa ja törsäämisen ja haaskaamisen määrä kunnon ihmisen mitta.

  6tukki

  Hienoa Jabe, olet asian ytimessä…

  Me maapallolla tallustelevat olemme jollain tapaa turtuneet väestönkasvuun, kasvaviin kasvihuonekaasuihin ja jopa ilmastonmuutokseen. Meille helpompi tapa on selittää asiat siten, että onhan maapallolla ollut ilmastomuutoksia puoleen jos toiseenkin läpi tuntemamme historian.

  Näköjään tarvitsemme (niinkuin monessa mussakin asiassa) ohjenuoraksemme kantapään kautta hankittua tietoa ennenkuin valmiutta muuttaa elintapoja löytyy.

  Toistan edelleen jo aiemmin mainitsemani faktat. Jo tällä väestömäärällä sadat miljoonat ihmiset näkevät nälkää, vähintään miljardi ihmistä kärsii juomakelpoisen veden puutteesta. Jo 50 vuoden kuluttua väestömäärä on tuplaantunut ja väitän, että ongelmat ovat moninkertaistuneet, ellemme ota globaalia vastuuta koko ihmiskunnan tulevaisuudesta.

  jees h-valta

  Eiköhän se vastuu kuulu sinne mistä se väestökin ”räjähtää”.
  Ei meidän kuulu koko palloa pelastaa. Emmekä voikkaan.
  Uskonhihhulit pois vallasta ja siviilisaatio pelastuu.
  Pari sukupolvea siihen menee mutta ainut mahdollisuus.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)