Keskustelut Metsänhoito iPhone vai Samsung sopivampi Tabletti metsään.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
 • iPhone vai Samsung sopivampi Tabletti metsään.

  Viime aikoina on paljon markkinoitu metsään erilaisia ATK ohjelmia. Tablettien toimivuus näiden ohjelmien pyörittämiseen on jäänyt kyllä epäselväksi. Kysynkin kummilla tableteilla iphoneilla vai Samsunneilla metsä ohjelmat toimivat sujuvammin ?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Hybridihaapa ja hieskoivu ovat kovin epäsuhtainen pari vertailla. Hies kun kasvaa vielä sielläkin, missä hh ala millekkään.
  Hh on paremminkin verrattavissa kuuseen ja rauduskoivuun, ne ovat vähän samalla viivalla.

  lakatkaapa nimittelemästä toisianne syntymäviisaiksi yms. Väitelkää asioista, ei pidä mennä henkilökohtaisuukssiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Taneli tavallaan oikeassa epäsuhtaisuudessa. Mutta vain kasvussa lähinnä. Kaikki muut käy mikä hieksellekkin mutta puhdas turvesuo ei. Siellä kittuuttaa hies kyllä vielä. Olen h-haapaa senverran karuihin männynkin kasvupohjiin istuttanut ja tykkää kasvaa kovasti.
  Minua ei ”viisastelut” haittaa. Puuntakunen on silleen oiva kohde kun huomaa että sinne uppoaakin silloin tällöin. Joskus taas pitää ottaakkin. Nenuilleenkin.
  (Olen tässä maan tilanteessa varma että me tarviimme vielä paaalljon nopeaan kasvavaa puuta. Uusrevanssia h-haavalle tyrkkää kunhan hetki pieni vielä mennään.)

  laurihääri

  Joo. Mitäpä sitä turhaan inttämään ja selittelemään, kun näitä apuvälineitä on keksitty.

  Yks omia silmiäni parhaiten avaavia kokemuksia oli tämä Metlan Motti. Sen saa ihan ilmaiseksi koneelleen ja sitten alkaakin mielenkiintoinen leikki.

  Kun sinne syöttää samoilla pohjatiedoilla erilaisia puustoja ja vaihtelee vielä korkovaatimukseksi esim. 3 % tai 6 %, niin alkaa valjeta mitä metsältään haluaa.

  jees h-valta

  M-G:llä ohjelma jolla taas samoja ominaisuuksia mutta lähdetään siitä mitä tuottovaatimuksia. Eli eri hakkuuvaihtoehdoilla jne.
  Kaitpa ne vähän toistensa kopioitakin osaksi ovat.
  Hienoja ohjelmia mutta eivät oikeastaan kerro sinällään mitään koska metsän elinkaari pitkä ja ihmisen lyhyt sen rinnalla. Mehän emme tiedä vaikka olisi minkämoisia kännyohjelmia mikä on in esim. kymmenen vuoden päästä. Siksi minä tukeudun pitkälle siihen mikä vaihtelee minun elinaikanani vähiten. Jos kahdessakymmenessä vuodessa kasvatat tyhjästä pohjasta päätehakkuuseen on ennustettavuus ja varmuus parasta mitä rahalla saa. Myöskään tämä ei sulje seuraavaa sukupolvea mitenkään koska metsä uudistuu siihen luontaisena ja muunnella saa raivaustahdon mukaan. Puhtaita haavikoita ei minullakaan ole kuin vanhoissa peltopohjissa osittain.

  laurihääri

  Kaikilla kolmella suurella on omat versionsa, joissa metsäsuunnitelmat on viritetty lähinnä ostajan intressien mukaisiksi. Tuo M-G:n ohjelma lienee tällä hetkellä metsänomistajan kannalta paras.

  Kaupallisilla apuohjelmilla on ollut kannattavuusongelmia. Metsänomistajat ovat nuukaa ja konservatiivista porukkaa, eikä ilmainenkaan apu tai neuvo tahdo kelvata.

  Itse olen päätynyt siihen, että luotan suunnittelussa parhaaseen mahdolliseen ammattiapuun. Ainoastaan huolellisesti laadittu metsäsuunnitelma antaa pitävän pohjan pitkäjänteiselle metsänhoidolle.

  Maastokäyntien aikana on oikea aika ottaa kantaa myös näihin muoti-ilmiöihin, puumarkkinoitten ja kustannusten kehittymiseen, ilmastonmuutokseen ym pitkän aikavälin trendeihin.

  Välivuosina riittää, että tekee sen minkä lupasi.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)