Keskustelut Metsänhoito Istutus pottiputkella

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
 • Istutus pottiputkella

  http://www.youtube.com/watch?v=8VhstC4-ghg

  Tuossa videoklipissä istuttajalla on helppo, kiveton hyvin muokattu maa. Taimia menee maahan pikavauhtia. Huomioni kiinnittyy kolmeen seikkaan, jotka itse teen toisin:

  1) Pudotan taimen putkeen aina vasta kun putki on maassa ja leuat auki. Näin potti läsähtää pohjalle, eikä juurien alle jää niin helposti ilmataskua.

  2) Istutan samanlaiseen mättääseen huomattavasti syvemmälle kuin tämä henkilö.

  3) Istutan taimet huomattavasti märempinä, enkä siksi jaksa kantaa kahta vakkaa.

  Kommentteja, miten te toimitte.

 • Raivaaja

  2000 taimen istutukseen menee 6 tuntia. Siihen taimen kantoa päälle puolesta tunnista tuntiin poislukien tien varressa olevat aukot.

  Hiluxmetsuri

  Että meni istutus putkeen!

  Kaikki taimet saatiin maahan ja heti tänään tuli KUNNON sade! Loistava alku pienille maapallon pelastajille ja tuleville tukeille 🙂

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Sievin kumisaappaat on kumisaappaiden mersuja. Itse en muita suostu käyttämään istutuksilla kuin Sievin saappaita, vahvistetulla kärjellä, hyvä potkia kiviä. Tällä hetkellä käytössä reilut parivuotta vanhat ja parisataatuhatta taimea potkitut saappaat ja vielä pitää vettä. Tretornit on saappaiden ladoja, hyvällä tuurilla kestävät viikon.

  Suden jälki

  Miisu sanoi tosi hyvin. Istuta aina kuin itsellesi tekisit.

  Raivaaja

  Minä olen ottanut rajoittimet putkesta pois. Itselle paras tekniikka on iskeä putki maahan. Viime vuonna istutin omassa metsässä 4 hehtaaria. 2000 tainta päivässä. Kaksi viikonloppua siihen meni. Hyvin lähteneet kasvamaan. Eivät taimet olleet vinossa eikä pinnassa jne. 😉

  putte

  Minulla on sen verran kiviset maat että mättäisiinkin istuttaen tahti on ollut 500-800 tainta normipituisessa työpäivässä.

  raivuri

  Itsellä pyörii joinakin keväinä melkoinen istutusrumba, jos on aukkoa tehty. Istuttajina minä+yleensä vaimo ja avut suvun koululaisista, jos kerkiävät. Vuosi vuodelta joutuu muuten koululaisten palkkaa iän myötä nostamaan :). Toki maksan mielelläni nuorille, kun ihan innokkaasti kuitenkin tekevät töitä hyvällä asenteella.

  Yleensä koitan melko tarkkaan arvioida kartoista taimimenekin, vähentämällä alasta ”vaikeat” kohdat. Logistiikka hoituu mönkijällä. Taimia tilaan aina hieman tekemääni arviota enemmän, jotta eivät lopu kesken. Jos niitä jää yli, niin ne päätyvät täydennykseksi johonkin vanhempaan taimikkoon, aina sieltä joku aukko löytyy.

  Hiluxmetsuri

  Melko kovaa vauhtia mennään jos 2000 taimea saa ehjänä, suoraan, tiivistettynä, kasteltuna, roskat kerättynä, kannettuna maahan 6 tunnissa. Yhtä taimea varten on ruhtinaalliset 10.8 sekuntia aikaa. 🙂

  Minä sain 6 tunnissa maahan 480 kpl. Kaikki em. vaiheet tehtiin ja oli apujakin mukana. Kantomatka oli todella lyhyt. Mättäät tiivistettiin, taimet laitettiin suoraan, mätästämättömäälä alueella kuokittiin alue puhtaaksi. Kastelua oli runsaasti. Roskat pinottiin ja ruokataukokin pidettiin.

  Ehkä mä olen vaan niin hidas 🙂

  Raivaaja

  Rööri roopella näyttää aina ottavan koville kun joku tekee oikeasti töitä eikä ole samanlainen tuhnu kuin hän itse. 🙂
  Itse en istuttaessa juuri kivien kanssa joudu tekemisiin. Ei ainakaan niin paljoa että niistä olisi juuri haittaa. Istutusolosuhteet on lähes aina hyvät. Esim. vanhin työkaverini on 62 vuotias ja hän vielä istuttaa noin 1700 tainta päivässä. Voi olla syy olosuhteissa, en tiedä eikä oikeasti kiinnostakaan. Pääasia että homma toimii ja kaikki on tyytyväisiä.

  Raivaaja

  Itse en tee näitä töitä yrittäjänä ja istutustaksa on alle 9 centtiä per taimi. Joten tuo Roopen tuntitaksa on minulle täyttä utopiaa. Mutta kovat taksat yrittäjälle jos 18 centtiä maksetaan. En usko että meillä päin tuo olisi mahdollista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)