Keskustelut Metsänomistus Itävaltalaiset sahurit

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)
 • Itävaltalaiset sahurit

  Itävaltalaiset ostavat Nurmeksen ja Lieksan sahat ! Visioita , mitä he tuovat tullessaan , tuskin ainakaan omia tukkkeja ! Uutta jalostusta vai ovatko bulkkisahureita ? Kenen rahaa sijoittavat ?

 • jees h-valta

  En nyt kovin montaa sahuria muista ulkolaisia jotka olisi täällä kauaa touhunneet. Olisko taas puhtaasti kilpailevan toiminnan vähittäinen alasajo. Jos on vaikka markkinat sahatavaralle samoilla apajilla.
  Kun tuo ei aivan tunnu taas loogiselta että sieltä kannattaisi tänne tulla mistä aina kalliit toimituskulut. Erikoistuminen voisi olla ainut syy jos on jokin nimenomainen tarve jollekkin erikoislaadulle jota täällä voisi helpommin tehdä.

  pihkatappi pihkatappi

  Halvan raaka-aineen perässä tulevat. Saa nähdä riittääkö se.

  Hiluxmetsuri

  Todennäköisesti Suomen puunhinta on sen verran alhainen ja arvopuut painetaan selluksi, että pitää olla oma laitos jos meinaa saada jotain arvokkaampaa keski-Euroopan markkinoille.

  Visakallo Visakallo

  Omassa tiedotteessaan kertoivat suomalaisen kuusi- ja mäntytukin hyvän laadun olleen merkittävänä perusteena ostaa Nurmeksen ja Lieksan sahat.

  harrastelija harrastelija

  Muistaakseni Itävallasta tuotiin Suomeenkin massiiviliimalevyistä valmistettuja seinäelementtejä.
  Suomessa ko levytuotanto on alkutekijöissään.
  Sopisi hyvin, että sahan lisäksi Itävaltalainen perustaisi myös levytehtaan, jos sille onkin tulossa kovat markkinat?

  pikkutukki

  Tätä CLT-levyä SE tuo elementteinä Itävallasta , mutta rupeaa tekemään LVL-levyä Varkaudessa vastaavaan käyttöön . Suomen ainoa CLT-levytehdas on Kuhmossa . Peukut Kuhmon tehtaalle !

  Salonpoika

  Ei ne valmiin tavaran rahtikulut näytä välttämättä toimintaa estävän. Mikkelissä on ollut yli 20 vuotta japanilainen Misawan saha joka toimittaa rakennuspuutavaraa Japaniin. Puuta se käyttää 220 000 kuutiota vuodessa. Tukkien mitat poikkeaa yleisesti käytetyistä . Läpimitat 16-28 senttiä ja pituudet 285 ja 381. Se on ollut hyvä lisä maakunnan sahapuun toimitusosoitteisiin.

  Burl

  Tervetullut lisä maamme puunsahauskenttään, missä on perinteisesti valitettu puun kalliista hinnasta, pitkistä etäisyyksistä vientimaihin jne. löytämättä kannattavuutta parantavia ideoita. Itävallalla on paljon Suomea pidemmät perinteet metsänhoidossa ja siellä vaikuttaisi puurakentamisen arvostuksenkin säilyneen yli vuosisatojen, toisin kuin täällä. Toivoisinkin uuden omistajan tuovan uusia tuulia Suomen sahateollisuuteen, mistä voivat ehkä kilpailijatkin saada nostetta bisnekselleen.

  Edit: kirjoitusvirheiden poisto

  rame

  Näin se homma etenee kun massimiehet huomaavat hyvälaatuista raaka-ainetta olevan yllinkyllin ja edulliseen hintaan.

  Infra kunnossa ja tuotantolaitokset valmiina, lisäinvestoimalla sitten haluttuun tuotantosuuntaan.

  Näitä uutisia lisää niin saadaan tälläkin alalla hommat markkinatalouden piiriin.

  pikkutukki

  Vanha totuus : raaka-aine vetää teollista toimintaa !

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)