Keskustelut Metsänomistus Itävaltalaiset sahurit

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
 • Itävaltalaiset sahurit

  Itävaltalaiset ostavat Nurmeksen ja Lieksan sahat ! Visioita , mitä he tuovat tullessaan , tuskin ainakaan omia tukkkeja ! Uutta jalostusta vai ovatko bulkkisahureita ? Kenen rahaa sijoittavat ?

 • Metsuri motokuski

  Saapa nähdä kuinka tuolle liimapuulle vielä käy. Nyt on Suomeen nousemassa liimapuutehtaita tiuhaan ja nyt itävaltalaiset vielä sinne mukaan. Toisaalta sellutehtaat investoivat paljon ja osaksi kilpailua tulee samoista tuotteista. Jos nyt liimapuumarkkinoita ei työnnetä tukkoon niin sehän voisi lisätä kilpailua pienpuusta.

  Saattaa olla että ensiharvennukset ja kakkosharvennukset alkavat kiinnostamaan tosissaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nythän se tuntuu varmistuvan että sahaamaan ja liimapuuta tekemään Itävaltalaiset tänne tulevat. Tämä on merkittävä asia koko Suomen metsätaloudelle, vaikka ostotoiminta, ainakin aluksi, tulee rajoittumaan pienelle alueelle itäisessä Suomessa. Suomi on kuitenkin niin pieni maa että heijastuksia tulee jokaisesta muutoksesta koko maahan.

  Jeesmies yrittää mollata hommaa eri tavoin.
  Tunnen yhden kaveri joka oli töissä Haukiputaalla, sahalla, jonka Japanilaiset ostivat. Hän sanoi että muutoksia alkoi tulla heti, mutta ne olivat ihan järkeenkäypiä. Hän ei moittinut Japanilaisia työnantajina.
  Mites se Savossa, oliko se nyt Mikkelissä, oleva Japanilaisten saha? Eikös sieltäkin tule vain positiivisia uutisia.
  Turun telakkakin on ollut viimeisimmän omistajavaihdoksen jälkeen otsikoissa, vain uusien laivatilausten takia.

  Aivan ilmeisesti ulkomaalaisilla omistajilla on ollut paljon muutakin pääomaa mukanaan Suomeen tullessaan kuin rahaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pikkutukki

  Kyllä ulkomaalainen investoija on aina positiivinen viesti . Mietippä ite lähtevätkö huvittelemaan …

  jees h-valta

  Minulla harvemmin on pää pilvissä joten jos sitä pidetään mollaamisena että karut talouden realiteetit joku rohkenee mainita olkoon sitten niin. Aikahan tuon näyttää ja muistaa sopii että tulen näitä yltioptimisteja siitä sitten kyllä muistuttamaankin. Kymmenen vuotta ja näyttää varmasti oliko pessimismi suotta.

  Visakallo Visakallo

  Kymmenen vuotta eteenpäin onkin todella pitkä aika nykyisessä maailmassa.
  Jos joku olisi vuosi sitten kertonut täällä, mitä nyt viimeisen puolen vuoden aikana on vaikkapa pakolaisrintamalla tapahtunut, olisi mylvivä sonnilauma teilannut hänet täysin.
  Samoin on tahtonut käydä Venäjää koskevissa kannaotoissa. Valitettavasti tapahtunat ovat siellä edenneet vieläkin nopeammin ja huonompaan suuntaan kuin on osattu odottaa.

  jees h-valta

  Meillä on puuntakunen aivan riittämiin ongelmia oman maan asioiden hoidossa joten Venäjä ja sen ongelmat ovat lähinnä heidän. Mutta vienti meillä senkun huononee ja taantuma jatkuu. Ja yksi tekijä joka meitä piinaa on juuri kauppa venäjälle. Siitä kun eu sanktioitsi suurimman osan. Kuinkahan pitkään meillä vielä kumarretaan länteen ja pyllistetään itään? Talous ei kauaa enää meillä tätä kestä. Mistähän meille löytyisi kansallisen politiikan uskaltavia poliitikkoja jotka tosiaan alkaisivat suojata kansallista etuamme.

  jees h-valta

  Helpointa olisi lopettaa yksipuolisesti pakotteet ja alkaa tehdä kauppaa. Kyllä juuri tänäänkin uutistarjonnassa on pakotteet mainittu ongelmien yhtenä syynä. Vienti takkuaa ja pahasti edelleen. Ja juuri nuo pakotteiden alla olevat kolahtavat meilläkin erittäin pahasti huonon kannattavuuden tuottajiin eli maatalous/karjataloustuottajat ja metalliteollisuuden pienemmät toimijat. Myös rakennusteollisuudelta on kadonnut markkina sieltä.

  Timppa

  Etkö Jesse ole huomannut, että löytyy ihan hyvä konsti niiden pakotteiden lopettamiseksi. Nimittäin se, että Venäjä alkaa noudattaa kansainvälisiä lakeja ja tekemiään sopimuksia. Voisitko vaikka vihjata tästä Putinille.

  jees h-valta

  Ei meidän tarvitse puuttua sen maan sisäisiin asioihin eikä murehtia sen toiminnasta yleensäkkään. Pääasia on että pidämme kaupalliset suhteet kunnossa. Pienen maan ei pidä suuremmilleen lähteä uhoamaan. Siinä yleensä käy huonosti. Meidän hölmöytemme on ihmeellinen kuvitelma että olisimme jotain suurta euroopassa. Sieltä tulee lähinnä juuri sitä kaikkea muuta eli pakolaiset ja kurjistuksia toisensa perään.

  Visakallo Visakallo

  Jospa se kaupankäynti Venäjälle olisikin vain pakotteista kiinni, mutta kun ei ole.
  Ruplan arvo on pudonnut puoleen ja Venäjän kansantalous on pudonnut 13 sijalle ollen nyt Espanjan ja Meksikon kokoluokkaa.
  Kun öljytulot ovat romahtaneet kolmasosaan, se hyydyttää tuonnin hyvin tehokkaasti.
  Tunnen hyvin useita venäläisiä, jotka ennen maansa talouskriisiä kävivät Suomessakin useita kertoja vuodessa.
  Nyt heillä on varaa käydä vain kerran vuodessa, jos silloinkaan.
  Lisäksi edullisempien hintojen Viro on korvannut Suomen venäläisten matkailumaana.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)