Keskustelut Metsänomistus Itävaltalaiset sahurit

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)
 • Itävaltalaiset sahurit

  Itävaltalaiset ostavat Nurmeksen ja Lieksan sahat ! Visioita , mitä he tuovat tullessaan , tuskin ainakaan omia tukkkeja ! Uutta jalostusta vai ovatko bulkkisahureita ? Kenen rahaa sijoittavat ?

 • jees h-valta

  Pihkatappi tuolla aiemmin mainitsi että esim. Stora olisi suomalainen firma. Mikä sellainen suomalainen firma on joka ei maksa euroakaan veroja suomeen.

  Visakallo Visakallo

  Venäläispankki Sberbank arvioi, että ruplan arvon kehitys raakaöljyn hintaan verrattuna viittaa siihen, että rupla voisi vielä heikentyä selvästi.
  Morgan Stanley arvioi tänään, että raakaöljyn tynnyrihinta saattaa painua jopa 20 dollariin. Hinta-alea vauhdittaisi dollarin vahvistuminen. Brent-laadun barrelihinta liikkui Lontoossa iltaseitsemän aikoihin noin 31,5 dollarissa.
  Tänään iltapäivällä rupla taas liikkui päätöskursseilla mitattuna historiansa heikoimmilla tasoilla dollarin maksaessa 75,60 ruplaa.
  Rupla on heikentynyt 26 prosenttia edellisten kuuden kuukauden aikana. Venäläisen Urals-öljyn viitelaatuna pidetyn Brentin hinta taas on pudonnut samaan aikaan 45 prosenttia, mikä on lisännyt huolia siitä, että Venäjä ei pystyisi pitämään huolta budjettivajeestaan, koska puolet Venäjän tuloista tulee öljyn ja kaasun myynnistä.

  .

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ollaanpa sitä jo aika etäällä Itävaltalaisista sahureista!

  Onnistittaiskohan me joskus pysymään edes hiukan otsikon aiheessa.

  Otsikoitahan voi avata ruplan kurssielle yms vapaasti ja keskustella niistä sitten siellä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Visakallo Visakallo

  Kun ei valitettavasti olla kovinkaan etäällä.
  Kun ruplan arvo ja Venäjän talous heikkevät tuota tahtia, saattaa venäläisen puun polkumyynti Suomeen alkaa samaan tapaan kuin 30-luvulla.
  Itävaltalaisten sahoille saattavat tukit tullakin itärajan takaa. Toivottavasti olen väärässä.
  Talouden tosiasiat ovat joskus epämiellyttävää kuultavaa.

  vänkäri vänkäri

  Jos venäläiset toimivat yhtään järkevästi he pyrkivät myymään puunsa valmiina tuotteina. Näinhän on käynyt esim. vanerissa, jota ostetaan Keski-Eurooppaan yhä enemmän halvan hinnan vuoksi. Kaupparajoituksilla ei tunnu olevan minkäänlaista painoarvoa kun vain halvalla saadaan. Suomalaiset alkavat olla joustamattoman valuuttansa kanssa todellisissa vaikeuksissa vientimarkkinoilla. Toivottavasti itävaltalaisilla on riittävästi taitoa kehittää tuotevalikoimaa pärjätäkseen kilpailussa. Epäilemättä heillä on kyllä käynyt itäpuukin mielessä kauppoja tehdessään.

  Visakallo Visakallo

  Niillä yrityksillä, jotka tuottavat tuotteita ruplakuluilla ja myyvät ruplissa, tilanne on helpompi.
  Venäläisten ostovoiman heikkeneminen ei näy samalla tavalla.
  Venäjän keskuspankin ohjauskorko nyt on 11 prosenttia.
  Öljyn hinnalle Venäjän valtio ei voi mitään, mutta se voi vaikuttaa investointeihin esimerkiksi korkotason ja liiketoimintaympäristön houkuttelevuuden kautta.

  jees h-valta

  Puuntakunen kyllä oikeassa että suuren luokan metsätaloutemme uhasta tavallaan on kyse Venäjän rahayksikön suhteen.
  Puutahan siellä on valtavasti ja jos yksi luonnonvara piiputtaa satsaukset saattavat hyvin nopeasti siirtyä toiseen eli metsiin.
  Voipi taas mennä metsään haaveet puun hinnan nirkottamisista kaikissa muodoissaan.

  Visakallo Visakallo

  Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan Kiina oli Suomen seitsemänneksi suurin vientimaa viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Suomen viennistä 4,8 prosenttia meni suoraan Kiinaan.
  EU-maista Suomi on kolmanneksi riippuvaisin Kiinasta. Suomea riippuvaisemmat ovat Saksa ja Britannia, joiden kokonaisviennistä Kiina vastaa noin seitsemää prosenttia.

  Jos viennissä otetaan huomioon myös muiden maiden kautta välituotteina Kiinan päätyvät tuotteet ja palvelut, Suomi on EU-maista toiseksi riippuvaisin Kiinan kaupasta.
  Suomi vie esimerkiksi Saksaan paperikäärettä, johon siellä kääritään jokin Saksassa valmistettu laite. Saksasta laite viedään Kiinan ja Suomesta viety paperi päätyy Kiinaan.

  Metsuri motokuski

  Minun mielestä venäjä ei tule vuosiin olemaan kiinnostava sijoituskohde. Venäjän poukkoileva politiikka sekä korruptoitunut virkamieskoneisto tulee olemaan este ulkomaisen pääoman sijoitamiselle.

  Se voi olla hyvinkin totta että itävaltalaiset ostavat raaka-aineen rajan takaa, mikäli saavat takeet siitä että raaka-ainetta tulee heidän määrämässä tahdissa. Venäjän oma sahateollisuus on kuuluisa huonosta laadusta joten he tuskin uhkaavat sahatavaralla muita kuin korkeintaan pakkausteollisuutta.

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)