Keskustelut Puukauppa Jaahas, työsulku sitten sahoille ja faneritehtaille

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 109)
 • Jaahas, työsulku sitten sahoille ja faneritehtaille

  Taas mennään alas, saa nähdä mihin tämä johtaa

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Remie. Jos on yrittäjä, lienee oma asia käyttääkö turvavarusteita. Jos on palkollinen, työnantajan on kai huolehdittava että niitä käytetään. Kommentin pointti olikin se, että nuo porukat ovat jo täällä, tekevät halpaa työtä, ehkä ilman verokirjaa eli osana harmaata taloutta. Saattaa olla käypäläinen tai turvapaikanhakija tms.

  En suosisi tätä tapaa, vaan sitä, että kaikki työ olisi joko yrittämistä tai sitten palkkatyötä, josta kertyy eläke ja on vakuutukset kunnossa. Entä mikä on työn teettäjän vastuu jos ”harmaa” työntekijä teloo itsensä, eikä ole muuta sopimusta kuin suullinen? Ensiavun saa Suomessa kaikki, mutta entä jos jää osittain/kokonaan työkyvyttömäksi?

  Remie

  Olisiko Virossa noin verokäytännön kanssa. Onhan heillä ALV, kai yritys veron tuotosta maksaa heti tuoton synnyttyä. 20 vuodessa ehtii kertymään melkoinen lasku maksettavaksi jos päättää firman pidon.

  Remie

  A.J , Aivan , pelästyin että laki olisi jossain välissä muuttunut. Pimeää työtä ei pidä hyväksyä miltään osin, ei ainakaan irtolaisilta, silloinhan hyväksyy laittoman maassa olon ja on mitä ilmeisemmin vastuuta pakoileva tai karkuri.

  oksapuu

  Jätkä on hieman hitaalla tuon työvoiman kanssa…

  Työvoimaa maahan tuodaan nyt Ukrainasta tai Valko-Venäjältä. Puolalaisilla hitsareilla on niin kova kysyntä ettei niitä juuri Suomeen jouda…

  Remie

  Vaikea saada ymmärtämään mikälaista laatua milloinkin halutaan. Ei ole mitää järkeä kiillotella ja silotella kertakäyttö esinettä, kun taas paperikoneet pitää rakentaa ikuista käyttöä silmällä pitäen. Hitsatessa pätee sama asia kuin kaikissa muissakin asioissa oikeaa työtä oikeaan kohteeseen, se on ammattitaitoa se. Eli erittäin tärkeää on että pidetään siitä vaatimuksesta kiinni mitä piirustuksessa pyydetään, eikä yhtään enempää eikä vähempää. Moni kerskuu että meillä tehdään 100% laatua, miksi jos pyydetään vain 5% laatua, yleensä itse oppineet eivät saa oikeaa laatua tulemaan millään.Ja silloin on hintakin metsässä, puoleen tai toiseen. Niin, kieli muuri on yksi tekijä johon törmätään kaikilla aloilla.

  kim1

  Käsittääkseni yrityksen voitot  voi maailman tappiin saakka verovapaasti sijoittaa vaikkapa yrityksen laajentamiseen…,toki jos maksat itsellesi palkkaa/ osinkoja pääomatuloa,niin maksat siintä 20 % veroa…p.s.itse en toki sitä mieltä ole ,mutta väitän että Suomesta löytyy iso joukko ihmisiä,jotka eivät olisi pahoillaan jos tällainen harmaantalouden edustaja mahdollisesti kielteisen turvapaikka päätöksen saanut henkilö jokatekee metsurin töitä ilman turvahousuja sahaa reisivaltimonsa poikki…

  Remie

  kim1, no no , tarkoitat että jos hän tekee sen omassa metsässä, niin silloin. Ulkomaalaiset ovat erikois suojeluksessa joten syyllinen on suomalainen metsänomistaja tai työn teettäjä.

  kim1

  Toki näin tietysti….,toki pikkuhiljaa tuntuu siltä että metsänomistaja on syyllinen kaikkeen maan ja taivaan väliltä…,heh..( mikäli on mediaan uskomista..)..

  Tolopainen

  Miten yrityksen voitot saa verottomasti ulos, ei mitenkään. Niistä menee yhteisovero ja jos investoi millin siitä voi tehdä poiston ja loppu lasketaan mukaan tulokseen. Eli rahasta joka on käytetty investointeihin joutuu maksamaan veron.

  kim1

  Nyt puhutaan VIRON yritysverotuksesta….,totesin kyllä jos nostat/ maksat itsellesi palkkaa,osinkoa tai pääomatuloa,niin maksat siintä 20% veroa…

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 109)