Keskustelut Harrastukset Jaktens Tid

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • Jaktens Tid

  Mitä eläimiä olet päättänyt murhata jonkun jumalan vuonna 2014?
  Tappaminen on aina väärin, se on primitiivinen ihminen joka pystyy ottamaan hengen miltä tahansa elukalta. Itte en pystyn tappamaan korkeintaan kärpäsen ja samalla inhoan ja arvostan niitä, jotka pystyvät riistämään hengen joltakin alempiarvoiselta.

  En ymmärrä tappamisen tuomaa nautintoa, tappaminen on ehkä vastenmielesimmistä tunteista. Ovatko tappajat oiekeasti normaaleja?

 • Puun takaa

  Eihän eläimen koolla voi ole mitään eroa siinä, onko tappaminen väärin tai vähemmän väärin.
  Siinä mielessä esim. hirvikärpänen ja hirvi ovat täysin tasa-arvoisia, eikä ihminen voi silloin toimia tässä tuomarina.
  Samoin tappamisen ulkoistaminen toisten tehtäväksi teurastamoon on aivan yhtä väärin kuin itse tehty tappaminen.
  Jos ei hyväksy eläinten tappamista, niin silloin on jätettävä ruokavaliosta aivan kaikki lihatuotteet ja -jalosteet pois sekä kaikki nahka- luutuotteet yms. on myös jätettävä hankkimatta.
  Että se siitä eläinten tappamisesta koetusta maailmantuskasta!

  abietis

  Kasvitkin ovat elollisia. Puuta kaadettaessa kuuluu äänetön kiljunta kun elollinen olento menettää maassa kituessaan henkensä.

  Metsässä liikkuessa tappaa väkisinkin eläimiä.
  Muurahaiset jäävät jalan alle samoin monet koppiaiset.
  Itikan tulee vaistomaisesti hyitaisseeksi hengiltä.
  Tapettu riisteläin päätyy ruuaksi.

  Pahimpia ovat kalan ”pyydä ja päästä” Pääkköset.

  Alea Jakta est!

  Pähkäilijä

  Korkki hukassa kun aamulla puol kaks miettii syntyjä syviä?

  Puun kaadossa tuohoaa tuhansien eläimien kodin kertaheitolla, metsää muokatessa koko elinlajienkin mutta vielä ei ole tehty toimintaa rangaistavaksi.

  Metsuri motokuski

  Kerroppa ”ammatti raivooja” mikä on tuo alempiarvoinen ? Kuinka se määritetään ja kuka sen määrittää ? Jos tuo tappaminen on vastenmielistä ja ehkäpä tarpeetontakin niin eikös myös ole luomakunnan eläinten / ihmisten jakaminen ylempi ja alempiarvoiseen lähes samaa luokkaa ?

  Taitaapa vaikka hirven mielestä alempiarvoinen olla joku muu kuin mitä itse oletamme asia olevan. Moraalisesti varmaan me oletamme olevamme tuolla luomakunnan huipulla ja ehkä älyllisesti näin on mutta onko tuo äly kuitenkaan se relevantti mittari.

  Rane

  Ihmisen ja eläimen olemassaolon ero on se että vain ihminen ymmärtää elämän olevan rajallista.Kun eläin on pedon hampaissa se tottakai pelkää ja tuntee tuskaa mutta se ei tajua kuolevansa.Samoin jonottaessaan teurastamon jonossa tainnuttamista se voi olla levoton oudosta paikasta mutta ei kuolemanpelosta.
  Ihmiselle tietoisuus kuolevaisuudesta on kehittänyt esim uskontoja,moraalin ja oikean ja väärän käsitteet.
  Eläimen tappaminen koetaan pienemmäksi pahaksi ehkä siksi että eläin ei tiedä menettävänsä mitään kun menettää elämän.
  Toki moraaliin kuuluu olla tuottamatta tuskaa eläimille missään vaiheessa.Voidaan siis ajatella että tämä ”pyydä ja vapauta”kalastus on moraalittomampaa kuin tavallinen koska kalan kannalta koukun aiheuttamien vammojen kipu jatkuu vapauttamisen jälkeen kun taas tavallisessa kalastuksessa kipu päättyy iskuun niskaan.Lisäksi toisessa tavoite on kivun tuottaminen pelkästään oman nautinnon takia ja toisessa pyritään sinänsä hyväksyttävänpään ravinnon hankkimiseen.

  Pähkäilijä

  http://yle.fi/uutiset/hamahakkien_imurointi_saattaa_olla_elainsuojelurikos/7484886

  ja kun linkit ei suoraan toimi edelleenkään enkä ala pätkimään niin liitän tekstin

  UUTISET
  KOTIMAA
  Kotimaa 22.9.2014 klo 13:36 | päivitetty 22.9.2014 klo 13:36

  Hämähäkkien imurointi saattaa olla eläinsuojelurikos
  Kotiin ilmestyneet hämähäkit aiheuttavat monille tuskan värähdyksiä. Hämähäkistä halutaan päästä eroon, ja nopeasti. Moni hämähäkkikammoinen turvautuu tässä vaiheessa pölynimuriin ja syyllistyy tietämättään eläinsuojelurikokseen. Ehkä, sillä hämähäkkien imuroinnista ei ole vielä yhtään oikeustapausta.

  Mistä on kyse?

  Brasiliassa tehdyn tutkimuksen mukaan hämähäkkilaji Loxosceles intermedian täysikasvuiset yksilöt selviytyivät pölypussissa n. 10 päivää. Todennäköisesti hämähäkit menehtyivät imuroinnin yhteydessä saamiinsa vammoihin (lähde: Universidade Tuiuti do Paraná, Brasil)
  Araknofobia eli hämähäkkien neuroottinen kammo on yleisimpiä pelkoja. Sitä esiintyy pääasiassa vain länsimaissa
  Suomessa elää 640 hämähäkkilajia
  Turun Biologisen museon tutkija Pekka Käär sanoo, että jos hämähäkeistä haluaa päästä eroon, ne pitäisi tappaa nopeasti liiskaamalla.

  – Nopea kuolema on aina paras ja humaanein vaihtoehto.

  Tutkija Pekka Käärin mukaan hämähäkki kärsii ja kuolee hitaasti, mikäli sen imuroi pölynimurin pölypussiin.

  – Hämähäkki ei kuole aina heti, mutta ennen pitkää se kuolee sinne pölypussiin. Imuroitaessa hämähäkin jalat katkeilevat, se menettää liikuntakykynsä ja kuolee pölypussiin pikkuhiljaa tukehtumalla tuskallisesti.

  Eläinsuojelulaki koskee myös selkärangattomia

  Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintöylitarkastaja Tiina Pullola sanoo, että eläinsuojelulaki koskee kaikkia eläimiä, myös selkärangattomia kuten hämähäkkejä.

  jatkuu…

  Pähkäilijä

  …jatkuu

  Eläinsuojelulain mukaan eläin on lopetettava nopeasti ja kivuttomasti. Pullolan mukaan hämähäkkien imurointi voisi näin ollen olla eläinsuojelurikos.

  – Periaatteessa oikeus voisi tuomita imuroijan eläinsuojelulain vastaisesta teosta, mutta en tiedä yhtään tapausta, jossa selkärangattomien kohtelua olisi punnittu tuomioistuinkäsittelyssä, Tiina Pullola sanoo.

  Myös hämähäkeille ja kaloille arvokas kuolema

  Eläinlääkintöylitarkastaja Tiina Pullolan mukaan mikäli hämähäkkien tappaminen imuroimalla etenisi tuomioistuimeen, yksi keskeinen kysymys oikeuden pohdittavaksi olisi se, onko hämähäkki kokenut kipua ja onko sen tappamisessa aiheutettu tarpeetonta tuskaa.

  Turun Biologisen museon tutkija Pekka Käär sanoo, että on mahdotonta tietää minkälaista kipua ja tuskaa hämähäkki kokee, kun siltä irtoaa raajoja.

  – Kukaan ei pysty vastaamaan siihen, että onko hämähäkin kokema kivun tunne samanlaista kuin meillä ihmisillä, mutta kipua se tuntee, Pekka Käär sanoo.

  – Jos hämähäkiltä katkeaa jalka, niin kyllä siitä kipuaistimus lähtee.

  Pekka Käär vertaa hämähäkkien imurointia toiseen ihmisten tekemään epähumaaniin eläinten tappamiseen kotioloissa.

  – Kun akvaariokala heitetään vessanpönttöön, se kuolee viemärissä hitaasti tukehtumalla ulosteliejuun. Toivoisin, että tällaista ei enää tehtäisi, sen enempää kuin hämähäkkien imurointiakaan, sanoo Pekka Käär.

  Yrjö Hjelt

  Yle Turku

  Rane

  Ilmeisesti jotkut budhalaismunkit lakaisevat tietä edessään jotta eivät tallaisi esim.muurahaisia.Lakaisu vaan ikävästi katkoo jalkoja ihan samoin kuin imurointi.Toisen hyvä teko on toisen rikos.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Mun mielestä koiran pito häkki vankilassa ja juoksulangassa pitäisi kieltää. Miten kova luonne pitää olla, että ei sääli eläintä, jolta on riistetty mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen. Kuvittelevat jotkut, että häkkikoirat elävät onnellista elämää siellä ja vieläkun ne päästetään sieltä pois vain muutaman kerran syksyssä? Kyllä kiukuttaa nämä ihmiset.

  kisi

  Ammatti Raivoojan aloitus on laadittu jotenkin kömpelösti ja karheesti, mutta olen aistivinani siinä sukulaissieluisuutta. Siis kuulun siihen sortin sakkiin, joka pyydystää kaikki sisälle eksyneet hyönteiset (kärpäset, perhoset, ampiaiset…) elävänä ja hoitaa ne hellin käsin ulko-ovelle ja varmistaa, että otuksen siivet vielä kantaa. Tuntuu, että on synti surmata toinen eliö, jos siihen ei ole mitään pakottavaa tarvetta. Hyttysiä joutuu joskus ottamaan hengiltä, koska ne kurjimukset pistävät ilkeästi.

  Sillehän ei mitään voi, että päivittäin tulee lopettaneeksi lukuisan määrän eriasteista elämää – tietämättään ja tahtomattaan. Ketjun aloittaja äimistellee tässä sitä samaa, mikä itseänikin toisinaan vavahduttaa: minkälainen psyyke on ihmisellä, joka pystyy tuosta vaan tappamaan?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)