Keskustelut Puukauppa Järeysrunkohintamatriisi

  • Järeysrunkohintamatriisi

    Millähän menetelemällä tuo keskijäreys määritellään? Trestima vaiko joku muu?
    Kohde 03, harvennus. Kaksi eri kuviota. Toinen 1,6ha. Oman käsitykseni mukaan runkojen keskitilavuus 300 l. Toinen kuvio 0,5ha. Oman käsitykseni mukaan tämän kuvion runkojen  keskitilavuus 390 l. Eli ei mitään valtaisaa 03:sta. Mutta hoidettuja.
    Tarjous oli laskettu perushintana 270l. Ja siis molemmat kuviot yhteensä. Tarjouksen max hinta 370 litran keskitilavuuden mukaan. Hinnassa eroa siis 3,3 e/m3.  Jäin miettimään onko ostaja varovainen esim. tyvitervaksen tms. suhteen vai olenko itse jo niin vanha että en asian hienoutta ymmärrä?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    5 tarjousta joista yksi mhy:n korjuupalvelun, joten hyvä tulos pienehkölle puuerälle. Loppusumman ennusteissa ero huonoimman ja parhaan välillä 15 prosentin luokkaa. Eroa eniten lehtikuusikuidussa, jolle kaikilla ostajilla ei ole käyttöä. Menee joillakin käyttäjillä ilmeisesti mäntykuidun joukkoon, mutta aiheuttaa lisätyötä lajitteluun. Hintahaitari siinä iso eli 9 – 44,50 per kuutiometri. Mäntytukin hintahaitari siemenpuuhakkuulla 70 – 72 ja runkohinta erikseen. Harvennuskuvioilla havupuulla käytössä järeysmatriisi, ei päätehakkuulla.