Keskustelut Luonto Järki voitti! Pohjanmaalla ei susia pannoiteta!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
 • Järki voitti! Pohjanmaalla ei susia pannoiteta!

  Merkitty: 

  Pohjanmaan maakunnissa metsästysseurat, joilla on vuokrattuna maanomistajien metsästysoikeus, kielsivät pannoituksen.

  Vihdoinkin jonkinlainen laajempi kannanotto susipolitiikan järjettömyyteen.

  Tietenkin tässäkin piti Pohjanmaan nousta näyttämään suuntaa, kuinkas muuten?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Jätkä

  Ainakin pannoitus on eläinrääkkäystä. Kun pantaeläimiä on tapettu, niin huomattavassa määrin panta on kalvanut kaulan vereslihalle. Näille pannoittajille pitäisi ”Laittaa myllynkivi mulkunvarteen ja upottaa heidät lietelampeen”.

  Paljon armeliaampaa on tappaa peto, kuin pistää sille panta.

  Pohjanmaalla metsästäjillä on niin kova into tappaa kaikki sudet, että he haluavat seurata, missä lauma kulkee. Pystyy järjestämään jahdit helpommin ja paremmin salaa.

  MJO

  Pannan signaalin katoamisella ja suden hengityksen loppumisella voi olla yhteys.

  Ilman pantaa liikkuvia susia eivät susienhalaajat paikallista. Silloin ne on helppo eliminoida alueelta, eikä samaiset piiperöt osaa edes epäillä mitään.

  pihkatappi pihkatappi

  Meillä on tuossa 100 metrin päässä käynyt nyt useamman kerran joko ilves tai susi. Ilveksen tuo muu perhe on nähnytkin, toisaalta vajaan 10 km päässä on sudet verottanut lammaslaumaa. Onko suden ja ilveksen jäljessä eroa, hanki on sen verran ollu pinnasta pehmeä, että varsin selviä tassun kuvia on.

  jees h-valta

  MJO, aika ristiriitainen on asenteesi. Tuolla toisilla palstoilla olet kovaa kyllä hirvien tuhojen arvostelija mutta niiden syöjätkin haluat ilmeisesti tappaa. Miten luulet metsämaailman tervehtyvän aina surkeampaan suuntaan menevän metsästyksen ja lisääntyvän hirvieläinkannan toivottomassa yhtälössä. Minusta vain ja ainoastaan yksi tervehdyttävä on mahdollista. Luonnoneläinkantojen aikaa myöten tapahtuva tasapainottuminen oikeaan peto-saalissuhteeseen. Jos joskus vielä sattuisi aika ja joku tapahtumasarja jossa hirvieläinkanta sattuisi lipsahtamaan niin alas että lisääntyvä petokanta saisi kannan hallintaan. Aivan kuten itärajalla on paikoin käynyt. Pelkkä metsästykseen perustuva hirvieläinkannan säätelyjärjestelmä tulee tiensä päähän parissakymmenessä vuodessa. Vähäväliä tuolla Satakunnan Kansankin keskiaukeaman risti-ilmoituksissa näkee kun taas on joku metsästäjä siirtynyt autuaammille metsästysmaille. Ja takaatulijoita ei ole eikä tule. Meidän haja-asutusalueen jälkipolvet lähtevät opiskelun myötä isojen kaupunkien liepeille ja maaseutumme jopa pieniä kaupunkeja myöten autioituu kovaa kyytiä. Kyllä on parempi hyväksyä petojen lisääntyvä vaikutusmahdollisuus koska se on ainut luonnollinen tapa. ja tilaa tulee kyllä piisaamaan, ja paljon.

  Lenkopetäjä

  Jeessi metsäsätäjä-tutkintoon ja kivääri kauppaan.sillon kun avohakkuut ja taimikot yleisty petattiin hirvikannalle mahtavat edellytykset räjähysmäiseen kasvuun.se kun ravinnon saanti määrää kantaa.hyvähän se on tasapainosta kirjotella ja metsästäjiä syyttää.siitä oon samaa mieltä että sielä teijän nurkilla varmasti tarttis sorkkaeläin puhistus tehä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ilveksen jälki näyttää kissan jäljeltä ja suden jälki koiran jäljeltä eli on suipompi. Suden jäljessä näkyy selvemmin kynsien painaumat. Tämä ulkomuistista – täytyy kysyä kuukkelilta… Jos hakee Googlesta ”suden ja ilveksen jäljet” ohjautuu sivustolle suurpedot.fi jossa erot on selostettu. Pehmeässä lumessa voi olla vaikea erottaa kumpi on kyseessä vai onko iso koira.  Ilveksen keskimmäiset anturat eivät ole aina symmetrisesti vierekkäin kuten koiran ja suden jäljissä on.

  Metsänmies

  Suden jäjet ovat kuin suuret koiran jäljet, kynsien jälki näkyy niissä selvästi. Ilveksen jäljet ovat kuin kissan jäljet, kynsiä niissä ei näy, kuin poikkeustapauksessa. Ilveksen tassunjälki on , ainakin sen kävellessä ,hyvin pyöreämuotoinen, sudella se on soikeampi. Jos jäljet ovat vanhat ,tai epäselvät, silloin niiden erottaminen voi olla vaikeaa.

  Lenkopetäjä

  Ison koiran ja suden jälki on vaikia erottaa.suden keskimmäiset kynnet ”harittaa”ja koiralla”auraa” ja polkuantura on vähä erimallinen mutta ilveksen ja suden jälet erottaa kyllä heleposti toisistaan

  pihkatappi pihkatappi

  Pyöreähkö jälki, 8 cm leveä ja pitkä. 4 varvasta melko pitkät ja kynnenjälkeä saattaa olla. Oli painunut sentin pari, illalla oli lämmin. Ilves se tietysti on, kun siitä on näköhavaintoja, tai jonkun susikoira irrallaan. Noita on nyt näkynyt useamman kerran ja monenlaista versiota olen kuullut aiheuttajasta ahmasta lähtien, joka tuo nyt ei varmasti ollut. Pääasia ett ei ole susi, kukapa sitä pihaansa toivoo.

  pikkutukki

  Ilves kissa ja menee ojienkin yli notkeuden ansiosta jälkijonon pysyessä samanlaisena . susi on jäykkäselkä joka loikkaa ojien tms . kuoppien kohdalla . Tässä yksi tunnistuskikka .

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)