Keskustelut Luonto Järki voitti! Pohjanmaalla ei susia pannoiteta!

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)
 • Järki voitti! Pohjanmaalla ei susia pannoiteta!

  Merkitty: 

  Pohjanmaan maakunnissa metsästysseurat, joilla on vuokrattuna maanomistajien metsästysoikeus, kielsivät pannoituksen.

  Vihdoinkin jonkinlainen laajempi kannanotto susipolitiikan järjettömyyteen.

  Tietenkin tässäkin piti Pohjanmaan nousta näyttämään suuntaa, kuinkas muuten?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • MJO

  Minä olen kehvelin kallen kanssa samaa mieltä, että sudet keskitetään pohjoiseen.

  Susi ongelma muuttuu siten, että sudella on iso ongelma. Poromies on toiminnan mies ja hoitaa ongelman päiviltä. Onko länsilapissa ollut koskaan susiongelmaa?

  kitsas

  Kyllä Taneli ja Mottimasa näyttää tietävän, kuinka maa makaa.

  7 tunnin viive ja katveen myötä vielä pidempikin – 100km. 2 vuoden kuluttua ei sellaista paikkaa tällä menolla ole, että sudet on sitä etäämmällä – lisääntyvät sellaista vauhtia. Pannoituksessa on kyseessä turvallisuuden tunteen myynti luonnossaliikkujille, ei turvallisuuden myynti.

  Valtiolla on velkaa vaikka ja miten – mutta susille olisi varaa laittaa kaulapantoja – miettikää, mitä rahan haaskausta – uskoakseni tämänkin ketjun kirjoittajat voisivat löytää parempia paikkoja, kuin 10 000€ panta.. Ehkäpä Pohjanmaan metsästysseurat on seuranneet, että miten epäluotettavaa paikkatietoa pannoista saadaan. Jospa on loogisesti päätelty, että pannoilla ei tulla saamaan mitään hyötyä.

  MJO

  Kuin myös kaikki ”kiivasluontoiset väkivaltaiset juopot”

  Ei pannoituskielto ole mitään vihanlietsontaa ja rikollista toimintaa. Pannoitus on pikemminkin eläinrääkkäystä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”…Pannoitus on … eläinrääkkäystä.”

  Koirien pannatko eivät ole?

  MJO

  Koiranpanta on paljon kevyempi ja sen voi ottaa pois. Tuskin kukaan pitää tutkapantaa koiralla koko elämän ajan. Onhan noita kaulasta verille hiertyneitä pannoitettuja susia löytynyt.

  Ei sen puoleen. Helpompihan ne on listiä, kun tietää missä niitä liikkuu.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Koiranpanta on kiinni riimussa (voi olla painavakin, riippuu koiran koosta) ja toinen pää usein kopissa (koiran asunto). Siitä kun sitten kissa kävelee sopivalta hollilta, niin ihmisen paras ystävä hyökkää täydellä vauhdilla kohti ja rytkähtää pannan varaan että luut rutisevat (koiran luut). Kissa jatkaa tyynesti matkaansa. Ja koira jää ulisemaan kohtaloaan.

  Mitä taas suden merkitykseen tulee, niin siitä kirjoitti ilkka hanski (yksi tieteellisesti ansioituneimmista ekologeista maailmassa) kirjassaan Viestejä saarilta: ”…Pedoilla puolestaan on usein ratkaiseva merkitys kasvinsyöjien kannanvaihtelussa, ja siten niillä on välillinen vaikutus itse elinympäristön rakenteeseen. Tästä on kysymys esimerkiksi haavan, hirven ja suden kannanvaihtelussa meidän pohjoisissa metsissämme. Kun ihminen on ajanut suden sukupuuton partaalle, hirvikanta on kasvanut niin suureksi, että haavan uusiutuminen metsissä on lähes olematonta. Haapa on pohjoisten metsien avainlaji, josta sadat muut lajit ovat jollain tavoin riippuvaisia…”

  Se on myös avainlaji siinä mielessä, että se kestää parhaiten juurikääpää (kuusettamisen ongelma). On lisäksi nopeakasvuisin puulajimme (karike nopeuttaa ravinnekiertoa), josta saa myös laadukkainta sellua (paljon ja nopeasti, kun luodaan edellytykset, eli poistetaan sorkkaeläimet).

  MJO

  Elääkö anton vielä 60-70-luvulla? Ei nykyisin koirat ole liekassa pihalla.

  Sitäpaitsi koirakin oppii, jos joku asia käy kipeää, niin ei sitä kannata toistaa.

  Antonilla Ei mahda olla kovin kokemuksia koirista, eikä yleensäkään silmät auki viimeisen 40 vuoden aikana liikkuessa.

  suorittava porras suorittava porras

  …niin …susien pannat pitäisi varustaa karttaohjelmalla ja laitteella ,joka antaa ”pienen” kipusignaalin ,kun elukka tuppautuu liian lähelle asutusta ja karjasuojia . Motonkin karttaohjelma hälyyttää ,kun lähestytään ei toivottua paikkaa. Hälyytystoiminnon voisi pannassa korvata sähköiskulla .

  Metsuri motokuski

  Ei tosiaankaan ole liekassa. Nykyään on koirille tarjolla hyviä tarhoja joita käytetään paljon. Nykyään kaulapannatkin alkavat vähenemään kun on hyviä valjaita koirille. Samoin paikantamispannat ovat keventyneet. Pannassahan painon tekee akut joita susipannassa pitää olla riittävästi kun ladata niitä ei voi.

  Ihmiset jotka vielä pitävät koiriaan riimuissa on ns alemman sosiaalitason ihmisiä joidenka ei yleensäkkään pitäisi eläimiä ottaa.

  William Munny William Munny

  Jaa että motokuskeilla käytössä panta joka hälyttää.Vihtavuoren serti haluaisi vielä sähköä.Kannatettava ajatus.

  Mjöökin voisi pikkuhiljaa ruveta opettelemaan asiallista kommentointia.Onnistuuko?

  Koirat ravaa tressaantuneina häkkiä ees taas.Häkistä pääsevät pois vain metsästysaikaan,jos silloinkaan.Syrjäkylillä pidetään vieläkin koiria narun jatkona pihalla.Mitä sitä nyt vanhaa hyvää tapaa muuttamaan,pääsee vähemmällä.Sitten jos Susi sattuu ohikulkiissaan helpon välipalan nappaamaan,niin Mustista tulee se rakas perheenjäsen.

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)