Keskustelut Metsänhoito Joukko metsänomistajia hyökkää miljoonalaskua vastaan – eroavat Metsäliitosta

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Joukko metsänomistajia hyökkää miljoonalaskua vastaan – eroavat Metsäliitosta

    Lukuisat Metsäliiton jäsenet ovat jo eronneet tai aikovat erota osuuskunnan jäsenyydestä protestina sille, että Metsäliitto laskuttaa vuosia käydyn ns. puukartellijutun
    oikeudenkäyntikulut hävinneeltä osapuolelta eli 486:lta yksityiseltä metsänomistajalta. Laskua kertyy yhteensä noin miljoona euroa, eli yhtä metsänomistajaa kohden 2160 euroa.Irtisanoin jäsenyyteni 4. tammikuuta, kun minulle tuli lopullisesti mitta täyteen. Tiedän, että moni jäsen on minun laillani jo eronnut jäsenyydestä tai on eroamassa, sanoo Nokialla asuva Tapio Rasi.
    Rasin perhetilalla on takana 70 vuotta Metsäliiton jäsenyyttä. Tapio Rasin isä liittyi osuuskuntaan sotien jälkeen 1947.Meidän tilan jäsenyys katkesi tähän savottaan. Minun oikeustajuuni ei istu, että metsänomistajien oma firma (osuuskunta Metsäliitto) käy oikeutta metsänomistajia vastaan ja vieläpä metsänomistajien rahoilla, Rasi puuskahtaa.Rasin mukaan varsinaista laskua ei ole vielä tullut, lähinnä vain tietoa summasta ja taustoista.Rasin mielestä olisi kohtuulllista, jos Metsäliitto tulisi oikeudenkäyntikuluissa vastaan antamalla ne anteeksi, kuten tekivät UPM-Kymmene ja Stora Enso. Niiden ehto laskujen (yht. 7 507 euroa/kantaja) repimiselle oli, että käräjäoikeuden syksyisestä päätöksestä ei valiteta hovioikeuteen. Siihen oikeudessa hävinneet metsänomistajat sitoutuivat vajaat pari viikkoa sitten.

    Ei jäsenkatoa.Metsäliitolla ei ole laskujen unohtamiseen mitään velvollisuutta.Metsäliitto on katsonut vahingonkorvausvaatimukset perusteettomiksi, ja sen mukaisesti olemme vaatineet kantajia korvaamaan oikeudenkäyntikulut. Käräjäoikeus on vahvistanut Metsäliiton oikeuden kulujen korvaukseen, ja vaadimme sen mukaisesti korvausta kantajilta, kertoo Metsä Groupin lakiasiainjohtaja Miika Arola.Arolan mukaan yksittäisiä kyselyitä oikeudenkäyntikuluista on tullut, mutta suurempaa vaikutusta jäsenmäärään ei ole havaittu.

    PR-mahdollisuus.

    Tapio Rasi ihmettelee, eikö Metsäliittoa kiinnosta heidän oma maineensa.Summa ei ole iso raha Metsäliitolle, mutta monelle tavalliselle metsänomistajalle se on, Rasi sanoo.Rasi kertoo olleensa mukana-kanneryhmässä alusta asti eli vuodesta 2011 lähtien.Vuosien oikeudenkäynnit ovat rassanneet aika lailla ja pudotuspeliähän ne ovat olleet. Moni metsänomistaja on ehtinyt kuolla sinä aikana.Suuri savotta -ryhmän Reijo Lahtonen kertoo myös kuulleensa jopa kymmenistä protestieroista.Moni on sanonut nyt tietävänsä, mille yhtiölle ei tämän jälkeen ainakaan myy puuta, Lahtonen kuvaa tunnelmia.

  • Rane2

     

    ”Tervehdys!

    Korvausvaateet lasketaan kilpailulain erikoisasiantuntijoiden toimesta, peilaamalla eri kartelleissa havaituista määritteistä. Kuutiohinnoittelu on yksi näkökulma, mutta vain yksi – muita laskentamalleja on useita.
    Lisäksi metsänomistajien tukena on oikeudenkäymiskaari:

    Oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 6 §:

    “Milloin kysymys on vahingon määrästä eikä siitä ole saatavissa näyttöä tai se on vain vaikeuksin esitettävissä, on oikeudella valta arvioida vahinko kohtuuden mukaan.”

    Pelko pois – myöskin vastapuolen oikeudenkäyntikulujen kaatuminen vääryyttä kohdanneen kontolle, ei tue Länsimaalaista oikeustajua.”

    Reijo Lahtonen  Metsälehden keskustelupalsta  26.11.2014.

    </div>

    Apli

    Meinaa unohtua yksi tärkeä asia, kartelli oli se on selvää ja UPM sen paljasti ja yhtiöt siitä tuomittiin, erikoiseksi tässä kartellissa tekee juuri se että Metsäliitto oli siinä mukana kusettamassa omia omistajiaan pitämällä puun hinnat kurissa, se että siinä oli mukana Stora ja Upm on ymmärrettävää ne on pörssiyhtiöitä ei metsänomistajien omistama osuuskunta, mutta näin toimii hieno osuuskunta aate 100 vuotiaassa kotimaassamme nimeltä Suomi.. Ajatelkaapa esim jos Valio pitäisi maidon hintaa kurissa kartellin avulla Arlan kanssa mikä haloo siitä nousisi. Valio on sitä varten että maidosta pystytään maksamaan maksimi hinta tuottajille ja ne omistaa sen.

    jees h-valta

    Apli, se haloo on noussut jo ja Valio on sanktionsa saanut. Aivan yhtä varmasti me taviskuluttajat senkin maksamme joka litrassa edelleen. Kyllä järjen käyttö on sallittua ja se että kartelli on ollut ei muuta korvausten maksamisia miksikään. Ne on toteen näytettävä.

    Hiluxmetsuri

    Tuloksenteon kiima iski ja kohtuus unohtui. Kyllähän tällä mukavasti metsänomistajien muistiin jää. Onnea vaan brändinrakentajille, parilla miljoonalla saa mukavasti kymmenien miljoonien imagotappiot.

    jees h-valta

    Niinpä luultiin imago/ja vähän muitakin tappioita esim. VW:n saavan skandaalinsa seurauksena. Automerkki myi silti ennätysvuoden malliin. Ehkä täällä hiukan liikaa mietitään tuollaisia mitä todellisuudessa tuskin kukaan puolen vuoden päästä miettiikään kun puukauppaa seuraavan kerran tekee. Ei me enää kuluttajatkaan aivan niin herkkähipiäisiä olla että ei nähtäisi mitä oikeasti siellä rivien väleissäkin tapahtuu. Kaupallinen ja teollinen elämä ottaa joskus törmäyskursseja ja otetaan joko piiru taaksepäin tai kaksi eteenpäin ja taas mennään.

    wanhajätkä

    Valion omistaa osuuskunnat. Joku taas oikoo. Eikös kilpailijat syyttäneet Valioa polkumyynnistä….ei suinkaan kartellista.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kun eroaa  Metsäliiton jäsenyydestä,niin osuuspääoma heiltä vapautuu aikanaan vaikkapa käräjälaskun maksuun.Jos kanteen on nostanut omistajajäsen yritystään vastaan,niin eikös silloin ole selvempi erota,koska on ollut tyytymätön yritykseen.Myös yrityksen kanta johdonmukainen,vaikkakin muita tiukempi tässä tapauksessa.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)