Keskustelut Metsänhoito jouluun puheenaihetta 😁😁🙊🙊

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 178)
  • teemu varjus

    Samoin hyvät joulut kaikille metsäalasta kiinnostuneille.jatketaa asioista puhumista tai niiden vierestä koska siihen se näköjään menee😂taitaa olla vihreä kone enemmänki ruskea täl hetkel mut eiköhä se siit taas puhdistu kesää kohden😁

    hemputtaja

    Hyvät joulut vain – jatkuville kasvattajillekin.

    Jouluun puheenaihetta” oli otsikko. Kestoaihehan on kuinka saa neulaset pysymään joulukuusessa. Se on varmaan tuolla edellä jo ratkaistu, mutta ei auta, putoavat ne silti ennen pääsiäistä.

    Itse olen aiheen ratkaissut. Ei putoa neulaset. Käytän joulukuusena lehtikuusta. Se ei talviaikaan neulasiaan pudottele.

    Puu Hastelija

    Täällä ei ole ollut kuin omien rajojen sisäistä leimikon rajan hämärtymistä. Nauhoitettua aluetta, paperille (tulostettu suurennettu kartta) väritetty alue, mistä sai poimia kuuset mäntyjen alta niin pitkälle kuin yltää aukolta. Samalla rajalla piti kaikki aukon puoleiset männyt jättää.

    Kävi hyvä tuuri, kun tuli lasten kanssa illalla niitä kuskatessa poikettua palstalla. Yötuurin kaveri oli juuri aloittanut tuollaisen parin kuidun kuusikon puinnin koivujen alta, vasta pari aaria oli ehtinyt. Parikymmentä metriä matkaa leimikon rajalle.  Oli ilmeisesti alkanut edellisen kuskin ohjeiden mukaan tekemään katsomatta paperia. Alle 100m kuitenkin pielessä paikka. Eikä yhtään mäntyä muuten jäänyt pystyyn. Eivät kuulemma ole enää ainakaan täällä päin urakoimassa.

    Rane

    Mehtäukko mainitsi Timberjackin kävelevän metsäkoneen.Sillähän oli tarkoituksena tutkia kävelemisen ohjelmointia jossa päästiin kohtuullisiin tuloksiin.Projekti ei sitten jatkunut mutta robottien kävelemisen ja ylipäätään liikkumisen tutkimus maailmalla on tietokoneiden kehityksen myötä kehittynyt huimasti.Täällä on ollut aikaisemminkin Boston Dynamics- videoita.Tässä uusimpia joka osoittaa miten huimiin suorituksiin ihmismäinen robotti jo pystyy.

    mehtäukko

    Eikun iso Tilhi kiinni rystysiin ja antaa hyökätä lepikkoon. Jovainin ottaa varmaankin koeajoon… Pimeät rahat paljastuu?

    Rane

    Jos Teemun aloitusvideon Jontikassa on kärkiohjaus niin se on toteutettu niin että kuormaimessa on joka paikassa antureita ja asennontunnistimia joista saatavan tiedon avulla tietokone päättelee minne ja miten paljon öljyä ohjataan.Huonoa tässä on se että tämmöinen anturitekniikka on vikaherkkää varsinkin talvisessa metsässä.Nyt tutkitaan semmoista että ilmeisesti jonkinlaisesta kamerakuvasta tietokone tunnistaa kuormaimen asennon ja sijainnin ja osaa sen perusteella ohjata sitä.Ei tarvitakaan antureita yms tilpehööriä.

    https://blogs.helsinki.fi/4d-gis/files/2017/10/Heikki-Hyyti-Älyä-metsäkoneisiin-ja-tehokkuutta-metsätalouteen.pdf

    Rane

    Sitten kun harvesteri periaatteessa pystyy tekemään itsenäisesti harvennusta niin se pitää opettaa tekemään harvennusta.Tämä ei tapahdu ohjelmoimalla tietokoneeseen metsänkasvatuksen perusteita tai että Jätkä huutaa vieressä..Se tapahtuu luultavasti siten että huippukuski työskentelee normaalisti ja tietokoneohjelma koko ajan seuraa minkälaisia puita poistetaan ja jätetään jonkin keilaus tai 2D-kameran tms. välituksellä.Jonkin ajan kuluttua ohjelma on kerännyt niin paljon tietoa että se pystyy toivottavasti työskentelemään itsenäisesti.

    Tämä vaan vaatii itsenäiseen oppimiseen kykenevää ns.vahvaa tekoälyä jota ei vielä kovin paljon ole.Mutta kehitys kehittyy koko ajan.Ainakin sotateknologiassa.

    https://tekoäly.info/mita_tekoaly_on/

    Tolopainen

    Joka savotassa niitä ojanylityspuita jää ojiin, on se niin huolimatonta hommaa.  Vielä ei ole koskaan käynyt niinkään että joka ainut kasa olisi metsästä ajettu pinoon. Haitanneeko tuo mitään, olen yleensä laittanut ne hankintapinoon, mitä olen löytänyt palstalta, saahan sinä hakupalkan, tosin aika pienen.

    Tolopainen

    Nykyisin monissa tehtaissa on varastot automatisoitu kuten esim. Äänekoskella sellupaalien käsittely. Olisi aika luontevaa automatisoida myös puiden vastaanotto niin että autokuskin pienellä avustuksella nosturi ottaa niput rekan kyydistä. Nykyisin tuon tekee ulkopuolinen urakoitsija. Isoissa konttisatamissa esim. Rotterdam on jo itsenäisesti toimivia nostureita, jotka tunnnistavat kontit ja osaavat viedä oikeaan paikkaan terminaalissa. Suomessa tietenkin AKT estää lastin käsittelyn  automatisointia, ainakin entinen määrä työntekijöitä pitää olla töissä mukana, vaikka koneet hoitaisi työt automaattisesti.

    teemu varjus

    Paljon lähtis porukkaa kortistoon jos joka paikka tarvii automatisoida.Eteen se varmaan jossain vaiheessa tulee mutta mistä sen jälkeen porukalle töitä?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 178)