Keskustelut Luonto Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)
 • Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

  Kuin mitään ei olisi tapahtunut rallin sirkushuvit, moottorikelkkailut jo vetten päälläkin ja traktori-pullingit ne vaan jatkuvat! Konetöissä moottorikusta kannetaan pönttöihin, että pienhiukkaset eivät sumentaisi aurinkoa.

  Missä on poliitikkojen ja kisajärjestäjien omatunto?

 • mehtäukko

  Hybridimetsäkoneita tasan 1, eikä tuota kovin ylistellä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Näitä sirkushuveja olen myös ihmetellen seurannut. Vuosikymmenten mittaan on tehty paljon koneitten ja autojen hyötykäytön päästöjen vähentämiseksi, mutta esim. tractor pulling kisoissa on samaan aikaan kehitetty vain menetelmiä millä saataisiin savu pakoputkesta entistä mustemmaksi ja riitoisammaksi, että se näkyisi mahdollisimman kauas..

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  isaskar keturi

  AJ keksi uudestaan Linkolan ratkaisun ongelmiin. Ukrainassa tätä nyt harjoitellaan ja itse kukin osallistumme koronaa levittämällä näihin talkoisiin. Paha vaan, että ihminen on kovin kekseliäs suojautumaan kaikilta omaa elämää uhkaavilta vaaroilta.

  Mutta kun eilen kaupungilla kävelin, niin mielessäni totesin, ettei ole tulevilla sukupolvilla tulevaisuutta, kun melkein reunastaan 15-25 vuotiaat ajelivat sähköpotkulaudoilla. Seuraava ajoneuvo on sitten sähkörollaattori. Kyllä kaikki akkukäyttöiset härpäkkeet akkuporakonetta lukuun ottamatta pitäisi kieltää.

  Helppoa olisi luetella turhia asioita…tai ainakin omasta mielestä turhia: katuvalot moottoriteillä ja asumattomilla tieosuuksilla (ajoneuvoissa hyvät valot), sähköportaat(jalat useimmilla ja loput hissillä), sähköpyörä alle 70 vuotiailla (pyörä muuten kulkee ihan polkemallakin), vesiskootteri ja moottorikelkka muilla kuin ammattikäytössä (soutuvene ja sukset keksitty aikaa sitten) jne. Olisiko raadilla jotain muuta, jollei lähdetä sirkushuveja kieltämään.

  Puuki

  Turhia asioita on mm:  nunnannännit ja piispanpallit.  Mitäs on muuten vähiten maailmassa ?

  Mehtäukko ; osta toinen hybridimoto itelles lisäksi niin on jo 2 kpl:tta muolimassa.

  isaskar keturi

  En tiedä, mitä Puuki ajaa takaa, mutta eniten on hulluja – jumalan on pakko rakastaa hulluja, kun niitä on niin paljon.

  Puuki

  Vähiten maailmassa on haistelemattomia koiran takapuolia.

  Hulluuttakin on  olemassa monenlaista.   Jossain on muistaakseni semmonenkin kirjotus jotenkin niin, että Jumalan hullutus on ihmisten viisautta väkevämpää.

  Sähköpyörä ei muuten ole turhake.   Se lisää pyöräilyn mielekkyyttä ja säästää polttoainetta ja vähentää lisäksi päästöjä.  Yli 80 km kulkee oma sähköpyörä yhdellä latauksella.  Lataus onnistuu rinkopaneelisähköllä. Eikä maksa paljon.

  mehtäukko

  Puuki. Kun se yksikään hybridi ei tuloksillaan häikäise. Se vähä mitä kaatosahauksessa ja syötössä rykäisee, ei koskaan maksa hinnassaan takaisin.

  Rane
  Jätkä

  Hybridikoneita on kyllä useampia kuin vain yksi. On jopa useampi valmistajakin. Entisellä työnantajallanikin on käytössään sellainen – ihan omaksi ostettu ja maksettu.

  Kaikki menestyvät koneurakoitsijat ovat havainneet, että hankintahinta ei ole se ratkaiseva tekijä koneen kustannuksissa, vaan koneen tuottavuus ja ”Muuttuvat kustannukset” ratkaisevat. Hybridin avulla saadaan pienillä käyttökustannuksilla supertehot lyhytaikaista tarvetta varten. Kondensaattorien avulla ja muuttuvatilavuuksisilla pumpuilla saadaan pieneenkin koneeseen ison koneen tehot, eikä polttomoottoria tarvitse ylenmäärin polkea.

  mehtäukko

  Luettelepas Jätkä ne muut. Loksetin testailuissa selvisi, ettei sen avitus tuntunut kuin mainituissa liikkeissä kymmenkunta prosenttia p-ainekulutusta alentavasti. Ei sillä lisähintoja peitetä.

  Komatsu kulkee haluttaessa ilman kondensaattorikin syötön aikana kaksoispumpuilla…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)