Keskustelut Luonto Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)
 • Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

  Kuin mitään ei olisi tapahtunut rallin sirkushuvit, moottorikelkkailut jo vetten päälläkin ja traktori-pullingit ne vaan jatkuvat! Konetöissä moottorikusta kannetaan pönttöihin, että pienhiukkaset eivät sumentaisi aurinkoa.

  Missä on poliitikkojen ja kisajärjestäjien omatunto?

 • Timppa

  Alkoi se Rannankylän shake dawn meikäläisen entisen kotitalon vierestä.  Sisar katseli mustikoita peratessaan lähtöä.  Kehui sitä, että katsojat on aidattu omille alueilleen ja sitten joku partiolaisporukka käy siistimässä jäljet.

   

  Taviokuurna

  Tolikoitten touhua totisesti koko moottorimurheilu! Auto luokkia löytyy mikoroautoista alkaen rekan nuppeihin. Kilpailut ovat pieni osa asiaa; pizzalähetti leikkii Alonsoa, eläköitynyt toimitusjohtaja osti Saksasta kalliin BMW:n, totesi, että ”iahn lapsellista ja maksoi, mutta jo ne äänet”.

  Formula -maailman koirasbarbeilla on satoja miljoonia samaistujia ympäri pallon — urheillaan, ollaan varmoja kuskeja, vaikka varmaa on vain, että alkavan viikonlopunkin aikana jossain puolella Suomea kaavitaan teinien rippeitä rautaromukasasta, kynttilöitä paikalle ja eiku hanaa.

  Siivottominta ja haureellisinta mitä hetkeen olen lukenut, oli Kymi -Ringin kehuminen hiilineutraaliksi!! Onneksi totuus valkenee Lahden veronmaksajillekin ja rata alkaa uudistua luonnostaan metsäksi kuten kävi Keimolankin überlegendaariselle leikkipuistolle, nyt tosin metsää on kaatunut kerrostalojenn tieltä.

  On kiintoisaa seurata, milloin alkaa toden teolla tulla kieltoja vauhdittamaan ilmaston turmelemista; moottorimurheilu olisi hyvä alku—mutta hankipa asialle julkisuutta mainosten katoa pelkääviin sanomalehtiin, on jo toinen asia. Suksilla pääsee yli 200 km/h ja hypyt ovat yli 200 m, se on minusta urheilua, ei hiilikuitulaatikossa istuskelu ja ainainen joutavan jauhaminen kisan jälkeen.

  mehtäukko

  Taviokuurnan tekstistä voinemme olla hyvinkin samaa mieltä. Ankarista sanktioista huolimatta moiselle hullutukselle ei löytyisi oikeutusta…- enää.

  Jätkä

  Ihan sama tilanne on ns. ”hikiurheilun” parissa. Aivan suotta kerätään valtavia ihmismassoja yleisöksi kisoihin, joissa muutamat ”huiput urheilevat piristeiden voimalla”.

  Pelkästään Jukolan viestin ympäristölle aiheuttamien tuhojen määrä on hirvittävä. Suomessa moottoriurheilun tiimoilla synnytetyt ympäristöhaitat ovat mitättömät verrattuna urheiluaatteen tuottamiin haittoihin.

  On tehty urheilualttareita, Stadionista ja jäähalleista alkaen. Metsiin on raivattu pururatoja, vaikka urheilukenttiäkin on joka kylillä ja vieressään sisäurheiluhalli.

  Ja harrastajakin ajaa autolla lyhyenkin matkan päässä olevalle polulle tai ladulle, vaikka voisi ihan hyvin senkin matkan liikkua omin voimin.

  Gla Gla

  Ihmismassojen liikuteluhan se ongelma on, ei muutaman kilpa-auton ajattaminen teillä, jotka on rakennettu metsään paikallisten ihmisten liikkumista varten. Yhtä rikollisia ovat siis ne, jotka matkustavat lappiin hiihtolomalla hiihtämään. Tai vaikka keskittyisivät after ski-toimintoihin.

  Moottoriurheilun urheilullisuudesta voin todeta, että voidaan ajaa mikroautoilla kahden tunnin mittainen jakso aika-ajot + kisa ja katsoa, kenen kunto tuon kestää ja kenen ei.

   

  Hämis

  10 vuotta nopeuskilpailua ( rallia) ajaneena otan ravan niskaan teiltä paremmilta ihmisiltä.

  Tosin :

  En ole lentänyt, en käy laivoilla, en omista 2 asuntoa, 1 auto on, harrastan metsätilojen kasvulinjaan laittoa.  En osta vaatteita juurikaan, en osta mitään turhaa härpäkettä joka vuosi oli sitten vaikka elektroniikkaa. Mustikoita vedin 280 l juuri, puita pistetään maalämmön ohessa.

  Tuleeko eläjää tähän aikaamme ?

  Mutta niitä aikoja en kadu kun vedettiin pilvenlaitaa ja työnnettiin merkiltä isompaa.

  Tahot jotka nostavat itsensä muiden ylle vihreydessä eivät tunnista omia toimiaan ympäristöä kuormittaviksi. Koska sitähän me kaikki teemme.

  Rane

  ”ajaa mikroautoilla kahden tunnin mittainen jakso aika-ajot + kisa ja katsoa, kenen kunto tuon kestää ja kenen ei.”

  Rane ei ole koskaan mikroautolla ajanut mutta kun tarkastelee tekniikkaa eli ei ole jousitusta ja istuin on lasikuitukoppa joka on suoraan kiinni rungossa ja siinä sitten istutaan polvet koukussa pomppien niin epäilen että selkä pettää ennen kuin kunto.

  Puuki

  Mikä laji se olisi sitten hyväksyttävissä oleva ympäristö-ja  ilmastonäkökulmasta katsottuna  ?  Ehkä potkupallo ja jokojokopallo kentillä , frisbeegolf maastossa ja juoksu tai pyöräily maanteillä ym urilla.   Oma harrastuslaji on aina hyväksyttävissä mutta jokin toinen ei , luonnollisesti.     Miksei e-urheilu ralliautoilla sopisi, mutta siinähän tullee haitaksi paljon sähköä kuluttavat laitteistot.  Taskubiljardi ? Ei se, kun ei oikein käy urheilulajista.

  Ehkä eniten kuluttaa luonnonvaroja lentäminen (jos sotimista eikä öljyn porausta tai hiilenpolttoa ei oteta lukuun). Turha lentäminen siis boikottiin.   Laivalla päässee Suomestakin mm. EU-konfrensseihin ja ilmastokokoustamisiin toiselle puolelle maapalloa, kun lähtee ajoissa.

  Perko

  Shakki  ja voi kamppailla etänä tai konetta vastaan myöntäen häviön.  Urheilijat  pitää rinnastaa ilveilijöihin, paitsi naisten kolmiloikka. Siinä on parhaillaan  kauneus, nopeus, pituus, äly ja jonkin verran voimaa.

  PS,  Purjelento sähköstartilla on sallittava mukisematta. Se myös edistää  terveyttä !  Ei tarvii  viinaa, tupakkaa eikä muitakaan mömmöjä.

  kim1

  Formula 1 ja moto Gp on todellinen ilmastoteko…,kymmenet,ellei sadat miljoonat ihmiset katsovat televisio lähetyksiä niistä…,ja eihäthän he silloin sohvalla istuessaan ainakaan liikenteen päästöjä lisää..

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)