Keskustelut Luonto Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)
 • Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

  Kuin mitään ei olisi tapahtunut rallin sirkushuvit, moottorikelkkailut jo vetten päälläkin ja traktori-pullingit ne vaan jatkuvat! Konetöissä moottorikusta kannetaan pönttöihin, että pienhiukkaset eivät sumentaisi aurinkoa.

  Missä on poliitikkojen ja kisajärjestäjien omatunto?

 • Puuki

  Eikös purjelentoon tarvita yleensä se vetokone joka polttaa kerosiinia ja aiheuttaa paljon päästöjä ?  Sähkökin pitää olla kestävästi tuotettua biosähköä (esim. puusta tai nurmesta tuotettua bioreaktorissa) , jos sen käytöllä aikoo saadaa päästöttömyyden sädekehän päänsä päälle.

  Perko

  Nykyisin  uudet purjekoneet ovat  akulla ja  24 kW sähkömoottorilla tarvittaessa parituntia toimivia ja starttaavat omin voimin .  Vintturilla ” lingotessa ” menee puoliminuuttia löpöä dieselkoneessa  ja se hinaus on  heikoin tapa myös hitain.  Sähköähän saa ”töpselistä” yöllä halvalla hintaa.

  https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi17sb-_675AhVQ_SoKHTDZCxEQwqsBegQIGxAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D5wEwg7X-fj4&usg=AOvVaw2QdZ1QLfxNSkHSTT9WcsBo

   

  mehtäukko

  Kuten aiemmin tekstasin…”enää”…

  Ei Hämiksen tarvitse ottaa lokaa niskaa aiemmista jutuista. Nyt on todettu tilanne toiseksi, ja rallit yms. menee yli hilseen…

  Per Ä Reikäs

  mehtäukko, täysin samoin ajattelen.

  👍🙂 Hyvä juttu, tuen suojellen.

  Tomperi

  Mutta eikös se Jyväskylän ralli paranna hiilitasetta?  Tai parantaisi jos käytettäs Aasialaista palmuöljyä niin palmut pääsis kunnolla kasvamaan ja sitomaan maahan hiiltä? Ja laivassa matkalla oleva öljyhän ei ole hiilenä ilmassa.

   

  Jätkä

  Suomalaiset olivat yhdessä vaiheessa oikeasti edelläkävijöitä, kun Uudessakaupungissa alettiin tekemään Petro-Saabbeja, joita sitten jossain testattiin myös ”uusiutuvalla” polttoaineella, eli tärpätillä.

  Testissä auto toimi ihan hyvin ja jutun tehnyt toimittaja ihasteli mäntymetsän tuoksua, joka tuli pakoputkesta.

  Tuo kaksintö hautaantui melko pian, kun Neste nosti Moottoripetrolin hinnan pilviin, eikä sitä pumpulta saanut kuin muutamilta jakeluasemilta. Tärpätti on kuitenkin puunjalostuksen sivutuote ja luullakseni aika puhtaasti palava aine, jonka todellinen testaus ja tutkinta jätettiin silloin ensiakeleihin.

  Unohdettiinko silloin todellinen vaihtoehto fossiilisille polttoaineille?

  Tomperi

  niin ja ei olisi ollut pelkoa tärpätin väärinkäytöstä verrattuna etanoliin

  Apli

  Ei taideta rallia enää jatkossa ajella laukaan suunnilla kun eilen siellä erikoiskoe peruttiin yleisön takia, harmillista rallin maineen takia.

  Metsuri motokuski

  Taitaa olla jyväskylän ralli päästöt vielä pientä Keski-Euroopan metsäpaloihin verrattuna.

  Rane

  ”peruttiin yleisön takia,”

  Vähän mysteeri miksi juuri rallia halutaan katsoa reitin varrella.Karmeat ruuhkat,rämpimistä tienvarren risukossa ja kukaan ei näe kuin vilauksen ralliautosta.Televisiosta saa parhaan käsityksen siitä mitä tapahtuu.

  Iltariennot ja reipas kännääminen toki voittaa kotiolot ja saahan Suurajoista katsojakin  rallimiehen mainetta  kaljakuppiloiden talvi-iltoihin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)