Keskustelut Metsänomistus Kääntöpaikka yksityismaalle salaa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 128)
 • Kääntöpaikka yksityismaalle salaa

  Onko todella niin, että metsäyhtiöt sosialisoivat osan metsämaatani -ilmoittamatta – kääntöpaikaksi ”vakiintuneen käytännön” mukaan?

  Ei voi olla laillista metsämafian touhu, eihän?

 • Puuki

  Oliko puunkorjuu omasta metsästä vai naapurin ?

  Riippumaton ajattelija

  Ai siis ihan oikeasti pahoitat mielesi, jos metsäyhtiö omaan piikkiinsä rakennuttaa kääntöpaikan palstallesi?

  käpy65

  Naapurin metsässä hakkuut ennen minulle päättyvää tienpätkää. Miksi kääntöpaikkaa ei tehty hakkuun tilaajan maille?

  käpy65

  Riippumaton ajattelija, sosialisointiko hyväksyttävää? Minulla on metsilleni muutakin käyttöä kuin kääntöpaikka.

  Jätkä

  Kuinka monta aaria meni kääntäpaikan alle?

  Toisaalta metsäfirman kuuluu maksaa paikan teosta. Tosin, jos se olisi tehty sinun puittesi ajon takia, niin sinä olisit maksaja.

  käpy65

  Jätkä, mitä merkitystä aarimäärällä on? Se on minun maatani, perittyä. Raja on kartassa, metsäyhtiöllekin.

  Hakkuut eivät ole minun, vaan jonkun muun.

  Voinko tulla Jätkän olohuoneeseen punkkaamaan? Ei mene montaa ”aaria’.

  Riippumaton ajattelija

  Käpy65, jätit aloitusviestissä vaan mainitsematta, että kyseessä oli naapurin hakkuut. Toki luvan kysyminen ko. tilanteissa olisi suotavaa. En silti suuttuisi vaikka joku metsäyhtiö niin rankasti sosialisoisi metsääni, että sinne kääntöpaikan rakentaisi. Sille voisi tulla itsellekkin jotain käyttöä.

  Metät kunnossa!

  Jos yhtiön vastaus oli otsikon mukainen ottaisin yhteyttä vakuutusyhtiöön ja selvittäisin aletaanko vakuutusyhtiön rahoilla (oikeusturvavakuutus) selvittämään asiaa oikeudessa. Edellyttäen toki, että olet henkilökohtainen omistaja ja olet itsellesi em. vakuutuksen aikanaan ottanut. Se homma lähtee sitten rikosilmoituksesta, esitutkinnasta ja syyttäjän päätöksestä jne.

  metsä-masa

  Kääntöpaikan teko ja käyttö on luvanvaraista myös metsäyhtiölle !

  Vanhaan aikaan metsäyhtiöt on tehneet ostamilleen leimikoille teitä ja niistä ajoista on saattanut jäädä käytäntö liikkua ja käyttää näitä teillä lupia kyselemättä.

  Voi siellä metsäteillä tapahtua virheitäkin esim, tienauraaja joka aukaisee teitä kokonaisyrittäjän laskuun eikä  tiedä ja tunne maanomistajien rajoja !

  Asia varmasti korjaantuu lähettämällä asiallinen selvityspyyntö tapahtuneesta metsäfirmaan, joko korjuusta vastaavalle- tai metsäpäällikölle hän  laittaa asian kuntoon, jo firman maineenkin vuoksi

  Kaikilla merkittävillä puunostajilla on nykyisin ns. laatu- ja ympäristöjärjestelmä, joka takaa laadukkaan toiminnan yksityisten maanomistajien mailla.

  suorittava porras

  Jos naapurin palsta on rinteessä ja ainoa kääntöpaikaksi sopiva paikka on maallasi ,ei taida olla vaihtoehtoja. Toki asiasta olisi voinut ottaa yhteyttä ja sopia toimenpiteestä .

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 128)