Keskustelut Metsänomistus Kääntöpaikka yksityismaalle salaa

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 128)
 • Kääntöpaikka yksityismaalle salaa

  Onko todella niin, että metsäyhtiöt sosialisoivat osan metsämaatani -ilmoittamatta – kääntöpaikaksi ”vakiintuneen käytännön” mukaan?

  Ei voi olla laillista metsämafian touhu, eihän?

 • arto arto

  Miettikääpä itsellenne sama juttu. Moni tännekin kirjoiteliasta ei anna edes autoilla omilla teillään. käpy 65  Rikos se on joka tapauksessa.

  mehtäukko

  Toteutus on ollut nurin kurinen ja omankäden oikeudella.Ei siitä päästä mihinkään. Ensin on syy ja sitten siitä seuraus.

  Kun aikoinaan naapurileimikossa savotoinut konemies keskellä rajaa talvitieltä purkaen litisteli mehtäukon nelimetrisen taimikon pinon alle, ja kolhi pystypuita erotellessaan kuormasta vähemmistölajeja, eihän siitä yksin kättelemällä selvitty…

  Tolopainen

  Et ole saanut maatasi perinnöksi vanhemmiltasi, vaan se on lainassa lapsiltasi. Sanoivat inkkarit aikoinaan.

  suorittava porras suorittava porras

  Entäpä ,jos kyseessä on osittain avustusvaroin tehty tie ,joka on päässyt vähän huonoon kuntoon kääntöpaikan osalta. Vesakkoa tai jopa lepikkoa kasvava kääntöpaikka ei ole mikään harvinaisuus . Jos nyt puutavarayhtiö on avannut ilmaiseksi vesottuneen kääntöpaikan ,ei kellään pitäisi olla aihetta narinaan. Näiden avustettujen metsäautoteiden kunnostamiseenkin on viimeaikoina patisteltu.

  Metsänmies

  Aika paljon täällä tuntuu olevan olettamuksia ja ”varmaa tietoa”, mikä on ollut tilanne  käpy 65:n kääntöpaikkatapauksessa. Totuushan on kuitenkin, että toisen maalle ei saa mennä ilman lupaa tonkimaan, olipa rasitustodistuksessa tienkäyttöön oikeus, tai ei. Maanomistajaa on aina kuunneltava ensin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tälläisissä asioissa pitää ajatella,miten itse olisin toiminut,jos osat vaihtuisivat.Metsänmiehen  ajatuksiin edellä yhdyn.Eikös ennen maamiehentietolaarissakin ollut kysymys,saako toisen maalle rakentaa omalla luvalla,että sillee.

  Metsänmies

  Näinhän se oli tuossa ”tietolaarissa”:   ”Saako toisen maalle rakentaa ilman lupaa , vai rakensinko turhaan”.

  jees h-valta

  Mukava rikoshan tuo jos joku kunnostaa omalle palstalle tien veloituksetta. Mutta suhtautuahhan voi ihan oman maun mukkaan ja jos närästää eikä närästyslääkkeetkään auta on sitten varmaan se kiistely syytä aloittaa. Joko närästys lisääntyy oikeellisen tilanteen selvittyä tahi alkaa helpottaa ummetus.

  Puu Hastelija

  Käpy:Huomaan kirjoittaneeni kysymyksen väärään foorumiin. Koen syyllisyyttä asian esillenostamisesta, eikä se tunnu hyvältä

  Voi että. Nyt olemme saaneet palstalle uhriutuneen kirjoittajan ja kaikkien muiden kuuluu potea syyllisyyttä! Tuon tekstin sijaan kun olisi vaivautunut raapustamaan edes jotain vastauksia ja lisätietoja esitettyihin kysymyksiin, niin ketju olisi voinut pysyä hengissä ja päätyä johonkin lopputulokseenkin.

  jees h-valta

  Rane2:lta aivan oikea analyysi. Emme taida nyt potea syyllisyyttä vaan odotamme edelleen avautumista tuon järkyttävän rikoksen vaiheista. Kyllä me kestämme ne epäolennaisuudetkin.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 128)